:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROUTE DES VINS, LA
ROUTE DES VINS, LA
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2006-04-09
FILM
De La Route des Vins DVD box voert de kijker langs de bekendste wijnstreken van Frankrijk. De box bevat een Noord en Zuid deel, dat elk uit drie discs bestaat. Iedere disc bevat twee afzonderlijke streken:


  • NOORD

    • Disc 1 : Elzas / Beaujolais
    • Disc 2 : Bourgogne / Jura & Savoie
    • Disc 3 : Champagne / Loire Zuid
  • ZUID

    • Disc 1 : Côtes du Rhône / Languedoc-Roussilion
    • Disc 2 : Bordeaux / Sud-Ouest
    • Disc 3 : Corsica / Provence


De bespreking van een streek bestaat uit drie delen: een film van ongeveer 50 minuten (met Nederlandse ondertitels indien gewenst), een recept en wijnsuggesties (een vijftal adressen van de streek).

De films van de verschillende streken (die steeds starten met de zelfde intro !), zijn allen volgens een gelijkaardig stramien opgebouwd. Eerst de geografische situering van de appelation, vervolgens wat geschiedenis en dan uitleg over de wijn zelf, startende in de wijngaard. De meeste informatie wordt gegeven d.m.v. verhalen van wijnboeren, confrerieleden, oenologen, keldermeesters.... Regelmatig wordt een uitstapje gemaakt naar een relevant onderwerp. Zo wordt het maken van eiken tonnen in het Bourgogne hoofdstuk zeer goed in beeld gebracht. Een nadeel van deze opbouw is dat wanneer men later een stukje info wenst te herbekijken, men zich moet herinneren op welke disc zich dat bevindt. La Route Des Vins is dan ook geen encyclopedie die men regelmatig raadpleegt om info op te zoeken, maar eerder een reeks die men koopt om een goed sfeerbeeld van de verschillende franse wijnstreken te krijgen (alvorens men de streek zelf gaat bezoeken).

Het recept dat bij iedere hoofdstuk wordt gegeven is leuk, alhoewel de toegevoegde waarde van 1 recept per streek natuurlijk weinig is. Spijtig is ook dat men met de receptinformatie niet altijd even precies is omgesprongen (zo is men bijvoorbeeld bij het Loire recept de wijn vergeten te vermelden !).

Bij het hoofdstuk wijnsuggestie kan men zich afvragen waarom men precies de vermelde adressen heeft gesecteerd, want belangrijke namen worden dikwijls niet vermeld.

BEELD EN GELUID
Het beeld werd vastgelegd in een 4:3 - 1.33:1 formaat. De kwaliteit is ruimschoots voldoende voor een documentaire van dit allooi. Het geluid is een simpele maar doeltreffende stereotrack die overal verstaanbaar is. Op technisch vlak hoeven we niet veel meer te verwachten van een documentaire.

EXTRA'S
Er bevinden zich geen extra's in deze box.

CONCLUSIE
Al met al een leuk "hebbedingetje" voor de wijndrinker die wat meer wil weten over het edele sap van de druif.


cover



Studio: Universal

Regie: Robert Tinlot
Met: Robert Tinlot, Jean-Luc Mage

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
AL

Speelduur:
350 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5050582386516


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij