:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TINTIN ET LES ORANGES BLEUES
TINTIN ET LES ORANGES BLEUES
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-08-08
FILM
Er loopt een campagne op tv ten einde het hongerprobleem in de wereld op te lossen. Zonnebloem ontvangt een pakje van een Spaanse geleerde met een blauwe sinaasappel. Die valt 's nachts in de handen van inbrekers. Geïntrigeerd door de blauwe sinaasappel en de verdwijning ervan vertrekken Kuifje, Haddock, Zonnebloem en Bobie naar Spanje om de geleerde op te zoeken, maar bij hun aankomst aan de villa blijkt de geleerde te zijn ontvoerd. Kuifje probeert een spoor te vinden en kan daarbij op de hulp rekenen van de kinderen in het dorp. Behalve Jean-Pierre Talbot zijn alle acteurs vervangen, maar dat heeft geen negatieve gevolgen, in tegendeel zelfs. Haddock is er norser op geworden en de Janssens gedragen zich meer als een tweeling. Jammer dat het verhaal niet spannender is en op sommige momenten te veel stil valt.

BEELD EN GELUID
Over de gehele lijn kan je het beeld tot de betere rekenen, zeker voor een productie uit 1964. Wel valt de slechte compressie op in de nachtscènes, bijv. in het begin tijdens de inbraak worden we getrakteerd op blokvorming in de donkere delen van de film. En opnieuw een 4:3-vermelding terwijl we een breedbeeld op het scherm krijgen (ongeveer 1.66:1).
Het geluid staat net zoals in Tintin et Le Mystère de la Toison d'Or in mono en is qua dynamiek niet met zijn tijd mee. Frans gesproken en geen ondertiteling.

EXTRA'S
Dezelfde karige extra's als op Le Mystère de la Toison d'Or: een bio van Hergé (tekst), een bio- en filmografie van Jean-Pierre Talbot (tekst), de geschiedenis van Kuifje (tekst) , de originele affiches van de film en een diarama (12 dia's).

CONCLUSIE
Ben je een liefhebber van Kuifje, dan moet je je deze dvd beslist aanschaffen: een minder goede verhaallijn dan in Le Mystère de la Toison d'Or, maar zeker door de zeldzaamheid van het product een niet te missen release.


cover




Studio: Sony Music

Regie: Philippe Condroyer
Met: Bernabe Barta Barri, Salvador Beguería, Jean Bouise, Pierre Desgraupes, Max Elloy, Félix Fernández (I), Franky François, André Marié, Jenny Orléans, José Sazatornil, Pedro Mari Sánchez, Jean-Pierre Talbot

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Avontuur

Versie:
Frankrijk

Jaar:
1964

Leeftijd:
TOUS

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5099720133896


Beeldformaat:
1.66:1 PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• Bio Hergé
• Bio- en Filmografie van Jean-Pierre Talbot
• Geschiedenis van Kuifje
• Originele affiches
• Diarama

Andere recente releases van deze maatschappij