:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LONG WEEKEND, THE
LONG WEEKEND, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-05-18
FILM
Het zit reclameman Ed Waxman (Brendan Fehr) niet mee. Hij betrapt zijn vaste vriendin met één van zijn beste vrienden en dit heeft een immense negatieve weerslag op zijn job. Men stelt hel dan ook voor een ultimatum. Ed moet binnen de twee dagen een volledig nieuwe advertentiecampagne klaar hebben of hij kan inpakken! Alsof de tijd a niet krap genoeg is, heeft Ed's broer Cooper (Chris Klein) net dat weekend uitgekozen om Ed aan een nieuwe vlam te helpen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want Ed is een absolute klungel op het gebied van vrouwen...

The Long Weekend is onderbroekenlol in de trant van American Pie, Road Trip en Van Wilder - van de makers van Scary Movie. Vind je al de voorgaande films niets, dan zul je ongetwijfeld ook heel weinig plezier beleven aan The Long Weekend! Al de rest zit gebeiteld voor een hilarisch spervuur van vuile grappen en grollen, en uiteraard het nodige bloot vlees. Acteur Chris Klein beleefd zichtbaar plezier aan zijn rol en dit enthousiasme straalt af op de kijker. Brendan Fehr is eveneens goed gecast als goedzakkige sukkel Ed Waxman. Dus al wie eens luilekker onderuit wil zakken en kan schaterlachen met schunnige moppen zit goed met deze The Long Weekend.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1 beeld is scherp met een goed contrast en een prima schaduwdetail. Ook het zwartniveau is dik in orde! De kleuren zijn op hun beurt helder en ogen natuurlijk. De gebruikte print is volledig vrij van vuil en printbeschadigingen. Diepte en detail zijn prima en buiten wat minieme filmgrain hebben we niets aan te merken op de beeldkwaliteit. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met goed verstaanbare en heldere dialogen. Buiten de geluidseffecten en de muziek ligt de nadruk van het geluid op de voorkanalen. Er is tevens een Engels DTS-spoor toegevoegd, maar de verschillen zijn eerder marginaal.

EXTRA'S
Enkele trailers van andere films die bij dezelfde distributeur zijn verschenen.

CONCLUSIE
The Long Weekend is een schunnige komedie in de stijl van American Pie en consoorten, en pretendeert niets meer te zijn dan dat. Verstand op nul en laat je maar eens lekker onderuit zakken! Beeld en geluid zijn prima voor dit soort film en voor wie extra’s belangrijk zijn bracht Dutch Filmworks een Special Edition, bestaande uit twee schijfjes, op de markt.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Pat Holden
Met: Brendan Fehr, Chris Klein, Cobie Smulders, Chandra West

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5017239193941


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij