:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WEDDING CRASHERS - UNCORKED EDITION
WEDDING CRASHERS - UNCORKED EDITION
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-05-20
FILM
De verstokte vrijgezellen John Beckwith (Owen Wilson) en Jeremy Grey (Vince Vaughn) schuimen ongenodigd huwelijksfeesten af. Zo kunnen ze elk weekend gratis genieten van gratis champagne, tafels vol met lekkers en uiteraard de meest sexy bruidsmeisjes. Wanneer Jeremy ontdekt dat de knappe dochter Claire (Rachel McAdams) van de machtige William Cleary (Christopher Walken) op trouwen staat, begint hij samen met John plannen te maken om deze bruiloft van het jaar te 'crashen'. Maar wanneer John plots verliefd wordt lijkt dit alle plannen in de war te sturen...

Dé sleeperhit bij uitstek van 2005 was zonder twijfel Wedding Crashers van regisseur David Dobkin (Shanghai Knights). Deze 40 miljoen $ kostende ‘R-rated’ komedie bracht in no-time bijna 210 miljoen $ op. En dan hebben we het nog maar van de opbrengsten in Amerika alleen, want wereldwijd bracht de film bijna 286 miljoen $ op. Daarmee is Wedding Crashers dé meest winstgevende 'R-rated' komedie aller tijden!

Toen we de film de eerste keer zagen op het grote scherm hebben we ons dan ook kostelijk geamuseerd, maar bij een tweede kijkbeurt bleek het allemaal al een pak minder te zijn. Ondanks dat grapjassen Owen Wilson en Vince Vaughn uitstekend op elkaar zijn ingespeeld en dat de rest van de cast - zoals McAdams, Seymour en uiteraard Walken - goed op dreef zijn, vloekt de combinatie van gross-out komedie (de 'American Pie'-stijl dus) en naïeve romantiek op meerdere momenten. Bovendien zitten er te weinig écht goeie grappen in Wedding Crashers om gedurende de toch wel lange speelduur geboeid te blijven kijken. Leuk om eens te bekijken, maar niet meer dan dat.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is goed scherp, met veel diepte en detail. Het contrast, zwartniveau en het schaduwdetail zijn allemaal dik in orde. De heldere kleuren ogen erg levendig en natuurlijk. Vuiltjes en beschadigingen zijn niet aan de orde en buiten wat edge-enhancement en enkele minieme digitale compressiefoutjes hebben we niets kunnen waarnemen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met goed verstaanbare dialogen welke netjes door de centerspeaker worden weergegeven. De geluidseffecten en de muziek verplaatsen de vele feesten naar je woonkamer en de subwoofer zorgt daarbij voor de extra onderlijning waar nodig. Beschadigingen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
A-Film trakteert de consument op een ware speciale editie propvol met bonusmateriaal! Zo heb je niet alleen de bioscoopversie, maar ook een stoutere "Uncorked" versie met een kleine 8 minuten aan alternatief beeldmateriaal. Verder hebben we niet één, maar twee informatieve commentaartracks (ééntje ingesproken door regisseur David Dobkin en nummer twee door hoofdrolspelers Owen Wilson en Vince Vaughn). Dan is het de beurt aan vier weggeknipte scènes, twee bioscooptrailers van de film en twee beknopte featurettes. Event Planning is een 11 minuten durende kijk achter de schermen, waaronder een blik op de grote voorbereidingen van de vele huwelijksfeesten uit de film. In The Rules (7 min.) doen Owen Wilson en Vince Vaughn ons de geheimen van het 'wedding crashen' uit de doeken, welke je ook nog eens kan nalezen op de 24 pagina's van The Rules of Wedding Crashing. Daarna kan je nog een opsomming bekijken van de soundtrack en er telkens een stukje uit beluisteren. Afsluiten doen we met de videoclip van het nummer "Circus" van het groepje The Sights.

CONCLUSIE
Wedding Crashers werd een enorme hit in de bioscopen, maar bevat naar onze mening toch te weinig memorabele momenten om echt te blijven boeien. De dvd van A-Film is dan wel weer een schot in de roos!


cover
Studio: A-Film

Regie: David Dobkin
Met: Owen Wilson, Vince Vaughn, Christopher Walken, Rachel McAdams, Isla Fisher, Jayne Seymour

Film:
5,5/10

Extra's:
9/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
114/122 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777054833


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 2 versies v/d film,
• 2 commentaartracks,
• Teaser,
• Bioscooptrailer,
• Weggeknipte scènes,
• 2 featurettes,
• The Rules of Wedding Crashing,
• Soundtrack listing,
• Videoclip

Andere recente releases van deze maatschappij