:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROAD TO GERMANY - QUALIFIERS 2006
ROAD TO GERMANY - QUALIFIERS 2006
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2006-06-27
FILM
De wereldbeker voetbal 2006 tende weinig echte verrassingen en werd vooral gekleurd door het falen van de scheidsrechters (behalve dan onze eigen Frank De Bleeckere) waardoor Nederland niet doorging naar de kwartfinales en Italië wel. Om de dode momenten tussen de wedstrijden te vullen vindt u hier de review van het inmiddels achterhaald, maar daarom niet oninterssant naslagwerkje. Het gaat hier om een voorstelling van 20 van de 32 aanwezige ploegen op de wereldbeker. De manier waarop ze zich kwalificeerden voor 'Germany 2006', een voorstelling van hun sterke punten, hun beste spelers maar ook een korte samenvatting van hun land en de link van de bevolking met het voetbal. De meeste landen krijgen zo'n 5 minuten voorstellingstijd, maar aan de grotere voetbalnaties (England, Duitsland en natuurlijk Nederland) wordt telkens ongeveer een dik kwartier besteed. Interviews, achter-de-schermen-beeldmateriaal, belangrijke overwinningen en even belangrijke doelpunten passeren de revue en laten ons meegenieten van de weg naar Duitsland 2006. Als het nu gaat om Ballack, Schweinsteiger, Pobolsky en Klose van Duitsland, Van The Man van Nederland of de uitgebluste oude ploeg van Frankrijk, dit is en blijft interessant materiaal voor de voetbalfan.

Men verdeelt de dvd in 5 onderdelen: 'Groep C', de zogenaamde groep des doods, met de voorstelling van Nederland en al z'n concurrenten, waaronder Argentinië. Dan zijn er de 'topfavorieten', waar men het naast Brazilië blijkbaar ook nodig vond om Italië en Frankrijk te plaatsen. De 'geheime favorieten' bevatten naast gastland Duitsland ook England, Portugal en het ondertussen uitgeschakelde Tsjechië. Onder de 'outsiders' plaatste men Kroatië, Zweden, Spanje en Zuid-Korea. Van deze outsiders schiet uiteindelijk alleen Spanje over. Ter afsluiting 'de grote onbekenden': Oekraïne, Polen, Zwitserland, USA en Japan. Uit deze groep stelt alleen Shevchenko en z'n Oekraïne niet teleur en na een draak van een wedstrijd tegen het verrassende Zwitserland gaan zij dan ook door naar de kwartfinales.

Toen men de selectie maakte van de 20 ploegen voor deze dvd-voorbeschouwing vergat men bij Warner verrassend genoeg bijna geen enkele achtste finalist. Behalve Mexico, het Australië van Guus Hiddink en de kleine verrassingen Ghana en Ecuador coverde men alle ploegen van betekenis op dit WK. Wilt u dus zien welke weg bijv. USA of Zuid-Korea naar deze werelbeker aflegden, dan is deze dvd de perfekte manier om dat te doen.

BEELD EN GELUID
Een 1.33.1-doorsneetelevisiebeeld met geen al te hoge bitrate en voorzien van fouten en oneffenheden. Men heeft niet veel zorg aan het beeldmateriaal besteed, maar dat verwachten we dan ook niet voor een dvd als deze. Al bij al is het beeld iets beter dan een doorsnee-tv-uitzending en daar kunnen we ons dan ook bij neerleggen. Het geluid is eveneens niet apart. Een doodnormale surroundtrack met perfect verstaanbaar commentaar van de voor ons onbekende Nederlandse commentatoren. Ook de interviews en de resterende geluiden zijn perfect hoorbaar zonder al te veel spreiding en het geheel richt zich voornamelijk op de frontspeakers.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
De perfecte inleiding voor de werelbeker 2006 en een mooi naslagwerkje om achteraf het parcours van een eventuele oudsider te volgen naar deze werelbeker. Al de favorieten zijn aanwezig en enkele (voor ons) onbekende Nederlandse commentatoren voorzien alles van de nodige inleidingen, vertalingen en voice-overs. Een perfecte dvd voor de doorsneevoetballiefhebber.


cover
Studio: Warner

Regie: Onbekend
Met: Diversen

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Sport

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
AL

Speelduur:
150 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321932871531


Beeldformaat:
1.33:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij