:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SHANGHAI NOON
SHANGHAI NOON
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-05-16
FILM
Prinses Pei Pei (Lucy Liu) wordt ontvoerd en overgebracht naar Amerika. Chon Wang (Jackie Chan), een Chinese Keizerlijke Bewaker, wil per sé de prinses redden en slaagt erin om samen met het 'reddingsteam' de tocht over de plas te maken. Eenmaal gearriveerd in het Wilde Westen raakt hij echter betrokken bij een brutale overval. Wang raakt geconfronteerd met de levenstijl van het woelige Westen en komt in aanraking met Roy O'Bannon (Owen Wilson), een derderangs cowboy en treinrover. Samen slagen ze de handen in elkaar om problemen op te lossen, maar of dit wel zo'n geslaagde combinatie is, valt sterk te betwijfelen. Jackie Chan raast bijna als een wervelwind doorheen deze film, en raakt in enkele benarde situaties verzeild hetgeen best wel leuke en hilarische momenten oplevert.

BEELD EN GELUID
Shanghai Noon heeft een anamorf 2.35:1 beeldformaat dat er geweldig goed uitziet. Het beeld is haarscherp, bevat veel detail, en heeft een mooi en natuurlijk kleurenpalet. Het contrastniveau is optimaal. Nergens merkten wij enige vorm van beschadigingen, ruis of compressiefouten. Knap gedaan! De Dolby Digital 5.1-track (384 kbps) wordt mooi opengetrokken en weet elk kanaal perfect te benutten. De surrounds worden gebruikt voor effecten, achtergrondgeluiden en muziek. Nergens doorheen de film worden de dialogen overstemd, deze blijven zuiver en verstaanbaar.

Nog even een korte opmerking: we hebben gemerkt dat in tegenstelling tot andere DVD's de ondertiteling hier iets te hoog in beeld geplaatst wordt. Tevens wanneer er Chinees gepraat wordt, verschuift de Nederlandse ondertiteling naar boven om plaats te maken voor de Engelse ondertitels. Een beetje jammer.

EXTRA'S
De taal van de (overigens statische) menu's kan je desgewenst kiezen, zo ook in het Nederlands. Wat hoeveelheid extra's betreft, is het hier niet veel soeps, echter de extra's zijn daarom niet minder interessant.

Audiocommentaar met acteurs Jackie Chan en Owen Wilson, en regisseur Tom Dey (geen ondertitels). De commentaar van Chan werd afzonderlijk opgenomen en achteraf bijgemonteerd. Deze drie heren lichten vele aspecten van de film toe, geven details bij de opnames, vertellen leuke anecdotes, enz. Ze blijven vrijwel constant doorpraten zodat de pauzes werkelijk tot het uiterste minimum herleid worden. De commentaartrack wordt jammer genoeg niet Nederlands ondertiteld.

8 verwijderde scènes met een 2.35:1 anamorf beeldformaat, en Nederlandse ondertitels.

7 filmfragmenten (elk variërend van 2 tot 4 min.) dewelke telkens een verschillend aspect uit de film belichten, begeleid door achter-de-schermen opnames en interviews met cast en crew. Deze extra krijgt eveneens Nederlandse ondertitels.

Muziekvideo van Uncle Kracker met song Yeah Yeah Yeah.

CONCLUSIE
Een plezierige Jackie Chan-film, gepresenteerd op een kwalitatief hoogstaande DVD met tevens enkele extra's. Amusement verzekerd.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Tom Dey
Met: Jackie Chan, Owen Wilson, Lucy Liu

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9,9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875923814


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Tsjechisch, Kroatisch
Extra's:
• Audiocommentaar
• Verwijderde Scènes
• Filmfragmenten
• Muziekvideo

Andere recente releases van deze maatschappij