:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 3.1-12
CSI MIAMI, SEIZOEN 3.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-07-25
SERIE
Het derde CSI Miami-seizoen begint met 12 afleveringen die een goed niveau halen. Wat ons betreft steekt één aflevering toch wel duidelijk boven de andere uit, namelijk de aflevering waarin één van de vaste castleden uit de serie verdwijnt. Om welk personage het gaat (aandachtige kijkers zullen het wellicht al gezien hebben bij het bekijken van de hoesfoto), om welke aflevering en op welke manier, laten we u zelf ontdekken.

De vervanger van het verdwenen personage, nieuwkomer Jonathan Togo kwijt zich verdienstelijk van zijn taak als CSI'er Ryan Wolfe. Het is best wel bizar om te zien in welke mate deze acteur tijdens bepaalde shots uiterlijk doet denken aan het Tony Montana personage van Al Pacino in Scarface. Ondanks het feit dat wij een duidelijke voorkeur hebben voor CSI New York en vooral de originele CSI zal deze CSI Miami-box weer een pak fans weten aan te spreken. De scenario's zijn opnieuw grotendeels leuk en inventief, de muziek mag er zeker weer wezen (Interpol, Plaid, Fila Brazilia) en de exotische decors in een zon overgoten Miami weten ons nog steeds te bekoren. Zwak punt blijven echter de vaste personages die niet even interessant zijn als bij de twee andere CSI series. Het is misschien de reden waarom deze CSI Miami meer spectaculaire effecten en scènes bevat dan de twee andere series en daardoor het best lijkt op de (vaak onnozele) popcorn films van producer Jerry Bruckheimer.

AFLEVERINGEN
Deze box bevat de volgende afleveringen:
Disc 1
3.1. Lost Son
Nadat een groot jacht een belangrijke brug in Miami heeft geramd, vinden de CSI'ers er een man aan boord die doodgeschoten blijkt te zijn. De vrouw van het slachtoffer onthult dat haar zoon was ontvoerd en dat haar man losgeld wilde gaan betalen met drie miljoen dollar aan juwelen. Tijdens het onderzoek van Horatio komen ze in een gevaarlijke situatie terecht in een juwelierszaak waar zich cruciaal bewijsmateriaal zou bevinden...

3.2. Pro Per
Als een bezoeker van een party aan het water wordt gedood door wilde schoten vanuit een boot gaan de CSI'ers op zoek naar de moordenaar. Deuce Deuce, een rapper met vele vijanden, was de gastheer van het feest en geeft toe terug gevuurd te hebben toen het schieten begon. Het bewijs leidt het team naar één van Deuce's vijanden: B slick. Ondertussen is de veiligheid van detective Yelina in gevaar als ontdekt wordt dat de achtjarige getuige van de schietpartij bij haar in huis zit en zelfs Horatio haar niet kan beschermen.

3.3. Under The Influence
Nadat een jonge vrouw voor een bus is geduwd, moeten de CSI'ers de moordenaar zien te vinden. Alexx ontdekt een blauwe plek in de vorm van de hand op de rug van het slachtoffer, wat bewijst dat het de bedoeling was dat zou overreden zou worden. Haar vriend, Jay, is de hoofdverdachte. Als een rivaliserende collega van Jay ook dood gevonden wordt, zegt hij dat hij te maken heeft met een psychopatische stalker: Claudia. Jay denkt dat zij de moorden begaat om hem een plezier te doen. Ondertussen roept de vader van Calleigh haar hulp in omdat hij vreest dat hij iemand gedood heeft terwijl hij dronken achter het stuur zat. Horatio zet een nieuwe CSI'er, Ryan Wolfe, op de zaak.

3.4. Murder In A Flash
E-mails en smsje's brengen een grote hoeveelheid studenten bij elkaar om een willekeurige taak uit te voeren op een golfbaan. Als de menigte zich weer verspreidt, wordt het lichaam van een scholier gevonden. Het oorspronkelijke bericht, dat de zogenaamde “flash mob” mobiliseerde, wordt herleid naar een oud leerling wiens vader een invloedrijke advocaat is.

Disc 2
3.5. Legal
Een meisje van achttien wordt vermoord in een hippe nachtclub en de detectives van CSI Miami moeten haar moordenaar zien te vinden. Horatio ontdekt dat het slachtoffer een medewerkster was van de Alcoholic Beverage Control, die het drankverbruik onder minderjarigen controleerde. Ondertussen werken Calleigh en Ryan samen om vast te stellen of een onzeker en minderjarig tienermeisje, dat zich die bewuste nacht in de club bevond, iets te maken heeft met de moord.

3.6. Hell Night
In een moordzaak die veel publiciteit trekt, is de vrouw van een beroemde basketballer op brute wijze vermoord in haar huis. Haar man, die graag op de versiertoer gaat, wordt beschuldigd van de misdaad.

3.7. Crime Wave
Als blijkt dat er een tsunami op weg is naar Miami, moeten Horatio en zijn team een bende bankovervallers grijpen die gebruikt maakt van de paniek in de stad. In de chaos van een tien uur durende waarschuwing om te evacueren, worden twee mensen vermoord op een parkeerplaats. Middels het bewijsmateriaal ontdekt Horatio een samenzwering voor een bankroof, uit te voeren tijdens de natuurramp. Als de CSI'ers de criminelen insluiten komen ze erachter dat het plan uitgebreider is dan ze in eerste instantie dachten. In het spoor van de storm ontdekken Ryan en Alexx ondertussen een lichaam dat van een lokale begraafplaats is gespoeld, ambtenaren staan voor een raadsel met twaalf kisten en dertien lijken.

3.8. Speed Kills
Na een avondje speeddaten wordt Richard Laken buiten een lounge dood gevonden. Hij is vermoord met een ijzeren hoepel. Als de CSI'ers pikante details uit Lakens romantische verleden oprakelen, blijken er vrouwelijke verdachten in overvloed te zijn. Als Horatio en zijn team erachter komen dat Lake onlangs getuige was van een ernstige aanval op een basketbalspeler bij een wedstrijd van Miami Heat, zijn ze ineens op jacht naar twee daders in plaats van één.

Disc 3
3.9. Pirated
Horatio vermoedt dat er moderne piraten op het water zijn als er zes samengebonden lichamen drijvend worden aangetroffen bij de kust van Miami. Er wordt een gekaapt schip gevonden waarvan een deel van de bemanning is gedood en overboord gegooid. Bewijsmateriaal wijst erop dat andere bemanningsleden waarschijnlijk met een reddingsboot zijn ontsnapt.

3.10. After The Fall
Nadat een man van een gebouw is gevallen en de voetganger waarop hij geland is, heeft gedood, gaan de CSI'ers op onderzoek uit. Ze ontdekken dat het gevallen slachtoffer, dat nu op vrije voeten is, in het bezit is van een compromitterende dvd over een affaire tussen een topstrafrechter uit Miami en zijn kinky minnares.

3.11. Addiction
Als Kay Coleman wordt vermoord in wat lijkt op een gewelddadige autokaping, praten de CSI'ers met haar man, Sal Coleman. Als uitkomt dat Kay een gokverslaving had die het faillissement van het familiebedrijf kon betekenen, moet er een moord van veel persoonlijker aard onderzocht worden. Ondertussen huurt Alexx een herstellende alcoholverslaafde in als lichaamsvervoerder. Ze moet echter een onderzoek instellen als hij ervan beschuldigd wordt doden te stelen.

3.12. Shootout
Een schietpartij tussen bendeleden eindigt op de eerste hulp en Horatio en zijn team moeten de verantwoordelijken zien te vinden. Het bewijsmateriaal wijst in de richting van een verpleger die in het ziekenhuis een gewond bendelid had herkend en rivaliserende bendeleden op de hoogte gebracht van diens verblijfplaats. Ondertussen ondervraagt Ryan een jonge moeder op de eerste hulp, een verhaal over haar kind doet hem vermoeden dat hier sprake is van kindermishandeling.

BEELD EN GELUID
Net zoals bij de vorige boxen van CSI Miami staat het beeld in het 1.78.1 beeldformaat op deze dvd. We krijgen een goede beeld- en geluidskwaliteit met een kleurniveau, contrast en een scherpte die ons tevreden stemmen. Glasheldere dialogen, geen ruis, goed uitgebalanceerde lage tonen en een aangenaam gebruik van de achterkanalen zorgen voor een prima geluidstransfer.

EXTRA'S
De extra's op deze release stellen jammer genoeg niet al te veel voor. Zoals wel vaker bij de CSI-franchise zijn zowel de commentaartrack als de korte featurettes van een wisselvallig niveau. Op het eerste schijfje krijgen we naast de CSI Miami Deep Blue Sea-featurette (8.34), waarin we meer info krijgen over het moeilijke filmen op zee, ook twee commentaartracks. Voor de aflevering 3.1 Lost Son neemt schrijfster Elizabeth Devine het woord, tijdens de aflevering 3.3 Under The Influence krijgen we Marc Dube, Corey Miller en Scott Lautanen te horen. Op de tweede dvd krijgen we een audiocommentaar door Elizabeth Devine en Karen Gaviola (regisseur) bij de aflevering 3.7 Crime Wave. De derde dvd heeft opnieuw twee commentaartracks en een featurette in de aanbieding: bij aflevering 3.10 After The Fall door Marc Dube, Scott Lautanen en Ildy Modrovich, en bij aflevering 3.12 Shootout door Corey Miller en Sunil Nayar. De Visualizing season 3-featurette geeft ons (in iets meer dan 11 minuten) wat informatie over de special effects.

CONCLUSIE
CSI Miami mag dan volgens ons de minste van de drie series zijn, toch durven we deze box zeker nog aanraden.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Diversen
Met: David Caruso, Emily Procter, Kim Delaney, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo

Film:
7,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
524 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Making of

Andere recente releases van deze maatschappij