:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> E.R. - SEIZOEN 6
E.R. - SEIZOEN 6
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2006-08-10
SERIE
Een typische aflevering van E.R. is een regelrechte waterval. Je wordt bedolven onder een stroom van gegevens die het menselijk verstand maar met moeite kan verwerken. Dat klinkt natuurlijk niet echt positief, maar geloof ons gerust: dat is het zeker wel. Je hebt namelijk nooit de indruk dat je gewoon toeschouwer bent, integendeel, je wordt gewoon meegezogen in de spoedafdeling van County General. Dat alles maakt E.R. tot een reeks die makkelijk kan herbekeken worden, want er is altijd wel iets dat je niet zal gezien hebben of iets dat al lang geleden uit het geheugen verdween.

Deze reviewer heeft het 1ste seizoen bijvoorbeeld al 3 maal gezien en nog steeds is hij het niet beugezien. De algemene verhaallijn zit nog wel in het geheugen, maar een mens moet niet veel moeite doen om ofwel de details te vergeten ofwel de algemene chronologie compleet door elkaar te halen.

Seizoen 5 beschreven we reeds als het begin van het einde op het gebied van de originele cast en die tendens wordt hier (uiteraard) voortgezet. In dit seizoen gaan er 2 hoofdpersonages voor de bijl en krijgt een 3e het erg hard te verduren. Gelukkig maakt er ook een nieuwe dokter zijn intrede nl. Goran Visnjic als Dr. Kovac en keert een oude bekende terug nl. Ming-Na als Dr. Chen.

In het UK verschijnt half september alweer het 7e seizoen, we kunnen enkel hopen dat we ook hier rond die tijd dat seizoen mogen verwachten. Met die release zitten we dan trouwens ook over helft van de serie (tenminste op dit moment), seizoen 13 gaat namelijk dit najaar op de Amerikaanse zender NBC in première.

AFLEVERINGEN
Leave It To Weaver
Green en Weaver doen er alles aan om Romano's benoeming tot directeur te dwarsbomen, al snel merkt Mark dat hij er echter alleen voorstaat.

Last Rites
Wie is er nu baas in de ER? Weaver is hoofd van de ER, maar dat zint Greene niet helemaal.

Greene With Envy
Een oude rot in het vak, Dr. Gabriel Lawrence, wordt aangenomen in County General. Een charmant man, al denkt Mark dat hij ook vakonbekwaam is.

Sins Of The Fathers
Mark helpt zijn vader per telefoon na een banaal ongeval. Cleo ziet niet dat een kind ijzervergiftiging opgelopen heeft.

Truth & Consequences
Wanneer een natuurkundeproef serieus misloopt, belanden de leraar en zijn studenten op de spoedafdeling.

The Peace Of Wild Things
Dr. Lawrence geeft toe dat hij in de beginfase van Alzheimer zit en bijgevolg niet langer actief kan blijven op de spoedafdeling.

Humpty Dumpty
Vooraleer Dr. Lawrence County General voorgoed vaarwel zegt, redt hij nog iemand het leven. Ondertussen wordt Dr. Kovac fulltime in dienst genomen.

Great Expectations
Het is thanksgiving, ook op de spoedafdeling. Mark's familiefeest loopt niet helemaal zoals hij gehoopt had.

How The Finch Stole Christmas
Lucy regelt op eigen houtje een hartoperatie, maar vindt Romano dat wel gepast ?

Family Matters
Deb Chen keert terug naar de ER nadat ze een paar jaar geleden bijna iemand had gedood door alleen een gevaarlijke procedure uit te voeren.

The Domino Heart
Er komt een donorhart beschikbaar wanneer een transplantatiepatiënt overlijdt.

Abby Road
Medisch studente Abby Lockhart, die Carol helpte bij haar bevalling, komt stage lopen op de ER.

Be Still My Heart
Op Valentijnsdag wordt Romano's hond geopereerd en verliezen 2 kinderen hun ouders in een ongeval.

All In The Family
Weaver vindt Carter en Lucy terug, beiden zijn blijkbaar neergestoken door een schizofrene patiënt.

Be Patient
Mark ontdekt dat zijn vader ongeneeslijk ziek is en een losbandige tiener ontdekt op de spoedafdeling dat ze baarmoederhalskanker heeft.

Under Control
Ondanks de aanhoudende pijn in z'n rug gaat Carter weer aan het werk.

Viable Options
Kovac en Corday moeten een snelle beslissing maken over een donornier. De lijst met mogelijke ontvangers is echter alles behalve schitterend.

Match Made In Heaven
Er komt een brie van de afdeling psychiatrie aan waarin staat dat Lucy aangenomen is voor het volgend semester. Blijkbaar verloopt de administratie nogal stroef.

The Fastest Year
Greene horrt zijn vader vertellen over z'n tijd bij de marine en regelt een boottocht op Lake Michigan voor hem.

Loose Ends
Malucci behandelt een meisje dat door haar vader mishandelt is en Hathaway heeft niet bepaald de meest aangename verjaardag ooit.

Such Sweet Sorrow
Carol beseft dat ze serieus over haar toekomst moet gaan nadeken nadat er zich in de ER een familietragedie voltrekt.

May Day
Carter is verslaafd geraakt aan pijnstillende middelen en brengt daardoor niet enkel het leven van patiënten, maar ook zijn eigen leven in gevaar.

BEELD EN GELUID
De transfers van dit seizoen staan volledig in lijn met voorgaande seizoenen. Hier en daar durft er nog steeds wat grain opduiken, maar dat is het dan ook zowat. Kleurverzadiging en schaduwdetail zijn optimaal en enige vorm van beschadigingen of vuiltjes ontbreekt. Af en toe is het geheel een beetje naar de softe kant, maar dat stoort zelden of nooit. Zoals voorgaande seizoenen zijn ook deze transfers weer met een anamorfische 1.78:1 verhouding op DVD gezet, voor meer uitleg hieromtrent verwijzen we jullie graag naar één van onze voorgaande besprekingen.

Wat we wel nog willen vermelden is dat Seizoen 6 overduidelijk een overgangsseizoen was qua beeldformaat. Voorgaande seizoenen hadden de opening credits in een windowboxed 1.33:1 formaat op DVD staan. Voor dit seizoen is dit min of meer 1.66:1 geworden waarmee men dus stilaan het uitgezonden beeld wou gaan gelijkschakelen aan het opgenomen beeld en de eigenlijke visie van de creatieve breinen achter de serie.

Dolby Digital 2.0 is zowat de norm voor het gros van de tv-series. Langzaam maar zeker wordt echter de overgang gemaakt naar 5.1 mixes, gekoppeld aan HDTV-kwaliteit beeld. Dat betekent echter niet dat een goede 2.0 track niet beter kan zijn dan een "holle" 5.1 track. Wanneer men voor E.R. echter ooit zou overgaan op echte 5.1 dan zijn we toch echt wel benieuwd hoe dit zal klinken. We worden nu al zo meegezogen in de actie, wanneer ook het geluid (hartmonitors, ambulances, rondrennende mensen, etc) echt van alle kanten zal komen ... Tot het zover is nemen we echter meer dan genoegen met een prima (originele) Dolby Digital 2.0 geluidstrack.

EXTRA'S
We kunnen enkel vermoeden dat de extra's bedoeld voor deze box op de spoedafdeling werden binnengesneld, maar niet meer gered konden worden. We moeten het bijgevolg doen met een aantal Deleted Scenes als enige aanwezige extra.

CONCLUSIE
We krijgen zo stilaan het gevoel dat we beginnen zagen. Is dit een aanrader? Ja, natuurlijk (net zoals seizoen 1 tot 5). Ziet het er goed uit en klinkt het zoals het moet? Ja, natuurlijk (net zoals seizoen 1 tot 5). Zijn er weer bijna geen extra's aanwezig? Ja, natuurlijk (net zoals seizoen 3 tot 5). Dat verandert echter weinig aan het feit dat dit het enige ziekenhuisdrama is dat je wil volgen en blijven volgen. De zeer redelijk geprijsde dvd-sets maken het bijgevolg ook makkelijk om de serie te blijven bekijken en herbekijken.


cover
Studio: Warner

Regie: Jonathan Kaplan, Félix Enríquez Alcalá, Peter Markle, Ken Kwapis, Steve De Jarnatt, Richard Thorpe, Christopher Misiano, Fred Einesman, Anthony Edwards, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Marita Grabiak, Kevin Hooks, John Wells
Met: Anthony Edwards, George Clooney, Noah Wyle, Julianna Margulies, Gloria Reuben, Kellie Martin

Film:
9/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
12

Speelduur:
946 min.

Type DVD:
DS-DL

Barcode:
7321931737739


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0,
Frans Dolby Surround 2.0,

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Hebreeuws,
Extra's:
• Deleted Scenes

Andere recente releases van deze maatschappij