:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THREE... EXTREMES
THREE... EXTREMES
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-10-26
FILM
Three... Extremes is het vervolg op Saam Gaang ofte Three uit 2002. Ook dit keer krijgen weer drie verschillende regisseurs met affiniteit voor het fantastische de kans om hun meest duistere gedachten om te zetten in een kortfilm. Uw nederige dienaar zet ze even op een rij:

Dumplings
Ching (Miriam Yeung), een actrice op haar retour, is het beu dat haar man Lee (Tony Leung Ka Fai) geen oog meer voor haar heeft. Ze heeft gehoord van een geheim wondermiddel tegen de ouderdom, gemaakt door de vreemde Tante Mei (Bai Ling)...

Het segment van Fruit Chan is een variatie op het bekende thema van hoe ver iemand zou kunnen gaan om de jeugdige schoonheid te behouden. Het acteerwerk is prima, het camerawerk prachtig en het schokkende einde zal ongetwijfeld veel kijkers shockeren!

Cut
Een succesvol horrorregisseur (Byung-hun Lee) en zijn vrouw (Hye-jeong Kang) worden gegijzeld door een sadistische indringer (Won-hie Lim). Het blijkt een misnoegde figurant te zijn die de regisseur haat omdat hij rijk en populair is...

Regisseur Chan-wook Park verbaasde de filmwereld al met Sympathy For Mister Vengeance en natuurlijk ook Oldboy. Hoewel ondergetekende niet helemaal overtuigd was door Oldboy, keek ik toch enorm uit naar 'zijn' Cut. En het moet gezegd dat hij de nagel opnieuw keihard op de kop slaagt! Het geheel is uitstekend geacteerd, met vloeiemd camerawerk en bloedmooi productie-design. Park blikt Cut in, met veel herkenbare stijlelementen zoals originele beeldovergangen en absurde, doch geslaagde zwarte humor. Briljant!

Box
Kyoko (Kyoko Hasegawa) wordt al een tijdje geplaagd door een bizarre nachtmerrie waarin ze vastzit in een doos en lijkt te stikken. Al snel blijkt dat Kyoko diverse duistere geheimen met zich meedraagt...

Takashi Miike, uiteraard bekend van schandaalsuccessen als Audition en Ichi The Killer, is weer zijn bizarre en controversiële zelve met een onderwerp als incest, maar de uitwerking van Box is eerder pover te noemen. Met vervelende flashbacks en allerhande metaforen probeert de beruchte cineast het donkere verleden van het hoofdpersonage uit de doeken te doen. En als zelfs Takashi Miike niet meer kan shockeren waar gaat de wereld dan naartoe? Zijn Box is hoe dan ook de minste van de drie segmenten.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld oogt scherp, met een bevredigend contrast en prima schaduwdetail. Ook het zwartniveau is dik in orde! De prachtige, volle kleuren ogen natuurlijk en springen bijna van het scherm af. De gebruikte print is proper en heeft geen last van dramatische vuiltjes. Wel hebben we soms wat minieme filmgrain bemerkt en ogen de scènes in de sneeuw bij het derde segment iets softer, maar we zijn er bijna zeker van dat dit de intentie is van de regisseur.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en promotietrailers van drie andere Aziatische producties die zijn uitgebracht bij A-Film.

CONCLUSIE
Three... Extremes is een geslaagde verzameling van drie nachtmerries uit de breinen van de Aziatische meesters van het genre: Fruit Chan, Chan-wook Park en Takashi Miike. Beeld en geluid is dik in orde, maar extra's zijn weer de grote afwezige.


cover
Studio: A-Film

Regie: Fruit Chan, Takashi Miike, Chan-wook Park
Met: Bai Ling, Miriam Yeung, Tony Leung Ka Fai, Byung-hun Lee, Won-hie Lim, Hye-jeong Kang, Kyoko Hasegawa

Film:
8/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
121 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1,
Koreaans Dolby Digital 5.1,
Japans Dolby Digital 5.1,
Cantonees Dolby Surround 2.0,
Koreaans Dolby Surround 2.0,
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij