:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NOT THE NINE O'CLOCK NEWS, THE BEST OF - DEEL 1
NOT THE NINE O'CLOCK NEWS, THE BEST OF - DEEL 1
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-10-30
SERIE
Namen als Rowan Atkinson, Griff Rhys Jones en Mel Smith klinken bij de liefhebbers van het betere komische werk allicht niet onbekend in de oren. Not The 9 O’Clock News betekende voor het drietal de start van een veelbelovende carrière. De reeks groeide immers uit tot één van de betere in het genre rond het begin van de jaren ’80. Het was zonder twijfel één van de grappigste en meest satirische programma’s uit zijn tijd dat het 4 seizoenen wist vol te houden. De komische sketches richtten hun pijlen vaak op de toenmalige politieke wereld. Gezien de ouderdom van de reeks brengt dat het risico met zich mee dat het materiaal gedateerd kan overkomen en zo nu en dan is dat ook het geval. Enige kennis van de Engelse geschiedenis is namelijk onontbeerlijk om een aantal grappen te begrijpen. Gelukkig houdt het merendeel van de sketches ook vandaag de dag nog stand en kunnen de liefhebbers van de Britse humor hun hartje ruimschoots ophalen. Warner verkoos de uitgave van een tweedelige “Best Of” boven de uitgave van de volledige seizoenen voor zijn Comedy Collection. De echte fans zullen het niet eens zijn met die keuze, maar onder het motto “beter iets dan niets”, zijn we toch bijzonder blij dat we een deel van deze geslaagde reeks kunnen herbekijken. Deel 1 van deze “Best Of” bestaat uit 4 afleveringen met een aantal hoogtepunten uit de serie. Daaronder rekenen we Gerald the Gorilla, On-Legged Raid, Cut Off Their Goolies, Punk Zips, Supa Dupa, Constable Savage, The Devil – Is He All Bad? En Kinda Lingers.

BEELD EN GELUID
De 1.33:1 beeldtransfer biedt een wat wisselende beeldkwaliteit. Er wordt frequent gebruik gemaakt van archiefbeelden uit het nieuws. Gezien de ouderdom zien zulke fragmenten er dan ook minder uit dan de scènes die opgenomen werden in de studio. Ook bij de sketches die zich buiten afspelen, stellen we meer printbeschadigingen en grain vast. De kleuren komen wat flets over en er zijn ook sporen van edge enhancement. Bezitters van een groter beeldscherm zullen daar meer last van ondervinden. Het geheel is echter nog prima te bekijken. De Dolby Digital 2.0 geluidstrack komt niet opvallend uit de hoek en beperkt zich tot een correcte weergave van de dialogen.

EXTRA’S
Deze dvd bevat geen extra’s.

CONCLUSIE
The Best Of Not The 9 O’Clock News hoort thuis in de verzameling van iedere, zichzelf respecterende, liefhebber van Britse humor. Ondanks de aanwezigheid van een aantal tijdsgebonden grappen, houdt het komische talent van de cast ook vandaag de dag nog stand en valt er nog heel wat te lachen met deze compilatie. De beeld- en geluidskwaliteit op deze dvd zijn best aanvaardbaar. Bonusmateriaal blijft helaas achterwege.


coverStudio: Warner

Regie: Bill Wilson, Geoff Posner, Bob Spiers
Met: Rowan Atkinson, Griff Rhys Jones, Mel Smith, Pamela Stephenson

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1979 - 1982

Leeftijd:
AL

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321932867428


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij