:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCARY MOVIE 4 - UNCUT EDITION
SCARY MOVIE 4 - UNCUT EDITION
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-11-07
FILM
"No sequel!", beloofden de makers ons plechtig toen het eerste deel van Scary Movie in 2000 op het hongerige bioscooppubliek werd losgelaten. Maar niemand van het creatieve team achter de franchise had waarschijnlijk verwacht dat de eerste zo enorm véél succes zou oogsten, wat resulteerde in niet één, maar twee sequels - die in de ogen van ondergetekende gerust in de filmgeschiedenis boeken mogen komen onder het hoofdstuk 'DE SLECHTSTE FILMS ALLER TIJDEN'. Maar aangezien Scary Movie 2 en 3 samen wereldwijd wel bijna 362 miljoen $ opbrachten, lagen de producenten niet wakker van de slechte kritieken en waren de onderhandelingen voor nog een deel al snel in kannen en kruiken!

Scary Movie 4 is net als het vorige deel in een regie van parodiespecialist David Zucker (Airplane!, The Naked Gun), met in de hoofdrollen opnieuw Anna Faris en Regina Hall. Het verhaal is uiteraard niet meer dan een kapstok voor de grappen en grollen, dus dat laten we gemakshalve even vallen. De humor is onnozel, platvloers en zelfs dom, maar verassend genoeg ook stukken grappiger dan de eerste drie films samen! Dit is voor het grootste deel te danken aan de casting van de talentvolle Craig Bierko (The Long Kiss Goodnight, Cinderella Man), maar ook aan dolkomische bijrollen van onder andere Charlie Sheen, Leslie Nielsen, Michael Madsen en Carmen Electra. De film heeft goed wat vaart en in een kleine 86 minuten zien we leuke, maar ook enkele minder leuke parodieën uit blockbusters zoals Saw, Saw II, The Grudge, Brokeback Mountain, Million Dollar Baby, War Of The Worlds, The Village en - hoe kan het ook anders - het fenomeen 'Tom Cruise' passeren.

Scary Movie 4 ging op 14 april 2006 in roulatie en sprokkelde in drie dagen het recordbedrag van meer dan 40 miljoen $ bij elkaar! Wereldwijd tikt de prent af met een opbrengst van 178 miljoen $. David Zucker is dan ook al volop bezig met de voorbereiding van - surprise, surprise - Scary Movie 5.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld ziet er goed uit, met een prima scherpte en mooie, heldere kleuren. Contrast en detail zijn op hun beurt dik in orde. De gebruikte filmprint ziet er netjes uit, zonder problemen met vuiltjes en andere oneffenheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met zuivere en verstaanbare dialogen uit de center. De muziek en geluidseffecten komen goed tot hun recht en de subwoofer zorgt voor de nodige punch. We hebben geen dramatische onvolmaaktheden in het geluid bemerkt.

EXTRA'S
We starten met een resem weggeknipte scènes (14 min.) met optionele audiocommentaar door regisseur David Zucker, producent Robert K. Weiss en co-producent/schrijver Craig Mazin. Vervolgens hebben we een filmpje met niet echt grappige bloopers (7 min.) en in "De man achter de humor" (4 min.) zien we dat regisseur Zucker zijn lach regelmatig niet kan inhouden. Daarna treffen we het korte filmpje "Waanzinnige humor in de stijl van Zucker" (3 min.) aan, dat niet meer blijkt te zijn dan wat geslijm aan het adres van regisseur David Zucker en 'zijn stijl' van humor. Interessanter is dan de blik die men ons gunt in de keuken van de speciale effecten, afgewisseld met gesprekken met de FX-makers. Erna botsen we op twee van de domste extra's van de hele dvd. Eerst een filmpje over twee derderangsrappers (De YoungBloodZ) die - ocharm - even door het beeld lopen en daarna een korte clipje over rappers in de film. Geeuw! Voor wie nog niet genoeg heeft van de 'Tom Cruise bij Oprah'-parodie van Craig Bierko, kan deze scène nog eens bekijken in zijn geïmproviseerde volle glorie! Maar de meest waardevolle en informatieve extra's zijn "De 'Scary' waarheid", een enthousiast en diepgravend interview met makers Zucker, Weiss en Mazin, en een commentaartrack door diezelfde drie heren over de hoofdfilm.

CONCLUSIE
Het vierde deel in de succesvolle Scary Movie reeks kon ons tegen alle verwachtingen in best vermaken! De dvd heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit, met enkele over het algemeen interessante extra's. Een leuke tip voor de fans!


cover
Studio: Buena Vista

Regie: David Zucker
Met: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko, Bill Pullman, Anthony Anderson

Film:
6,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418095840


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Engels CC
Extra's:
• Weggeknipte scènes
• Bloopers
• "De man achter de humor"
• "Waanzinnige humor i/d stijl van Zucker"
• De visuele effecten
• De YoungBloodZ
• Rappers... Acteurs
• Improvisatie van Craig Bierko
• De 'Scary' Waarheid
• Audiocommentaar

Andere recente releases van deze maatschappij