:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> E.R. - SEIZOEN 7
E.R. - SEIZOEN 7
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2006-11-17
SERIE
E.R. - Seizoen 7. De meeste series denken aan stoppen als het zover is, of zijn al lang gestopt. Bij E.R. is men echter nog maar goed opgewarmt en op dit moment zit men op de Amerikaanse televisie zelfs al aan het 13e seizoen! Op DVD zal het echter nog wel even duren vooraleer het zover is (nog eens 2 jaar?).

In ieder geval is het 7e seizoen een waardige opvolger van het 6e. Alles wat E.R. zo boeiend maakt om naar te kijken vinden we weer en masse terug in de afleveringen van dit 7e seizoen: hopen spoedgevallen, een aantal onverwachte wendingen en hier en daar wat persoonlijke problemen voor het personeel van de spoedafdeling. De rivaliteit tussen Romano en Benton blijft verderduren, Carter keert terug nadat hij een aantal maand in een afkickcentrum doorbracht en 2 dokters geven elkaar het jawoord.

We kunnen dan ook niet anders dan deze serie blijven aanraden aan iedereen die het wil horen, zelfs aan degenen die het niet willen horen. Wel één waarschuwing: kijken kan zeer verslavend werken !

AFLEVERINGEN
1. Homecoming
Een staking van de conciërges veroorzaakt chaos op de spoedafdeling.

2. Sand And Water
Carter keert terug naar County General, op voorwaarde dat hij constant onder strikte supervisie staat.

3. Mars Attacks
Weaver houdt Carter onder de duim en Kovac wil dat Abby procedures uitvoert die ze eigenlijk niet meer mag uitvoeren.

4, Benton Backwards
Romano biedt Benton een positie als dagloner aan, tot groot ongenoegen van die laatste, want die positie biedt compleet geen voordelen of status.

5. Flight Of Fancy
Het drama van 2 seropositieve tieners eindigt met een zwaar verkeersongeval.

6. The Visit
Abby's manisch depressieve moeder duikt onverwacht op de spoedafdeling op en Benton probeert wanhopig het leven van zijn neef te redden.

7. Rescue Me
Maggie weigert te vertrekken vooraleer ze met Abby gesproken heeft en Chens moeder ontdekt dat haar dochter zwanger is.

8. The Dance We Do
Corday liegt tijdens haar getuigenverklaring en Greene maakt zijn ziekte bekend. Ondertussen verdwijnt Maggie weer even mysterieus als ze gekomen is.

9. The Greatest Of Gifts
Chen bevalt van haar zoon en draagt hem over aan een paar gretige adoptieouders, maar heeft ze twijfels ?

10. Piece Of Mind
Greene ontdekt hoe het leven als ziekenhuispatiënt er uitziet en een vader en zoon komen op de spoedafdeling terecht na een verkeersongeval.

11. Rock, Paper, Scissors
Een ontmoeting met de schuldeiser in een rechtszaak slaat cordays zelfvertrouwen aan diggelen.

12. Surrender
Benton krijgt eindelijk de loonsverhoging waar hij op aast, maar dat gaat gepaard met een functie die hij eigenlijk compleet niet wil.

13. Thy Will Be Done
Een 16-jarige wil geen nieuwe harttransplantatie meer, maar Kovac kan de wens van de ouders niet teniet doen.

14. A Walk In The Woods
Kovac overdenkt zijn eigen verleden en Benton probeert een zwarte student medische studies wat extra steun te geven in de hoop hem zo meer kans te geven.

15. The Crossing
Een pendeltrein ontspoort en het is aan de spoedafdeling van County General om de eerste hulp te bieden aan de massas slachtoffers die binnenstromen.

16. Witch Hunt
Een onderzoek naar seksuele intimidatie plaatst Weaver voor een moeilijke keuze en Abby verliest een baby die aan haar toevertrouwd was.

17. Survival Of The Fittest
De E.R. moet een schoolbus vol door rook bevangen kinderen opvangen. Spijtig genoeg brengt het incident ook minder prettige dingen aan het licht.

18. April Showers
Corday en Green trouwen, maar het zal Greene serieus wat moeite kosten om op tijd in de kerk te raken: alles lijkt tegen te zittenwegens een zwaar onweer.

19. Sailing Away
Abby krijgt bericht dat haar moeder zich ergens in de middle of nowhere op een motelkamer bevindt. Carter vergezelt haar om Maggie op te halen.

20. Fear Of Commitment
Maggie verzet zich tegen een opname in een instelling en het is uiteindelijk aan een rechter om de knoop door te hakken.

21. Where The Heart Is
Weaver probeert een zwakbegaafde vrouw uit te leggen dat haar broer overleden is en dat ze niet naar huis kan terugkeren.

22. Rampage
Een vader, buiten zichzelf van woede omdat zijn zoon werd afgenomen, begint aan een moordende tocht door de stad. Het spoor lijkt naar Greenes huis te leiden.

BEELD EN GELUID
Vanaf het 7e seizoen werd E.R. integraal in breedbeeld uitgezonden op de Amerikaanse televisie en dat is ook te merken aan de transfer van deze boxset. De main titles zijn nu ook in het vertrouwde 1.78:1 formaat, hetzij dan wel enigzins windowboxed. Dat is makkelijk te verklaren doordat de main titles voor het 7e seizoen blijkbaar gewoon een bijgeknipte versie waren van de 1.66:1 versie en de namen van cast en crew bijgevolg nogal laag in beeld vallen. Ze zouden bij overscan dus maar al te makkelijk wegvallen en dat kan ook de bedoeling niet zijn natuurlijk.

Verder zetten deze transfers de bijzonder goede kwaliteit voort die we gewend zijn van E.R. op DVD m.a.w. haarscherp beeld, mooi verzadigd beeld en geen spoor van digitale artefacten. Grain durft af en toe nog wel eens opduiken, maar storend is dit nergens. Wat ons wel opviel is dat er, in vergelijking met het vorig seizoen, iets meer beschadigingen aanwezig waren in het beeld. Nog lang niet zoveel als bijvoorbeeld in de pilootaflevering, maar toch merkbaar meer dan in de gemiddelde aflevering uit het vorig seizoen. We hebben de indruk dat het hierbij gaat om beschadigingen op de originele film en niet om resultaten van digitale bewerkingen of slechte mastering. Mits enige handenarbeid had men dit makkelijk kunnen corrigeren, maar gezien de uiterst voordelige prijs van deze boxsets zullen we het Warner maar vergeven. Des te meer omdat de transfers op alle andere vlakken bijzonder goed scoren.

De Dolby Surround 2.0 geluidstrack vervult zijn rol, zoals gewoonlijk, prima. Dialogen zijn kraakhelder, wat toch wel van belang is in de soms chaotische scenes. Er zijn ons compleet geen beschadigingen of ruis opgevallen. Het mag wel duidelijk zijn dat er bij opname en post-productie resoluut voor een stereoformaat gekozen werd en dat de mogelijkheden van dat formaat ook optimaal gebruikt worden. De overbekende E.R.-tune is daar een zeer mooi voorbeeldje van, maar ook tijdens de afleveringen wordt volop gebruik gemaakt van een zeer ruimtelijke spreiding van het geluid, de beperkingen van het formaat uiteraard in acht genomen.

EXTRA'S
We gaan er sinds het vorige seizoen een klein beetje op vooruit. Naast de bijna gebruikelijke Deleted Scenes, in totaal een klein halfuur, die we op de DVD's terugvinden onder Outpatient Outtakes, is er op de laatste kant ook nog een aantal Bloopers terug te vinden onder CutUps.

CONCLUSIE
E.R. is en blijft een serie om te volgen. Eenmaal je er aan begint wordt je meegezogen in de wervelwind van spoedgevallen van County General. In een kleine 2 jaar tijd releaste Warner al 7 seizoenen van de ziekenhuisserie op DVD, nog "maar" 6 te gaan. Bovendien is men nog niet direct van plan te stoppen, dus de fans kunnen gerust ademhalen. Technisch gezien is deze set weer dik in orde, maar echte extra's zijn er nog steeds niet terug te vinden (bv. featurettes). Niettegenstaande dat alles kunnen we deze set enkel aanbevelen, te meer door de uiterst voordelige prijs.

OPMERKING
Sommige mensen hebben bijzonder veel geduld en dat geduld wordt zo af en toe ook beloond. Ook de geduldige fans van E.R. worden beloond door Warner, er verscheen onlangs namelijk een verzamelbox van de eerste 7 seizoenen van de populaire ziekenhuisserie. Hoeven we daar nog bij te vermelden dat deze box relatief heel wat goedkoper is dan het kopen van de afzonderlijke seizoenen? Ik dacht het niet.


cover
Studio: Warner

Regie: Jonathan Kaplan, Christopher Misiano, Paris Barclay, Richard Thorpe, Lesli Linka Glatter, Christopher Chulack, David Nutter, Félix Enríquez Alcalá, John Wells, Guy Norman Bee, Marita Grabiak, Laura Innes, Anthony Edwards
Met: Anthony Edwards, Noah Wyle, Laura Innes, Alex Kingston, Paul McCrane, Goran Visnjic, Maura Tierney, Michael Michele, Erik Palladino, Ming-Na, Eriq La Salle

Film:
9/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
924 min.

Type DVD:
DS-DL

Barcode:
7321931814393


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Deleted Scenes
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij