:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KNIGHT RIDER - SEIZOEN 4
KNIGHT RIDER - SEIZOEN 4
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-11-22
SERIE
Net zoals The A-Team kreeg Knight Rider bij de start van het vierde seizoen af te rekenen met teleurstellende kijkcijfers. De makers van The A-Team zochten hun toevlucht bij een reeks beroemdheden. Voor Knight Rider draaide alles rond de auto en misschien in mindere mate ook wel rond de aanwezigheid van David Hasselhoff. Tijdens het tweede seizoen onderging K.I.T.T., de ster van de reeks, een aantal ingrepen zoals de mogelijkheid om op water te rijden en roterende nummerplaten. In seizoen 3 was er geen spoor meer te bekennen van die verbeteringen. Desondanks hield Knight Rider het hoofd boven water en er bestond geen twijfel over het feit dat de wagen de hoeksteen van de serie zou blijven. Tegen het vierde seizoen moest er echter iets gebeuren en dat leidde tot de introductie van Super Pursuit Mode, tal van vleugeltjes en meer van dat soort technologische snufjes om de natte droom van de doorsnee tiener meer kracht bij te zetten. Hoe je het ook draait of keert, de reeks bleef er wat goedkoop uitzien en daar kon geen enkel gadget verandering in brengen. K.I.T.T. was ondertussen omgevormd tot een cabrio en daar leek enkel David Hasselhoff de vruchten van te plukken. Seizoen 4 betekende dan ook het einde voor Knight Rider.

AFLEVERINGEN
1. Knight Of The Juggernaut (1)
Michael en K.I.T.T. krijgen de opdracht een nieuwe isotoop in Chicago te bewaken. Het zou wel eens hun laatste opdracht kunnen zijn, want Jennifer, de dochter van de overleden Wilton Knight, is van plan om FLAG te sluiten. Ze schorst Michael. Ondertussen wordt Devon ontvoerd door de internationale terrorist Phillip Nordstrom.

2. Knight Of The Juggernaut (2)
K.I.T.T. is volledig verwoest door Nordstroms Juggernaut. Michael en Bonnie kunnen geen beroep doen op Devon omdat die zich heel vreemd gedraagt. Daarom huren ze een straatbende in om K.I.T.T. terug op te bouwen. Het is een race tegen de klok om te vermijden dat Nordstrom aan de haal gaat met de isotoop.

3. K.I.T.T.nap
Michael zit een crimineel op de hielen die al jaren aan een stuk weet te ontsnappen. Om Michael te vertragen, ontvoeren de man en zijn handlangers een vrouw om wie Michael enorm veel geeft. Ze gebruiken haar als lokaas om Michael gevangen te nemen.

4. Sky Knight
Bonnie's vliegtuig wordt gekaapt en de passagiers worden gegijzeld. De gijzelnemer is een ex-agent van de inlichtingendienst. Hij eist losgeld en de vrijlating van een aantal politieke gevangenen.

5. Burial Ground
Een archeoloog, die aan het werk is op een oude begraafplaats, wordt ontvoerd door de man die het olierijke land zal krijgen als er geen artefacten worden gevonden.

6. The Wrong Crowd
Nadat een motorbende de FLAG truck heeft gestolen, stellen ze vast dat de vrachtwagen van kop tot teen voorzien is van gesofisticeerde technologie. Die technologie zou wel eens goed van pas kunnen komen bij hun overvallen.

7. Knight Sting
Bonnie doet zich voor als een jetsetter om toegang te krijgen tot een buitenlandse ambassade die een container met dodelijke bacteriën het land probeert uit te krijgen.

8. Many Happy Returns
Michaels verjaardag wordt verstoord wanneer Devon hem de opdracht geeft om het gestolen prototype van een hi-tech hovercraft op te sporen alvorens een wapenhandelaar het uit het land kan krijgen.

9. Knight Racer
Iemand probeert Michael te vermoorden nadat hij zich kwalificeert voor een onafhankelijk raceteam dat geplaagd wordt door een reeks "ongevallen".

10. Knight Behind Bars
Michael ontdekt dat gevangenen gebruikt werden om de veiligheidsplannen te stelen van een hotel dat als locatie moet dienen voor een conferentie rond defensie.

11. Knight Song
Een jeugdvriend van RC3 heeft contacten met een vastgoedontwikkelaar die de opening van een nachtclub probeert te voorkomen. De nachtclub zou de buurt waar RC3 woont, nieuw leven kunnen inblazen.

12. The Scent Of Roses
Na een confrontatie die bijna fataal afloopt, vervalt Michael in een diepe depressie. Hij overweegt om de Foundation te verlaten en trouwt met Stevie.

13. Killer K.I.T.T.
Een verbitterd elektronicagenie krijgt controle over de programmatie van K.I.T.T.. Hij keert de wagen tegen Michael.

14. Out Of The Woods
Een familiaal houtbedrijf krijgt zijn hout niet verkocht aan de plaatselijke zagerij omdat die illegaal hout koopt dat afkomstig is uit een nationaal park.

15. Deadly Knightshade
Michael verdenkt meestergoochelaar Austin Templeton van de moord op een vertrouwenspersoon van de Foundation. Templeton zou echter een optreden gegeven hebben op het moment van de moord.

16. Redemption Of A Champion
Een sportjournalist die beweert in het bezit te zijn van bezwarende informatie over een legendarische bokswedstrijd, wordt vermoord. Michael onderzoekt een aankomend gevecht waarbij een bedenkelijke promotor en een voormalige bokskampioen betrokken zijn.

17. Knight Of A Thousand Devils
Wanneer een gezochte gangster ontsnapt tijdens een inval van het FBI, raakt een vriend van Michael vermoord. Michael en K.I.T.T. volgen een geheime buggy race waar de gangster aan deelneemt om te kunnen ontsnappen naar Mexico waar een nieuwe identiteit op hem wacht.

18. Hills Of Fire
Michael en K.I.T.T. onderzoeken een reeks verdachte bosbranden met de hulp van SID, een droid die toezicht houdt.

19. Knight Flight To Freedom
Michael wordt gevangen genomen terwijl hij een Amerikaanse politieke gevangene probeert te bevrijden uit een Centraal-Amerikaans land dat verwikkeld is in een coup d’etat. De uitbarsting van een vulkaan bemoeilijkt de ontsnapping.

20. Fright Knight
Onverklaarbare ongevallen op een filmset worden toegeschreven aan een legendarisch fantoom dat door de studio zou spoken.

21. Knight Of The Rising Sun
Een machtige Japanse zakenman probeert de geadopteerde zoon van een vriend van Devon te ontvoeren omdat de jongen een rechtstreekse afstammeling is van de stichter van een terroristische vereniging.

22. Voo Doo Knight
Michael slaagt erin om een overval te verhinderen, maar ziet tot zijn ontsteltenis hoe één van de overvallers zijn dood tegemoet springt. Het onderzoek wordt vertraagd wanneer de Knight Foundation ontdekt dat een voodoo-sekte verantwoordelijk is voor de overval en dat Michael onder betovering is geraakt.

BEELD EN GELUID
De 1.33:1 transfer ziet er al bij al vrij goed uit. Vergeleken met de uitgaven van The A-Team ziet het beeld er scherper uit en komen de kleuren beter tot hun recht. Helaas moeten we vaststellen dat de beeldkwaliteit er gaandeweg op achteruit gaat. Men had wellicht begrepen dat dit het laatste seizoen zou worden en zal daarom besloten hebben om het resterende budget te beperken. De Dolby Surround 2.0-track brengt het er vrij aardig vanaf, maar veel hoef je er niet van te verwachten.

EXTRA'S
Deze uitgave is voorzien van twee extra's. Eerst is er The Great 80's TV Flashback (29 min.), een featurette die terugblikt op een bijzonder geslaagde periode uit de televisiegeschiedenis. Series als Miami Vice, Magnum P.I., Knight Rider en andere komen allen aan bod. Deze extra kun je ook terugvinden op andere uitgaven waaronder het vierde seizoen van The A-Team en Magnum P.I.. Tenslotte zijn er nog enkele blauwdrukken van K.I.T.T.

CONCLUSIE
Het vierde seizoen van Knight Rider betekende tevens ook het laatste. Er volgen nog enkele stuiptrekkingen in de vorm van een aantal spin-offs waaronder Team Knight Rider, Knight Rider 2000 en Knight Rider 2010. Er zou zelfs nog een film op stapel staan die we volgens IMDB in 2008 op het grote scherm mogen verwachten. Mocht het er uiteindelijk van komen dan is het te hopen dat de reeks het einde krijgt dat ze verdient, want dit laatste seizoen doet ze maar weinig eer aan. Dit is dan ook kijkvoer dat uitsluitend is weggelegd voor de absolute fans.


coverStudio: Universal

Regie: Charles Watson Sanford, Bob Bralver, Harvey Laidman, Gilbert M. Shilton, Winrich Kolbe, Gino Grimaldi, Sidney Hayers, Chuck Bail, Charles Watson Sanford, Jeffrey Hayden, Georg Fenady, Bernard McEveety
Met: David Hasselhoff, Edward Mulhare, Patricia McPherson, Peter Parros

Film:
5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
AL

Speelduur:
1050 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582443790


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• K.I.T.T. Original Car Blue Prints
• The Great '80s TV Flashback

Andere recente releases van deze maatschappij