:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MATADOR, THE
MATADOR, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-12-01
FILM
Juian Noble (Pierce Brosnan) stond ooit bekend als één van de beste in zijn vak, zijnde huurmoordenaar. Maar sinds enkele mislukkingen hebben de hoge omes hun vertrouwen in hem verloren. Wat er van Noble overblijft is een cynische en alcoholverslaafde killer op zijn retour. Wanner Julian op een avond in Mexico het pad kruist van de op het eerste zicht doodbrave zakanman Danny Wright (Greg Kinnear), lijkt er echter verandering in te komen! De huurmoordenaar ziet in Wright zijn nieuwe beste vriend of deze dat nu wil of niet...

Ondanks dat Die Another Day commercieel gezien één van de meest succesvolle James Bond-avonturen uit de reeks werd, kreeg Pierce Brosnan na veel vijven en zessen te horen dat hij bedankt werd voor bewezen diensten en dat de producenten op zoek gingen naar een nieuwe acteur om de geheim agent te vertolken. En bij The Matador konden we ons niet ontdoen van het gevoel dat Brosnan de film maakte als een soort van welgemeende 'fuck you' richting Barbara Broccoli en Michael G. Wilson. Het hoofdpersonage wijkt dan ook zo ongelofelijk ver af van Bond, dat zelfs regisseur Shepard onzeker was dat Brosnan de rol wel tot een goed einde zou brengen. Gelukkig voor ons heeft hij een gokje gewaagd en gewonnen, want in The Matador is Brosnan erg goed op dreef. Hij zet de cynische Noble goed neer, met een stevige geut goed geplaatste humor. Ook Kinnear en Hope Davis leveren goed werk af. Vreemd genoeg werd de 12,5 miljoen dollar kostende misdaad/thriller geen groot succes en bracht wereldwijd ongeveer 16 miljoen dollar op. The Matador is geen instant-classic, maar er zijn minder aangename manieren om een avondje door te brengen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is erg goed. Het beeld is scherp, met een prima contrast en diepe, natuurlijk kleuren. Filmgrain en digitale compressiefouten zijn gelukkig afwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met heldere en steeds verstaanbare dialogen. Deze komen mooi uit de centerspeaker. De filmmuziek komt op zijn beurt goed tot zijn recht en de goed geplaatste geluidseffecten zorgen voor wat leven in de huiskamer. De subwoofer onderlijnt zoals het hoort de actiescènes.

EXTRA'S
Enkel de originele bioscooptrailer en enkele promotionele trailers van andere Paradiso-releases.

CONCLUSIE
The Matador is een meer dan behoorlijke misdaadprent, met een stevige geut scherpe humor. Ex-007 Pierce Brosnan geeft de Bond-producenten het nakijken en bewijst dat hij ook andere rollen aankan. Beeld en geluid zijn uitstekend, maar de extra's zijn nihil.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Richard Shepard
Met: Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Hope Davis

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij