:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONLY FOOLS AND HORSES - DE COMPLETE SERIE 6
ONLY FOOLS AND HORSES - DE COMPLETE SERIE 6
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-12-21
SERIE
Als zijn normale klanten wat minder snel toehappen trekt Del naar zijn stamcafé, de Nag's Head, om er Trigger, Boycie en co een duister koopje aan te smeren...

Liefhebbers van de voorbije seizoenen zullen ook dit zesde seizoen weten te appreciëren. We krijgen zes leuke afleveringen die elk twintig minuten langer duren dan de afleveringen van de voorbije seizoenen, we krijgen met andere woorden afleveringen van ongeveer 50 minuten in plaats van 30 minuten. Het was even wennen om nu plots 20 minuten meer per aflevering te krijgen, maar we stelden gelukkig vast dat de langere speelduur niet ten koste ging van de kwaliteit van de grappen of de scenario's. Er mogen dan weer twee kerstspecials ontbreken, we kennen ditmaal geen strafpunten toe omdat deze afleveringen ook ontbreken op de UK release.

AFLEVERINGEN
We krijgen op deze dvd de volgende zes afleveringen:

1. Yuppy Love
Del droomt nog steeds van een carrière als serieus zakenman. Zijn hippe agenda en aktentas lijken hem alvast een stap in de goede richting om de wereld, wel, laat ons zeggen Peckham, te veroveren. Rodney heeft meer aandacht voor een nieuwe jongedame genaamd Cassandra.

2. Danger UXD
Dankzij wat gesjoemel kan Del zijn hand leggen op een vijftigtal poppen. Als snel blijkt dat Lusty Linda en Erotic Estelle niet echt zijn wat Del in gedachten had.

3. Chain Gang
Niet minder dan de deal van de Eeuw! Del kan echt niet weerstaan aan het aanbod van juwelier Arnie die 250 18 karaats gouden kettingen in de aanbieding heeft. Mike, Trig, Boycie, Uncle Albert en Rodney, die zoals gewoonlijk erg weinig enthousiast is, worden in de deal betrokken. Alles lijkt volgens plan te verlopen tot Arnie ziek wordt...

4. The unlucky winner is...
Het geluk lijkt de Trotters toe te lachen wanneer het drietal dankzij een wedstrijd (op een doos cornflakes) een reis wint naar de Middelandse Zee. Eén probleempje echter: Rodney moet zich gedurende de ganse reis voordoen als Del's veertienjarige zoon...

5. Sickness And Wealth
Del krijgt te kampen met gezondheidsproblemen. De vraag is echter of hij echt ziek is of te kampen heeft met mentale problemen. Een bezoek aan de dokter lijkt niet meteen voor de hand liggend maar Rodney en Uncle Albert hebben een plannetje...

6. Little Problems
Het lijkt Rodney voor de wind te gaan: niet alleen heeft hij een diploma behaald, hij krijgt ook een job in de firma van Cassandra's vader en lijkt klaar om in het huwelijk te treden. Del van zijn kant wil zijn jongere broer steunen bij diens projecten door de afbetaling voor de flat voor zijn rekening te nemen. Een deal met de gebroeders Driscoll dreigt echter roet in het eten te gooien.

BEELD EN GELUID
Het verschil is bijna verwaarloosbaar maar we krijgen toch een iets betere beeldkwaliteit ten opzichte van de vorige seizoenen. De grootste vooruitgang krijgen we op het vlak van de scherpte en de hoeveelheid grain. Wat de geluidskwaliteit betreft is er geen verschil op te merken met de vorige releases. We krijgen een track die vrij is van ruis of fouten en die derhalve voldoet voor een comedy serie als Only Fools And Horses.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Het zesde Only Fools And Horses-seizoen wist ons wederom aangenaam te verrassen. We krijgen 6 extra lange afleveringen waarop het less is more-principe gelukkig niet van toepassing is.


coverStudio: Warner

Regie: Tony Dow
Met: David Jason, Nicholas Lyndhurst, Buster Merryfield

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1989

Leeftijd:
AL

Speelduur:
300 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932006742


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij