:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> REEKER S.E.
REEKER S.E.
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-12-15
FILM
Een vijftal jongelingen trekken door de snikhete Amerikaanse woestijn naar dé party van het jaar. Wanneer de bende een tussenstop maken bij een verlaten motel is het gedaan met de pret en beginnen er doden te vallen...

Door het grote herwonnen succes van het horrorgenre krijgen meer en meer jonge, onafhankelijke cineasten de kans om hun visie van angst en terreur aan de wereld te tonen. Dave Payne werkte enkele jaren onder de vleugels van B-filmgoeroe Roger Corman, maar kwam na het oprichten van zijn eigen productiemaatschappij op de proppen met Reeker. Deze lowbudget horrorprent schiet sterk uit de startblokken met enkele gore schokscènes en vanaf dan is de toon gezet. Payne doet geen moeite om het platgereden pad van originaliteit terug om te ploegen en leent vrolijk uit recente successen, maar hij doet dit met zoveel enthousiasme en liefde voor het genre dat we het woord 'rip-off' nergens voelde opborrelen. De regisseur slaagt erin met maar een tweetal locaties om het desolate gevoel van de branderige en eenzame woestijn over te brengen op de kijker thuis. Buiten een tweetal uitschuivers is het acteerwerk dik in orde en hetzelfde kunnen we zeggen van de speciale effecten. Enkel in de laatste act dreigt de film wat van zijn spankracht te verliezen. Bovendien is de climax moeilijk te slikken door de ietwat rommelige executie van Payne, maar het moet gezegd dat de makers ballen aan hun lijf hadden en dat siert hen. Een prima B-horrorfilmpje, met A-allures!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische weergegeven 1.78:1 beeld ziet er goed uit, met een prima scherpte en detail. De kleuren ogen helder en natuurlijk, vergezeld van een propere print. Buiten wat filmgrain, edge-enhancement en een paar beeldflikkeringen kunnen we weinig kritiek op dit beeld leveren. De Engelse Dolby Digital 5.1-track weet te overtuigen met zijn heldere en verstaanbare dialogen uit de center, terwijl de geluidseffecten en filmmuziek voor het ruimtelijke gevoel zorgen. De subwoofer onderlijnt de lage tonen voor dat nodige extra ambiance. We hebben geen storende oneffenheden opgemerkt. De toegevoegde Engelse DTS-track klinkt een tikkeltje voller en draagt daardoor onze voorkeur weg, maar verwacht geen wereldschokkend verschil.

EXTRA'S
Deze steelbook uitgave bevat de originele teaser, een internationele bioscooptrailer, een photo gallery met 10 nutteloze production stills, 4 pagina's Nederlandstalige notities over - jawel - Reeker en een typische promofeaturette (11 min.) met beelden achter de schermen en wat zoutloze interviewsnippers. Ook niet bijster interessant zijn een resem EPK-interviews die je ook al ongemonteerd kon zien in de featurette, enkele beelden van op set volgens het weinigzeggende B-Roll principe en de beruchte film clips. Tenslotte zijn er nog wat cross-promotional trailers aanwezig. Geeuw...

CONCLUSIE
Met de prima horrorprent Reeker bewijst B-filmer Dave Payne dat hij wat meer in zijn mars heeft dan ondingen zoals Alien Terminator en Alien Avengers II. Beeld en geluid is prima, met wat typische steelbook extra's bijgevoegd. Een leuke tip voor de liefhebbers!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Dave Payne
Met: Derek Richardson, Tina Illman, Scott Whyte, Devon Gummersall, Eric Mabius, Arielle Kebbel, Michael Ironside

Film:
7/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Teaser,
• Bioscooptrailer,
• Photo gallery,
• Liner notes,
• Making Of,
• Interviews,
• B-Roll,
• Film clips,
• Crosspromotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij