:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STAY ALIVE
STAY ALIVE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-02-09
FILM
In Stay Alive krijgt een groepje nerderige game-freaks na het spelen van een vervloekt videospel te maken met een wel heel humeurige middeleeuwse heks...

Waar is die literaire award hier???

Maar het infantiele script is nog maar het begin! Want ondanks dat de prent geproduceerd werd door McG - bekend om de boxoffice-knallers Charlies Angels 1 en 2 - is Stay Alive nergens zelfs maar een beetje boeiend of spannend. De saaie personages hebben de diepgang van een gemiddelde aflevering van Familie en alsof dat nog niet genoeg is zijn de speciale effecten om bij te huilen (Wie heeft er nu bang van een spook dat letterlijk uit een videospel komt?). En bloed of sfeer is ook al volledig afwezig. Wanneer het de makers goed uitkomt wordt plots alle logica overboord gegooid en ondanks de korte speelduur lijkt het alsof er geen einde lijkt aan te komen. Een collega recensent suggereerde dat Stay Alive beter de titel "(Try To) Stay Awake" had meegekregen, maar ondergetekende was zo geschokt dat in slaap vallen niet eens lukte. Het mag een absoluut wonder heten dat de film wereldwijd nog 25 miljoen dollar bij elkaar kon schrapen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er prima uit, met realistische kleuren en een goed contrast. Diepte en detail zijn in orde en de gebruikte print oogt zoals het hoort proper. De Engelse Dolby Digital 5.1-track heeft een goede spreiding en dynamiek, met zuivere en verstaanbare dialogen uit de centerspeaker. Ruis hebben we niet opgemerkt.

EXTRA'S
Gelukkig géén!

CONCLUSIE
Stay Alive is een beschamend onnozele griezelfilm, waarin enkele jongeren gestalkt worden door een middeleeuwse heks uit een videospel. Universal brengt deze flop uit op een behoorlijke bare-bones uitgave. Eerst huren is hoe dan ook ons advies!


cover
Studio: Universal

Regie: William Brent Bell
Met: Jon Foster, Samaire Armstrong, Frankie Muniz, Jimmi Simpson, Adam Goldberg, Sophia Bush

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij