:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RETURN OF THE PINK PANTHER, THE
RETURN OF THE PINK PANTHER, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-05-25
FILM
De wereldberoemde "Pink Panther", een roze diamant van onschatbare waarde, werd voor de zoveelste keer ontvreemd en op de plaats delict wordt slechts één aanwijzing gevonden: een witte handschoen. En laat dat nu net het handelsmerk zijn van de juwelendief The Panthom ofte Sir Charles Litton (Christopher Plummer). Inspecteur Clouseau (Peter Sellers) beschouwt Litton onmiddellijk als de hoofdverdachte en gaat op onderzoek. Terwijl Clouseau hem op de hielen zit, tracht Litton zijn naam te zuiveren door zelf achter de dief aan te gaan...

Meer dan tien jaar na de legendarische komedies The Pink Panther en A Shot In The Dark (respectievelijk '63 en '64) probeerden Blake Edwards en Peter Sellers hun falende carrières weer op te krikken met The Return Of The Pink Panther ('75). David Niven werd helaas vervangen door Christoper Plummer in de rol van meesterdief Sir Charles Litton. Plummer is zonder twijfel een prima acteur, maar toch is Niven stukken leuker als weerwerk op de dolle fratsen van Peter Sellers. Buiten dit kleine puntje is er weinig tot niets aan te merken op de film. Sellers is zoals vanouds weer prima op dreef en bewijst de nieuwe generatie kijkers dat prullenman Steve Martin onmiddellijk kan inpakken. Er is dan ook maar één inspecteur Clouseau! De regie van Blake Edwards is zoals gewoonlijk dik in orde en de grappen en grollen zijn perfect getimed. Dit heeft natuurlijk voor het grootste deel te maken met het briljante komische talent van Peter Sellers, wie zelfs de meest zure pruimen op zijn hand kon krijgen! The Return Of The Pink Panther is dan ook een geslaagde komedie geworden, die achteraf zelfs nog zou worden ovetroffen door The Pink Panther Strikes Again ('76) en Revenge Of The Pink Panther ('78).

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1 beeld ziet er over het algemeen bevredigend uit qua scherpte, met af en toe een soft moment. De kleuren ogen helder en natuurlijk, maar verraden wel dat het om een film uit de seventies gaat. De gebruikte print is voldoende proper, met sporadisch eens een vuiltje. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt uiteraard beperkt, maar volstaat. De track klinkt voldoende zuiver en de dialogen worden goed verstaanbaar weergegeven.

EXTRA'S
Helaas helemaal geen.

CONCLUSIE
Hilarische derde aflevering uit de legendarische Pink Panther-franchise. De onnavolgbare Peter Sellers brengt het personage naar the next level, met eindeloos schuddebuiken tot gevolg! De bare-bones schijf van Universal voldoet en is een must voor de fans!


cover
Studio: Universal

Regie: Blake Edwards
Met: Peter Sellers, Christopher Plummer, Herbert Lom, Catherine Schell, Burt Kwouk

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1975

Leeftijd:
6

Speelduur:
108 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0
Russisch Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij