:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WAY OF THE GUN, THE
WAY OF THE GUN, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-01-20
FILM
The Way Of The Gun is van de hand van scenarist/regisseur Christopher McQuarrie die enkele jaren geleden reeds een Oscar in ontvangst mocht nemen voor het uitstekende script van The Usual Suspects. Het verhaal van The Way Of The Gun is wel leuk maar McQuarrie laat de teugels iets te veel los en zo ontstaan er onnodige verhaallijnen en dialogen die de vaart uit het verhaal halen. De film vertelt de belevenissen van Longbaugh (Benicio Del Toro) en Parker (Ryan Philippe) zijn het normale leven beu en gaan op zoek naar iets nieuws, het grote fortuin. Zo horen ze per toeval een gesprek over een miljonairskoppel Hale en Francesca Hidduck die een baby verwacht bij Robin (Juliette Lewis), een draagmoeder. Hun simpele plan bestaat erin de draagmoeder te kidnappen en losgeld te eisen. In eerste instantie slagen ze in hun opzet maar al gauw komen ze te weten dat het koppel tot het gangstermilieu behoort. Het duurt niet lang of ze worden op de hielen gezeten door twee gevaarlijke lijfwachten Obecks (Nicky Katt) en Jeffers (Taye Diggs), en geldjager Joe Sarno (James Caan) die allen in dienst van Hale Chidduck werken. Een confrontatie is in de maak...

BEELD EN GELUID
Op technisch vlak scoort deze DVD hoge toppen. De film wordt gepresenteerd in een 1.85:1 beeldformaat dat bovendien anamorf is. De beeldkwaliteit is uitstekend, en biedt veel detail en scherpte, mooie contrastrijke kleuren, en solide en diepe zwarttinten. Zowel de DTS (1509 kbps) en Dolby Digital 5.1 (448 kbps) geluidssporen worden met hun maximale bitrate op de DVD geplaatst. De Dolby Digital track klinkt wat ruiger en aggresiever dan de DTS track die verfijnder is en meer detail en richting bevat. Tijdens de vele schietscènes vliegen de kogels rond je oren. Prima transfers.

EXTRA'S
Deze huurdvd krijgt een aantal minieme extra's mee: een bioscooptrailer, 4 TV-spots, en enkele verknipte interviews met de regisseur en de acteurs die heel kort hun rol en het werken aan de film toelichten. De regio 1 release heeft onder meer een audiocommentaar door de regisseur, een geïsoleerde soundtrack met commentaar en enkele featurettes, maar geen DTS track.

CONCLUSIE
The Way Of The Gun is geen slechte film en best genietbaar maar sommige onnodige verhaallijnen doen afbreuk aan de snelheid van het verhaal. De technische kant van de DVD is piekfijn in orde waarbij de DTS-track subliem klinkt. De extra's laten het wat afweten maar vermits dit een huurversie is, valt dit nog enigszins te begrijpen. Echter de regio 1 release heeft wel meer extra's maar dan geen DTS-track. Aan de kijker de keuze welke versie hij/zij verkiest.


cover
Studio: Universal

Regie: Christopher McQuarrie
Met: Ryan Philippe, Benicio Del Toro, James Caan, Juliette Lewis

Film:
6,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
0044007855829


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• TV Spots
• Interviews

Andere recente releases van deze maatschappij