:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WIRE IN THE BLOOD - DE COMPLETE SERIE 2
WIRE IN THE BLOOD - DE COMPLETE SERIE 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-06-17
SERIE
Dr. Tony Hill (Robson Green) en Carol Jordan (Hermione Norris) zijn terug voor vier nieuwe afleveringen in dit tweede seizoen van Wire In The Blood. Na het erg aangename eerste seizoen keken wij vol spanning uit naar deze release die jammer genoeg de hooggespannen verwachtingen niet helemaal kan inlossen. Sta ons toe om te beginnen met het goede nieuws: het acteerwerk is nog steeds over de ganse lijn van een hoog niveau, de verhaallijnen zijn doorgaans goed uitgewerkt, de personages hebben de nodige diepgang en we krijgen ditmaal vier in plaats van drie afleveringen. Het minder goede nieuws is dat de kwaliteit van deze vier afleveringen, en dan zeker die van aflevering 2, The Darkness Of Light, lager ligt dan bij het eerste seizoen. Het relatief bevredigende einde van The Darkness Of Light kan de irritatie die wij voelden opborrelen tijdens deze aflevering niet volledig wegnemen. Het was alvast geen goeie gok om deze afleveringen te doorspekken met bovennatuurlijke elementen. Verder valt vooral op dat de vier afleveringen uit dit tweede seizoen een stuk braver / minder donker zijn dan die van het eerste seizoen en daardoor een stukje minder interessant.

AFLEVERINGEN
We krijgen in het tweede seizoen de volgende vier afleveringen van telkens 85 minuten: (ter informatie: de afleveringen uit het eerste seizoen duurden gemiddeld 90 à 95 minuten.)

1. Still She Cries
Tony heeft de politie er eindelijk kunnen van overtuigen de zaak van Maggie Thomas, de kindermoordenares die geregeld aan bod kwam tijdens het eerste seizoen, te heropenen, om in het belang van de nabestaanden de lichamen van haar slachtoffers terug te vinden. Carol is minder enthousiast wanneer ze ontdekt dat Tony de hulp van één van zijn studentes, de intelligente en aantrekkelijke Laura Webster, heeft ingeschakeld. Wanneer Hattie, de beste vriendin van Laura wordt vermoord moet Tony besluiten dat het geen goed idee was om een studente bij een onderzoek te betrekken...

2. The Darkness Of Light
Wanneer er bij het Norton Hotel tijdens graafwerken voor een nieuwe fundering lichamen worden aangetroffen, wordt Carol ingeschakeld om te onderzoeken of het om verdachte omstandigheden gaat, of dat ze gewoon dateren uit de tijd dat het hotel deel uitmaakte van de plaatselijke abdij. Kort na de vondst van de lichamen brandt het hotel echter tot de grond af en Carol beseft dat ze te maken heeft met een zeer recente zaak. Ze roept de hulp van Tony in want het is duidelijk dat er iemand aan het moorden is geslagen zoals niet meer in Norton is vertoond sinds het verwikkeld was in de hoogtijdagen van de heksenverbrandingen. Tony's theorie dat dezelfde moordenaar op de één of andere manier vijf eeuwen van moorden heeft weten te overbruggen, betekent dat Carol en Tony hun handen vol hebben.

3. Right To Silence
Carol wordt bevorderd tot hoofdinspecteur maar haar nieuwe rang helpt haar weinig vooruit wanneer er opnieuw een ingewikkelde zaak op haar bureau belandt: er werd een moord gepleegd met alle kenmerken van moordenaar Gavin Cochran, die in afwachting van zijn proces voor een eerdere moord al in voorlopige hechtenis zit. Ze heeft Tony's hulp nodig om erachter te komen of er een verband is tussen deze tweede moord en de moord die Gavin al gepleegd heeft.

4: Sharp Compassion
Carols onderzoek naar een moordpoging in huiselijke kring neemt een duistere wending wanneer het slachtoffer, dat goed herstelde in het ziekenhuis, alsnog vermoord wordt. De zaak ontwikkelt zich daarmee van een impulsieve daad tot een zorgvuldig geplande misdaad. Als Carol voor de zekerheid de opdracht geeft om de lichamen te onderzoeken van andere patiënten die in het zelfde ziekenhuis een “natuurlijke dood” gestorven zijn, ontdekt ze dat ze met veel meer moorden zit dan ze gedacht had.

BEELD EN GELUID
De hoes maakt melding van een 1.78.1 4:3 transfer, wat uiteraard niet klopt, de tranfer is wel degelijk anamorf. We kunnen dan ook grotendeels herhalen wat we vaststelden bij de release van het eerste seizoen: geen printbeschadigingen, grain of andere problemen. Zowel de scherpte, het contrast als het zwartniveau zijn goed te noemen. De Engelstalige Dolby Surround 2.0-track klinkt goed met heldere dialogen, in vergelijking met de het eerste seizoen lijkt de track iets evenwichtiger gemixt.

EXTRA'S
We krijgen naast een trailer voor Wire In The Blood een aantal interviews en een blik achter de schermen, samen goed voor zowat 20 minuten. Tijdens de interviews krijgen we Robson Green (ongeveer 8 minuten), Hermione Norris (4-tal minuten), Val McDermid (de schrijfster die meer op een trucker lijkt dan iemand uit de literaire branche), Sandra Jobling (Executive Producer) en Phil Leach (Producer) te horen.

CONCLUSIE
Ondanks het feit dat wij iets meer gecharmeerd werden door het eerste seizoen staat ook deze box garant voor een paar uur plezier. Laat seizoen 3 maar komen!


cover
Studio: Warner

Regie: Diversen
Met: Robson Green, Hermione Norris, Tom Chadbon, Mark Letheren, Alan Stocks


Film:
7,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
336 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer,
• Interviews

Andere recente releases van deze maatschappij