:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DR. DOLITTLE 2
DR. DOLITTLE 2
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-01-23
FILM
Eddie Murphy kruipt na het succes van Dr. Dolittle opnieuw in de huid van de gekke dokter die met dieren kan praten. Deze keer dient hij een groot stuk bos te redden van de ondergang. Een stel hebberige makelaars hebben hun oog laten vallen op een groot aantal hectaren bos die ze maar al te graag willen omzagen. Dr. Dolittle wordt gevraagd om deze situatie recht te trekken en daarvoor dient hij twee beren met elkaar te koppelen zodat het voortbestaan van hun nageslacht en het voortbestaan van het bos gegarandeerd worden. Echter de mannelijke beer werkt in een circus en heeft nogal sterallures gekregen. Het zal voor Dr. Dolittle een hele klus worden om hem aan de harde wetten van de natuur te doen wennen en het hart van Eva te veroveren.

Eddie Murphy acteert zoals vanouds en hij draagt de rol van Dr. Dolittle met kracht, maar het zijn eigenlijk de dieren die de beste en grappigste one-liners hebben. We hebben enkele keren goed moeten lachen. De bewegingen van hun gelaat zijn trouwens fantastisch goed gedaan en de interactie met Murphy verloopt op wieltjes. Het verhaal is simpel en rechtlijnig: de goeden tegenover de slechterikken, en we moeten jullie niet vertellen wie uiteindelijk aan het langste eind trekt.

BEELD EN GELUID
Technisch scoort deze DVD heel goed. De film heeft een anamorfisch 2.35:1 beeldformaat dat er constant uitstekend uitziet. De kleuren ogen mooi en warm, het beeld is haarscherp en bevat gedurende de hele speelduur veel detail en een prima contrast. Het Dolby Digital 5.1-geluid (384 kbps) klinkt voortreffellijk en weet waar nodig de beschikbare kanalen optimaal te benutten. Verwacht geen overdonderende geluidseffecten, maar eerder een subtiel gebruik van muziek en achtergrondgeluiden.

EXTRA'S
Deze huurversie bevat geen extra's.

CONCLUSIE
Dr. Dolittle 2 is een best grappig filmpje met een simpel en rechtlijnig verhaal zoals er zich dertien in een dozijn bevinden. Leuk familie-entertainment zonder meer. De technische kwaliteit van deze schijf is bovendien zeer goed.


coverStudio: Fox

Regie: Steve Carr
Met: Eddie Murphy, Kristen Wilson, Raven-Symone, Kyla Pratt, Lil' Zane, Denise Y. Dowse, Victor Raider-Wexler, Jeffrey Jones

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626011507


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Grieks
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij