:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 2
MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2007-07-02
SERIE
Echt veel Australische series kennen we in Europa niet, veelal gaat het dan ook nog eens om coproducties met een Engelse en / of Amerikaanse zender. Nochtans, ze kunnen "down under" ook best wel TV maken, op zijn minst even goed als in de rest van de wereld. De serie McLeod's Daughters is daar een mooi voorbeeld van. Sterker nog, special voor de reeks besloot men maar om een echte ranch als decor te gebruiken. Het prachtige landschap krijgt u er dus gratis bij.

In de serie volgen we nog steeds de gebeurtenissen op de ranch Drover's Run. Het 2e seizoen kunnen we enkele maanden na de afloop van het eerste situeren. Hieronder alvast een beknopt overzicht van de afleveringen.

AFLEVERINGEN
1. The Drover Connection
Seany (Becky's kleine broertje) komt op bezoek, of zit Tess's hennep er voor iets tussen? Ondertussen weet Claire niet goed wat ze met Peter moet aanvangen.

2.Through The Looking Glass
Tijdens een konijnenplaag wordt een baby voor Alex's deur gevonden en worstelen Peter en Claire met hun gevoelens.

3. Desperate Measures
Terwijl Claire en Peter naar elkaar toegroeien wordt Becky achtervolgt door haar verleden.

4. The Bore War
Een periode van droogte en een beperkte watervoorraad zorgen voor spanningen tussen Claire en Nick.

5. Hello Stranger
Meg's en Jodi's leven wordt op z'n kop gezet wanneer haar vader op Drover's arriveert na 18 jaar afwezigheid.

6. A Dry Spell
De verkiezing van Miss Gungellan komt steeds dichterbij. Jodi's droom gaat in vervulling, maar mooie liedjes blijven niet altijd lang duren...

7. Three's A Crowd
Wanneer Tess de Ryans dichter bij elkaar wil brengen, hebben al haar inspanningen juist het tegenovergestelde effect.

8. The Bridle Waltz
Becky worstelt met het feit of ze Claire moet vertellen dat Peter getrouwd is. Ondertussen krijgt Tess een voorstel, waardoor ze Drover wel eens zou kunnen verlaten.

9. To Have And To Hold
Tess is gelukkig in de stad, terwijl Claire moeilijke tijden doormaakt met Peter totdat 2 kleine meisjes haar de knoop doen doorhakken.

10. Home Is Where The Heart Is
Depressief en doodongelukkig na haar breuk met Peter besluit Claire om Drover's te verkopen. Hierop probeert Jodi wanhopig Tess te bereiken, maar iemand voorkomt dat Tess de berichten leest. Zal Tess op tijd komen om alles te redden?

11. Wildfire
Meg is jaloers op de vrouwelijke aandacht die Terry krijgt, en ondertussen is Mark terug in de stad en dat betekent niet veel goeds.

12. Hounded
Tess heeft zonder het te weten gestolen Alapacas gekocht, Terry beland in de gevangenis en Becky en Bricks relatie evolueert verder.

13. Steer Trek
Als een kudde moet verplaatst worden groeien Nick en Tess tijdens de reis dichter naar elkaar toe. Becky die ondertussen de verantwoordelijkheed over Drover's serieus neemt, moet afrekenen met Jodi die niet anders wil dan een feestje bouwen.

14. Brave J
Claire probeert haar privé- en zakenleven terug op het rechte pad te krijgen, maar dan daagt Peter weer op...

15. You Can Leave Your Hat On
Nadat Jodi 5 strippers voedselvergiftiging heeft bezorgd, zoekt ze naar plaatsvervangers.
Alex en Claire sluiten een overeenkomst, en ook Nick en Tess maken plannen.

16. Stripped Bare
Drover's en Wilgul worden onder handen genomen door professionele dieven, zullen de Ryans en de vrouwen van Drover's de dieven kunnen ontmaskeren?

17. Blame It On The Moonlight
Tess' gasten zorgen voor meer problemen dan ze gedacht had en Jodi is dolgelukkig wanneer Alberto terugkeert.

18. Made To Be Broken
Claire en Alex moeten afrekenen met smerige geruchten die Peter verspreid om hun de loef af te steken en hun contracten in te pikken.

19. Best Of Enemies
Tess en Nick groeien steeds dichter naar elkaar toe terwijl Becky en Brick uit elkaar aan het groeien zijn.

20. Wind Change
Jodi en Alberto keren terug naar Drover's, Tess zou met haar bindingsangst Nick wel eens voor goed kunnen verliezen en ondertussen rekent Claire af met haar eigen angsten.

21. No More Mr. Nice Guy
Claire en Tess ontdekken dat Drover’s wordt opgeëist... door Peter, kan ze dit nog redden? Becky is ondertussen dolgelukkig dat Brick naar huis komt, of toch niet?

22. Future Perfect
Tess krijgt een ultimatum van Nick, en Claire ontdekt dat ze zwanger is. Net dan gebeurt juist datgene dat ieders leven voor altijd kan doen veranderen.

BEELD EN GELUID
De dvd-release van het eerste seizoen van McLeod's Daughters was eigenlijk een regelrechte schande. Wanneer we weten dat men het hele seizoen op 4 schijfjes wou proppen, dan kan dat niet veel goeds betekenen. Spijtig genoeg werd ons vermoeden bevestigd: een transfer om bij te huilen. Compressieartefacten zo groot als het Empire State Building waren doodnormaal, zeer teleurstellend vonden we dat. Alsof dat nog niet erg genoeg was, vond men het bij Dutch Filmworks ook nog eens nodig om het beeldformaat naar de verdoemenis te helpen. McLeod's Daughters was één van de eerste series die volledig in HD opgenomen werd en dat betekent uiteraard een beeldverhouding van 16:9. Wat deed men bij Dutch Filmworks? De bijl er in! Er werd doodleuk links en rechts een stuk van het beeld afgehakt. In veel gevallen omschrijven we dergelijke transfers als pan & scan, maar zelfs die definitie is hier niet van toepassing, want in tegenstelling tot een echte pan & scan transfer was er hier geen kunstmatige horizontale camerabeweging te bemerken. Voor dergelijke releases mag men zich ten zeerste schamen.

Maar goed, dat was seizoen 1, misschien brengt dit 2e seizoen verbetering? Vergeet het maar, dit is een minstens even groot fiasco. De transfer ging ook nu weer onder de dubbele guillotine en ook nu weer wil men kost wat kost alles op 4 schijfjes rammen. Er zijn dvd's die je kan gebruiken om aan te tonen hoe goed het dvd-formaat wel kan zijn, al dan niet met goed bronmateriaal. Wel, met deze dvd's kan je aantonen hoe slecht een dvd kan zijn wanneer je weet dat er kwalitatief nagenoeg perfect bronmateriaal beschikbaar is. Met de geluidstrack op zich is niks mis. Verwacht geen mirakels van deze standaard Dolby Surround 2.0-track, maar gelukkig is het ook niet zo’n teleurstelling als de beeldtransfer.

Maar fans van McLeod's Daughters, wees gerust, er is hoop! Vanaf het 3e seizoen worden de releases van de serie overgenomen door Warner Bros... en we kunnen ons niet inbeelden dat deze studio er een dergelijk potje van zal maken.

EXTRA'S
Kom nu, even serieus blijven. We hebben het hier over een TV-release van Dutch Filmworks en dan verwacht u nog een sterk gamma aan special features? Tijd om van die wolkjes neer te dalen lijkt het ons. Kort samengevat: geen extra's dus.

CONCLUSIE
De reeks McLeod's Daughters mag dan wel z'n charmes hebben, deze release is een schande voor het medium. Een gebrek aan extras kunnen we nog enigszins vergeven wanneer de technische kwaliteiten van de schijven nagenoeg uitstekend zijn, maar dat is in dit geval ook al niet zo. Een compleet verprutste beeldtransfer maakt dat we deze release enkel ten sterkste kunnen afraden. 


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: diverse
Met: Bridie Carter, Lisa Chapell, Rachael Carpani, Jessica Napier, Aaron Jeffrey

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
6

Speelduur:
990 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 pan & scan PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij