:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 3.2
MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 3.2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2007-09-05
SERIE
De kangoeroes blijven maar doorhuppelen, de koalas maar doorkouwen op hun eucalyptysblaadsjes ... en op Drovers Run beheren de zusjes McLeod nog steeds een enorm veebedrijf. Mocht u het niet doorhebben: McLeod's Daughters speelt zich af in de Australische outback. Aangezien het gros van de tv-series die we te verteren krijgen, uit de VS overgewaaid is, moeten we het nogal vaak stellen met locaties op dat continent. Zonde, want er is in de rest van de wereld ook nog wel wat te zien, Australië is daar een mooi voorbeeldje van. Zonder kangoeroes, koalas en "rare" accenten, zou een mens echter wel bijna denken dat hij in de Far West zit. In Australië loopt de serie inmiddels al 7 seizoenen, met een 8ste (en vermoedelijk laatste) in het vooruitzicht. Dat de serie al zo lang loopt heeft ook wel wat te maken met het internationale succes, ze wordt immers uitgezonden in meer dan 25 landen, verspreid over alle continenten. Ten tijde van dit 3e seizoen was de serie zelfs de meest populaire dramaserie op de Australische televisie.

AFLEVERINGEN
16. Seeing The Light
Wanneer Claire en Tess de Min Min Lights boven Drovers zien, is Tess er zeker van dat dit een goed teken is. Terwijl Alex familieproblemen heeft, ziet de jongste McLeod het levenslicht.

17. A Slight Interruption
De McLeod-baby heeft na een week nog steeds geen naam. Claire is er van overtuigd dat de naam wel zal komen, maar ze heeft het nu te druk met de struisvogelplaag.

18. Old Beginnings
Terwijl ze op Drovers een feestje houden voor Charlotte Prudence McLeod, komt een woedende Peter de vreugde verstoren. Craig probeert ondertussen zijn geldschulden te vereffenen.

19.Where There's Smoke
Jodi is vastberaden dat ze zal slagen voor haar CFS trainingsweekend. Ook zonder Nick's steun en een flirt met een andere stagiair.

20. Perfect Match
Becky en Jake willen een fokbedrijf starten maar hebben hier wel de hulp voor nodig van Claire en Tess. Voor Claire is dit echt een gevoelig punt, er komen dan ook al snel meningsverschillen van.

21. Let The Best Man Win
Terwijl de vrouwen meer verwachten van de lokale politiek, voeren Nick en Alex een heuse strijd voor de aandacht van een vrouw.

22. Majority Rules
Wanneer een groot deel van het vee op Drovers ziek wordt, raad Dave Claire aan om Drovers in quarantaine te plaatsen. Dit heeft echter serieuze gevolgen voor hun financiële toestand.

23. The Ties That Bind
Jodi vraagt Dave om raad wanneer ze niet weet wat ze moet denken met Nick's verklaring. Claire merkt dat ze van de stad is vervreemd, wanneer ze voor enkele dagen in Melbourne verblijft. Alex leert zijn echte vader kennen.

24. One Step At A Time
Claire en Alex, hopeloos verliefd en nog steeds in Melbourne. Tess en Dave maken plannen voor hun huwelijk. Wanneer Tess en knobbeltje ontdekt in haar borst, vreest ze het ergste maar ze wil er met niemand over praten.

25. Time Frames
Jodi denkt dat ze een geheime aanbidder heeft wanneer ze een boeket bloemen vindt en nadien een uitnodiging, maar zijn ze wel bedoeld voor Jodi? Ondertussen stemt Harry toe om King Harold aan Claire uit te lenen voor een nieuw fokprogramma, maar wel met een paar voorwaarden.

26. Body Language
Wanneer Alex aan Claire moet toegeven dat hij nog iets heeft gehad met Sandra, heeft zij het hier zeer moeilijk mee. Harry breekt met Sandra en Becky moet een verscheurende keuze maken.

27. To Catch A Thief
Door de zorgen om haar gezondheid, besluit Tess een brief te schrijven aan Charlotte zodat deze haar ook kent, moest ze er later niet meer zijn. Nick en Tess delen het gevoel dat ze al lang voor elkaar koesteren.

28. My Noon, My Midnight
Tess is volledig gezond en dat moet gevierd worden! Tess en Claire gaan in Gungellan boodschappen doen met de kleine Charlotte. Hun geluk kan niet op. Maar dan verliest Claire de controle over het stuur...

29. The Long Goodbye
Iedereen heeft het moeilijk om de dood van Claire te verwerken. Tess ziet haar geest verschijnen. Alex probeert door woede zijn verdriet om Claire te verdringen. En Stevie keert terug naar Drovers om Tess uit de nood te helpen.

30. Turbulence
Tess heeft het lastig met de aanwezigheid van Stevie en vindt haar geen teamplayer. Wanneer een privé detective Stevie komt opzoeken, wantrouwt ze Tess haar zeker. Ondertussen kan Alex het verlies van Claire niet verwerken en keert dan maar terug naar de rodeo.

BEELD EN GELUID
De 2e helft van het 3e seizoen ziet er bijna vanzelfsprekend even goed uit op DVD als de 1ste helft. Het zou bijzonder raar zijn indien er noemenswaardige verschillen waren. De transfer is nog steeds vrij gedetailleerd en quasi vrij van enige onregelmatigheden. Kleuren zijn mooi verzadigd, wat toch wel belangrijk is gezien de locate, en zwartniveaus zijn goed. Af en toe is er wel redelijk veel grain aanwezig, maar gezien de bron van het beeldmateriaal, kunnen we enkel vermoeden dat dit opzettelijk zo gedaan is, we durven ten andere niet zeggen dat het ons op eender welk moment ook echt gestoord heeft. Het zou redelijk naief zijn om bij de 2e helft van dit 3e seizoen ineens een ander soort geluidstrack te gaan verwachten dan bij het 1ste deel. Logisch gevolg: alweer een uiterst degelijke Dolby Surround 2.0-track die vrij is van foutjes en ten allen tijde perfect verstaanbaar is.

EXTRA'S
Bij de eerste helft van het seizoen kregen we een klein uur aan extras cadeau in de vorm van één featurette en 2 interviews. Daarmee blijft er nog één interview van de Australische dvd-box over, nl. eentje met executive producer Posie Graeme-Evans. Een interview van een dik half uur waarin we heel wat te weten komen over de productie van de serie, de originele intenties van Graeme-Evans en de manier waarop die intenties gerealiseerd werden.

CONCLUSIE
Op de afleveringen zelf na, zijn de 1ste en de 2e helft van McLeod's Daughters seizoen 3 perfect inwisselbaar: een meer dan degelijke beeld- en geluidstransfer, aangevuld met één of meerdere extras. Wie de 1ste helft reeds in huis heeft, hoeft niet te twijfelen wat betreft de aanschaf van deze 2e helft. Stellen dat de McLeod's Daughters-releases van Warner tot nog toe beter zijn dan die van Dutch Filmworks is op dit moment een serieus understatement...


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Bridie Carter, Lisa Chapell, Rachael Carpani, Jessica Napier, Aaron Jeffrey, Myles Pollard, Sonia Todd

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
6

Speelduur:
675 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interview with Posie Graeme-Evans

Andere recente releases van deze maatschappij