:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLACKADDER 3
BLACKADDER 3
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-11-15
SERIE
Engeland 1760 - 1815. Het fortuin van de familie Blackadder is ingestort door de komst van de Regency. Edmund Blackadder, butler van de prins-regent, wordt heen en weer geslingerd tussen ellende en rampspoed en krijgt daarbij weinig of geen hulp van zijn imbeciele heer en meester- of van Baldrick, waarover best zo weinig mogelijk wordt gesproken.

AFLEVERINGEN
Deze derde serie bevat alle zes afleveringen:

Dish and Dishonesty:
Blackadder probeert zijn meester van het bankroet te redden. Maar het verloopt allemaal niet volgens plan. Baldrick belandt in de Senaat en de Prins is nog steeds blut.

Ink and Incapability:
Prins George wordt door Dr. Johnson benaderd om aan zijn nieuwe woordenboek mee te werken. Blackadder ziet het niet zitten. Maar als Dr. Johnson belangstelling toont voor een roman van een zekere Gertrude Perkins verandert zijn mening.

Nob and Nobility:
In principe heeft Blackadder een ongenuanceerde afkeer van alles dat naar Frans ruikt. De zucht naar de opwekkende geur van geld kan een mens echter drastisch van zijn principes afhelpen. Zelfs als de kans op vreselijke martelingen of de dood op de loer liggen. Intussen kost het Prins Regent de grootste moeite zijn broek op te houden.

Sense and Senility:
Terwijl de anarchisten overal op de loer liggen, geeft Blackadder zijn meester het advies om taal uit te slaan die het proletariaat aanspreekt. Er worden twee acteurs ingehuurd om met Prins George te oefenen.
Amy and Amiability: Het Hof wordt geteisterd door armoede. De enige kans is een huweijk met een rijke vrouw. Het plan loopt volledig uit de koninklijke hand.

Duel and Duality:
Na een ietwat woelige nacht met de twee nichten van de Hertog van Wellington wordt de Prins Regent tot een duel gedwongen. De immer half-coherente Baldrick broedt een geniaal plan uit.

BEELD EN GELUID
Net als bij de televisie-uitzendingen scoort de beeldkwaliteit van deze DVD eerder matig. Je merkt duidelijk dat het beeld niet gereinigd is geweest en dus bijgevolg heb je printbeschadigingen en grain. De geluidstrack klinkt behoorlijk waarbij dialogen helder en verstaanbaar overkomen maar verwacht zeker geen spectaculaire dingen.

EXTRA'S
Er vallen geen extra's te bespeuren op deze DVD.

CONCLUSIE
De Blackadder-serie is één van de betere komische series afkomstig uit de U.K. Jammer genoeg is de beeldkwaliteit krak dezelfde als de televisie-uitzendingen, dus een overstap van je oude videocassettes naar deze DVD betekent niet echt een meerwaarde. En extra's ontbreken helemaal. Geïnteresseerden echter kunnen even het Internet afschuimen en deze titel wel aan een vrij goedkope prijs aanschaffen.


coverStudio: Warner

Regie: Mandie Fletcher
Met: Rowan Atkinson, Tony Robinson, Hugh Laurie

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1983

Leeftijd:
12

Speelduur:
176 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931933063


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij