:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WIRE IN THE BLOOD - DE COMPLETE SERIE 4
WIRE IN THE BLOOD - DE COMPLETE SERIE 4
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-09-24
SERIE
Dr. Tony Hill wordt als profiler nog steeds dag en nacht geconfronteerd met de donkerste kantjes van de mensheid. Maar ook op persoonlijk vlak loopt niet alles over rozen. Carol is verhuisd naar Zuid-Afrika en ze werd vervangen door de knappe en ambitieuze Alex Fielding (Simone Lahbib)

Nadat we vernomen hadden dat Carol (Hermione Norris) niet meer te zien zou zijn in dit vierde seizoen vreesden wij dat het bergafwaarts zou beginnen gaan met de kwaliteit van Wire In The Blood gezien een deel van de charme van de serie te danken was aan de interactie tussen Tony en Carol. Gelukkig hadden we het helemaal bij het verkeerde eind want dit vierde seizoen is het beste tot nu toe. De interactie tussen Tony en Alex speelt zich af op een ander niveau maar het resultaat is daarom zeker niet minder interessant. Actrice Simone Lahbib (Bad Girls) wist ons onmiddellijk te overtuigen en charmeren. Naast de leuke cast / sterke acteerwerk kunnen we gelukkig ook weer rekenen op stevige en verrassende verhaallijnen met als resultaat vier sterke afleveringen en 1 absolute uitschieter, aflevering 1: Time To Murder And Create.

AFLEVERINGEN
We krijgen in het vierde seizoen de volgende vier afleveringen van telkens 85 minuten:

Disc 1: Time To Murder And Create
Tony weet niet meer waar hij heeft wanneer een lichaam in een ton (begraven in een veld) wordt teruggevonden. Carol wil niet ingaan op zijn telefoontjes waarin hij hulp aanbiedt voor het onderzoek. Carol is echter vertrokken naar Zuid-Afrika zonder hem in te lichten en haar opvolgster Alex wil Tony absoluut uit de buurt van haar werk houden. Alex vermoedt dat het lichaam in het veld de dode vrouw is van de voor moedermoord veroordeelde boer Darren. Maar dan duikt er een hele reeks van meisjesnamen op die in dezelfde omstandigheden verdwenen. Beetje bij beetje gaat Alex beseffen dat Tony's theorie over een seriemoordenaar toch klopt...

Disc 2: Torment
De politie is verbijsterd wanneer de moord op een prostituee tot in de kleinste details overeenstemt met een reeks moorden waarvoor Derek Tyler al opgepakt en opgesloten werd. Tony weet dat het geen copycat kan zijn omdat bij lustmoorden elke moordenaar zijn eigen signatuur heeft. Terwijl Alex en haar team wanhopig de straat optrekken op zoek naar een spoor denkt Tony dat Tyler de sleutel tot de oplossing heeft. Er is echter een probleem: Tyler heeft geen woord meer gesproken sinds zijn arrestatie. De spanningen lopen op binnen de politie wanneer niet alle teamleden akkoord gaan met de manier waarop de zaak wordt aangepakt. Het wordt echter een hele ramp wanneer één van hen oog in oog komt te staan met de moordenaar.

Disc 3: Hole In The Heart
Nadat Tony de student Kurt van een zelfmoordpoging redt, begint hij zich af te vragen waarom iemand zich van kant wil maken. Hij wil Kurt helpen zich beter te voelen maar Kurt blijft niet lang genoeg in therapie om erover te praten. Hij gaat weg om met een nieuwe groep vrienden op te trekken en laat Tony met een nutteloos gevoel achter. Ondertussen sterven een zakenman en zijn boekhouder in een verschrikkelijke brand die blijkbaar aangestoken werd. Werden ze vermoord door jaloerse partners? Snel worden nog meer paren van lichamen gevonden en symbolen uit de vrijmetselarij leiden naar een plaatselijke loge zonder op het eerste zicht iets op te leveren.

Disc 4: Wounded Surgeon
Jason Eglee, veroordeeld voor verkrachting op basis van Tony's bewijzen, komt in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating. Jason lijkt helemaal tot inkeer gekomen te zijn na jaren van therapie in de gevangenis maar Tony is niet overtuigd.Kort nadat Jason, tegen het advies van Tony in, toch is vrijgelaten wordt een meisje verkracht en vermoord in dezelfde omstandigheden als Eglees vorige slachtoffer. Eglee heeft echter een waterdicht alibi en al snel raakt Tony zelf in de problemen...

BEELD EN GELUID
Voor de zoveelste keer maakt de hoes melding van een 1.78.1 4:3 transfer, wederom een fout, de tranfer is wel degelijk anamorf. We krijgen een puike transfer zonder printbeschadigingen, grain of andere problemen. Zowel de scherpte, het contrast als het zwartniveau zijn zondermeer goed. De Engelstalige Dolby Surround 2.0 klinkt goed met heldere dialogen.

EXTRA'S
Jammer genoeg krijgen we opnieuw geen extra's.

CONCLUSIE
We vallen in herhaling maar de lat wordt weer een beetje hoger gelegd, de beste Wire In The Blood-box tot nu toe. Een must voor de fans!


cover
Studio: Warner

Regie: Andy Goddard, Declan O'Dwyer, A.J. Quinn, Peter Hoar
Met: Robson Green, Simone Lahbib, Mark Letheren, Emma Handy

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
340 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij