:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI NEW YORK, SEIZOEN 3.1-12
CSI NEW YORK, SEIZOEN 3.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-10-15
SERIE
Jammer maar helaas, we krijgen het niet echt warm van de afleveringen op deze CSI NY-box. Het gemiddeld niveau van de episodes ligt niet echt hoog en we krijgen slechts 1 aflevering die er bovenuit steekt namelijk 3.4 Hung Out To Dry. Toen wij vernamen dat Claire Forlani vanaf dit derde seizoen de cast zou versterken waren we redelijk enthousiast maar na dit eerste seizoensdeel is ons enthousiasme inmiddels wat getemperd. Forlani komt weinig aan bod en ze weet eigenlijk niet te overtuigen als Peyton Driscoll (de nieuwe lijkschouwer en vriendinnetje van Mac). En dan hebben we het nog niet gehad over haar dik aangezet en serieus bekakt Engels accent. Ook de andere rode draden (in feite draadjes) doorheen deze 12 afleveringen weten ons slechts matig te bekoren. Toch wel deels een afknapper na het sterke einde van seizoen 2.

AFLEVERINGEN
Deze CSI NY-box bevat de volgende afleveringen:

Disc 1:
3.1. People With Money
Twee bungeejumpers gaan naar de Brooklyn bridge voor een sprong vol passie. Helaas wordt hun plan verstoord doordat ze op het slachtoffer van een steekpartij stuiten. Mac gaat op onderzoek uit met Peyton Driscoll, op wie hij een oogje heeft. Aan de andere kant van de stad vinden Hawkes en Messer in een luxueuze penthouse het lichaam van een jonge erfgename.

3.2. Not What It Looks Like
Drie lookalikes van de zangeres Holly Golightly (Audrey Hepburn in Breakfast At Tiffany's) overvallen een juwelierszaak. Geweld wordt daarbij niet geschuwd. De CSI'ers vermoeden al snel dat het trio verstikt is geraakt in een handel in bloeddiamanten. Ondertussen treft Mac in een appartement een gemummificeerd lichaam aan.

3.3. Love Run Cold
Tijdens de presentatie van een nieuw wodkadrankje wordt een promotiedame, die verkleed is als ijskoningin, doodgestoken met haar eigen scepter. Mac en Stella vinden marathonloper Owen Reid in een plas bloed langs het parcours. De aanwijzingen duiden op een koolstofmonoxidevergiftiging.

3.4. Hung Out To Dry
Een studente wordt ondersteboven aan een ventilator gevonden tijdens een Hawaïaans schoolfeest. Het lichaam blijkt onthoofd te zijn. Het hoofd wordt tergugevonden in het park, gewikkeld in een t-shirt met daarop een zeskoppige draak. De opdruk blijkt een symbool te zijn, dat deel uitmaakt van een mysterieus moordspel. Later wordt een portier dood gevonden. Zijn ogen zijn uitgestoken en hij draagt een t-shirt met daarop een pauw met meerdere ogen...

Disc 2:
3.5. Oedipus Rex
Als een jongen meisje van de underground cultus "suicide girls" na het geven van een bloederig concert dood wordt aangetroffen, begeven Danny en Lindsay zich in de wereld van goth en glam. Aan de andere kant van de stad vindt Flack het lichaam van de dakloze basketbalheld Chopper Tevis.

3.6. Open And Shut
De aanwezigen op de set van een fotoshoot in een hotel worden onaangenaam verrast als er plotsklaps een lichaam naar beneden valt. Het blijkt te gaan om één van de werknemers van het hotel.

3.7. Murder Sings The Blues
Op zijn vrije avond wordt Mac naar een bloederig plaats delict geroepen. In de metro is een jonge vrouw dood gevonden na een gewelddadig rave party. Hoewel ze stevig bloedt, zijn er geen verwondingen aan haar lichaam te ontdekken. Als blijkt dat Hawkes het slachtoffer kent, wordt hij van de zaak gehaald. Elders in de stad treft een dienstmeisje haar beroemde baas dood aan in zijn eigen zwembad.

3.8. Consequences
Tijdens een paintballwedstrijd wordt een jongen doodgeschoten. Ter plekke wordt behalve heel wat bloed ook zwarte cocaïne gevonden. Na onderzoek meldt Lindsay aan Mac dat deze vangst een halfjaar geleden al in beslag werd genomen door de politie van New York...
Ondertussen vertelt Stella aan Mac dat iemand haar achtervolgt.

Disc 3:
3.9. And Here's To You, Mrs. Azrael
Na een nacht flink feesten maken de twee minderjarige meisjes Heather en Nicole de fout om met de auto naar huis te rijden. Onderweg krijgen ze een ongeluk, wat Heather ter plekke het leven kost. Nicole wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar zij alsnog om het leven komt door verstikking...

3.10. Sweet 16
Mac en Flack onderzoeken de dood van een professioneel parachutist. Hij crashte doordat zijn parachute werd geraakt door dode wedstrijdduiven. Het tweede slachtoffer is duivenmelker Ray Seeley, die dood wordt gevonden tussen zijn hokken. Ondertussen treffen Stella en Lindsay een rijke man dood achter het stuur van zijn wagen.

3.11. Raising Shane
Mac en Stella komen aan bij een plaats delict waar ze een barman dood aantreffen. De enige getuige is een portier die de dader omschrijft als een donkere man met een groene trui. Uren later wordt Hawkes aangehouden met een groene trui aan. Hij heeft het geld van de barman bij zich en er zitten sporen van munitie op zijn hand...

3.12. Silent Night
In de Bronx wordt de 19-jarige Allison vermoord in het huis van haar ouders. Ondertussen onderzoekt het team ook de dood van de jonge kunstrijder Mackenzie.

BEELD EN GELUID
Net als bij de vorige CSI-boxen krijgen we een voortreffelijke, anamorfe 1.78.1 transfer. CSI New York bevat nogal wat donkere scènes, gelukkig biedt deze dvd een erg goed zwart- en contrastniveau. Ook bij projectie blijft de beeldkwaliteit moeiteloos overeind. De Dolby Digital 5.1 track slaagt er ondermeer door de omgevingsgeluiden uit de achterkanalen goed in om de kijker mee te sleuren bij de verschillende soorten sfeer die worden opgeroepen.

EXTRA'S
We moeten het opnieuw stellen zonder extra's, jammer !

CONCLUSIE
Jammer genoeg de minste CSI (NY)-box tot nu toe. Komt er wat sleet op de formule?


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Rob Bailey, Tim Lacofano, Scott Lautanen, Oz Scott, David Jackson, Anthony Hemingway
Met: Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Eddie Cahill, Carmine Giovinazzo, Hill Harper, Anna Belknap, Claire Forlani

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
493 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.89:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij