:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI - BLOODBOX
CSI - BLOODBOX
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-10-17
SERIE
Zijn dit werkelijk "The 12 bloodiest episodes of CSI, CSI: Miami and CSI: New York"? We durven het te betwijfelen maar hoe dan ook krijgen we hier een aantal leuke afleveringen uit de tot nu toe verschenen seizoenen. Niets nieuws onder de zon dus maar wellicht wel een ideale kennismaking voor de zonderlingen die nog nooit een afleveringen uit de CSI-franchise hebben gezien. Onze persoonlijke favorieten uit deze box zijn zonder twijfel de CSI: New York-aflevering Necrophilia Americana en de CSI-aflevering Gum Drops.

AFLEVERINGEN
De CSI: Bloodbox bevat de volgende 12 afleveringen:

Disc 1- CSI: Crime Scene Investigation
Blood Drops (uit Seizoen 1)
Bij een brute moord op een gezin blijven enkel de twee dochters in leven. Ze vertellen het CSI-team wat ze zich kunnen herinneren maar de gruwelijke bewijzen binnen en buiten het huis vertellen een ander verhaal.

Snuff (uit seizoen 3)
Het CSI-team onderzoekt de dood van een porno-actrice in een gewelddadige film waarbij ze in beeld wordt vermoord. De CSI-mensen hebben geen idee wie ze is, waar de film is opgenomen of wie de film heeft gemaakt. Nick en Grissom doen onderzoek naar een skelet dat onder de vuurmieren wordt aangetroffen in een gereedschapskist.

Compulsion (uit seizoen 5)
Een stewardess wordt verkracht en doodgestoken gevonden in een brandschone hotelkamer. Grissom en zijn team maken bij het onderzoek gebruik van een nieuwe technologie om een vingerafdruk op een oude plaats delict te analyseren. Ze ontdekken dat een seriemoordernaar mogelijkerwijs weer heeft toegeslagen. Een tienerjongen wordt geslagen en vermoord in zijn slaapkamer.

Gum Drops (uit seizoen 6)
Nick, Warrick en Greg worden naar het oosten van Nevada gestuurd om de verdwijning van een heel gezin te onderzoeken. Als ze bij het huis aankomen, treffen ze veel bloed aan, maar geen lichamen. Het CSI-team vindt sporen van de hele familie, behalve van de jongste dochter, Cassie.

Disc 2 - CSI: Miami
Slaughter House (uit seizoen 1)
Een peuter die alleen door de straten van een buitenwijk doolt, brengt de politie op het spoor van een brute moord op een gezin in hun eigen huis. De moeder, een kleuter en twee zonen zijn allen dood; alleen de vader en de peuter overleven de slachting. Met behulp van de bloedsporen die her en der op de plaats delict worden aangetroffen, moet het CSI-team bewijsmateriaal verzamelen om vast te kunnen stellen wanneer, en in welke volgorde, de verschillende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Alleen zo kunnen ze de moordenaar te pakken krijgen.

Hard Time (uit seizoen 2)
Als honderden maden door het plafond naar beneden vallen, wijst alles erop dat er boven een lijk ligt. Het blijkt echter dat het slachtoffer nog steeds ademt. De maden hebben ervoor gezorgd dat bacteriën zich niet konden verspreiden en hielden haar zo in leven...

MIA / NYC – Nonstop (uit seizoen 2)
In Miami haast de tiener Laura Spelman zich naar huis na een avondje stappen. Thuis blijkt het feit dat ze te laat is haar redding te zijn geweest; haar ouders zijn doodgestoken. Als uit bewijsmateriaal blijkt dat de moordenaar uit New York City komt, gaat Horatio ernaartoe. Hij moet er de krachten bundelen met rechercheurs Mac Taylor en Stella Bonasera en hun team van CSI New York. Samen moeten zij de moorden in Miami oplossen en de moord op een rijke NYC-hoteleigenaar en zijn vrouw, die op dezelfde manier zijn afgeslacht. Al snel doet een verhaal van ontrouw, drugs en hebzucht de ronde

Hell Night (uit seizoen 3)
In een moordzaak die veel publiciteit trekt, is de vrouw van een beroemde basketballer op brute wijze vermoord in haar huis. Haar man, die graag op de versiertoer gaat, wordt beschuldigd van de misdaad.

Disc 3 – CSI: New York
Outside Man (uit seizoen 1)
Als een test van vertrouwen stuurt Taylor rechercheurs Danny en Aiden naar één van de heftigste zaken van het team tot nu toe: een meervoudige moord, waarbij werknemers van een restaurant in Brooklyn doodgeschoten en met plastic zakken over hun hoofd werden gevonden. Als ze alle sporen onder de loep nemen, wijst alles op het werk van binnenuit, maar niet op een verdachte. Als een niet-geïdentificeerd been wordt gevonden in een steeg, leidt dit ledemaat Mac en Stella naar iemand die een amputatie heeft ondergaan en die dood is gevonden in zijn appartement.

Night, Mother (uit seizoen 1)
Als een jonge vrouw op brute wijze wordt neergestoken, komen rechercheurs Taylor en Bonsera terecht in Stuyvesant Town, het epicentrum van de middenklasse van Manhattan. Een buurvrouw, die helemaal onder het bloed zit, blijkt de moordenares te zijn. Maar in het donker is niet alles wat het lijkt, ondervindt ook Mac als hij het verschil onderzoekt tussen onderbewuste motivatie en bewuste actie. Ondertussen vinden Aiden en Danny de leider van een bende zakkenrollers dood in een steeg. Ze moeten de dieven volgen om de moordenaar te kunnen pakken.

Zoo York (uit seizoen 2)
Sensatie in de dierentuin in de Bronx. Mac, Danny en nieuw CSI-lid Lindsay Monroe onderzoeken de dood van een man die voor de tijgers is geworpen. Stella en Hawkes worden opgeroepen naar een plaats delict en treffen daar een elegant geklede vrouw dood aan in een draaimolen. De rechercheurs gaan op zoek naar de moordenaar van deze debutante, daarbij leidt het onderzoek hen van Central Park naar Park Avenue.

Necrophilia Americana (uit seizoen 2)
In het wetenschappelijk museum van Manhattan ontdekt Mac het lichaam van een jonge beheerder dat gedeeltelijk is verslonden door kevers (Necrophilia Americana). Het bewijs leidt de CSI'ers naar een mysterieus jongentje. Mac moet het kind zien te herenigen met zijn ouders om de zaak op te lossen. Danny en Flack onderzoeken de dood van een man die is gevonden met isolatiemateriaal in zijn luchtwegen. De zaak leidt de CSI'ers naar de Natural Born Golfers, die Manhattan zien als één grote golfbaan.

BEELD EN GELUID
We krijgen een ietwat wisselende, doch over het algemeen erg goede, beeldkwaliteit. Wellicht zal het niet verbazen dat de meest recente afleveringen er iets beter uitzien dan de oudere. Zo dateert aflevering Blood Drops nog uit de tijd dat CSI in het 1.33.1-formaat door Indies op dvd werd gezet. De geluidkwaliteit is, weinig verrassend, van het zelfde niveau als steeds. Het gaat dan ook om de zelfde beeld- en geluidstransfers als bij de seizoensboxen.

EXTRA'S
We krijgen de volgende extra's die vroeger al te vinden waren op de reguliere releases:
Op dvd 1: Tools Of The Trade (9 minuten), Crime Scene Field Kit en CSI: Procedures On The Scene And In The Lab.
Op dvd 2: Medical Examiner School-featurette met de volgende onderdelen: Intro, Crime Scene Process, The Autopsy, Gunshot Wounds, Blunt Force Trauma, Toxicology, Stabbings, Asphyxiation
Op dvd 3: The Science Behind The Scenes (6 minuten)

Verdeeld over de drie schijfjes krijgen we ook vijf commentaartracks die identiek zijn aan deze op de reguliere releases: Snuff, Gum Drops, MIA/NYC Non Stop, Hard Time en Outside Man.

De drie schijfjes worden verpakt in een mooie steelbook die aan de voorkant voorzien is van een zakje namaakbloed. Als extra kregen wij ook een balpen die eruit ziet als een kleine injectiespuit.

CONCLUSIE
De score van 8 op 10 is van toepassing op de afleveringen en geen waardering voor de box op zich. Gezien we niets nieuws krijgen is deze box vooral geschikt voor fanatieke CSI-verzamelaars of voor nieuwsgierigen die nog geen enkele CSI-box in hun collectie hebben.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Diversen
Met: Diversen

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
550 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Featurette,
• Commentaar

Andere recente releases van deze maatschappij