:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DOA: DEAD OR ALIVE
DOA: DEAD OR ALIVE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-11-04
FILM
De rijke Donovan (Eric Roberts) organiseert jaar na jaar de "Dead or Alive"-wedstrijd. Een prestigieuze gevechtcompetitie op een afgelegen exotisch eiland, tussen de beste vechtersbazen van de wereld. De Japanse prinses Kasumi is al een jaar op zoek naar haar vermiste broer en is er zeker van dat ze op het eiland van de gluiperige Donovan antwoorden zal vinden. Verder doen ook de Amerikaanse worstelaarster Tina (Jaime Pressly) en de Autralische dievegge Christie (Holly Valance) mee aan de competitie. Al snel beseffen al the girls dat het niet zomaar een wedstrijd zal worden. Eén ding is zeker: het wordt een gevecht op leven en dood!

"They have the looks that kill... WANNA PLAY?"

Vanaf de komst van de computerspellen probeert men op een succesvolle manier de games naar het witte doek te vertalen. Verfilmingen van Mortal Kombat, Tomb Raider en Resident Evil werden hits aan de kassa's, maar inhoudelijk zat toch niet alles even snor. Met de komst van DOA: Dead Or Alive is er nog steeds geen perfecte videogame-verfilming. Verre van zelfs! De door Cory Yuen (And Now You're Dead, The Transporter) ingeblikte actieprent is enorm onnozel, maar wel leuk. Simpelweg omdat de film zich niet serieus neemt. Het door J.F. Lawton (The Hunted, Under Siege 2) neergepende scenario is een doorslagje van Enter The Dragon, maar het enthousiasme en het stevige "tongue-in-cheek"-gehalte van de cast en crew maakt veel goed. Dus als je de film niet serieus neemt is er best wat fun te beleven! Bovendien is DOA: Dead Or Alive een natte droom voor de liefhebbers van vrouwelijk schoon. De strakke body's van Jaime Pressley, Holly Valance, Sarah Carter en Devon Aoki in allerhande geile poses en nog strakkere pakjes! Doe daar nog Eric Roberts, wat spectaculaire actie- en gevechtssequenties bij en ook de "geeky game-community" zal zo blij zijn als een kind. Verstand op nul and enjoy the ride!

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 beeld is anamorfisch weergegeven en heeft een goed contrast. Het zwartniveau is bevredigend en de kleuren ogen helder en natuurlijk. De scherpte en het detail vallen helaas soms wat tegen voor een recente film. De gebruikte filmprint is mooi vrij van vuiltjes en beschadigingen, maar we hebben wel enkele kleine digitale compressiefoutjes en wat beeldruis opgemerkt. Een mooi en respectabele 7,5/10 was onze eindconlusie. Ware het niet dat het originele beeldformaat 2.35:1 was. En als er nu iets is waar we op de redactie van uw favoriete filmwebstek niet tegen kunnen dan is het wel zoiets vervloekts als verknipte beeldformaten! We zijn dan ook genoodzaakt om te snoeien in de punten naar de veel minder respectabele 4,5/10. Gelukkig is er wat meer lol te beleven op het gebied van geluid! Het Engelstalige Dolby Digital 5.1-spoor is een behoorlijk levendige en dynamische soundtrack, met een prima spreiding en goed verstaanbare zuivere dialogen. Ruis en/of andere storende geluidsoneffenheden zijn gelukkig afwezig.

EXTRA’S
Enkel een resem promotionele trailers van andere bij RCV te verschijnen films. En die 'enkel' mag je gerust letterlijk nemen! Er was namelijk een tijd dat de distributeur in kwestie 'geanimeerde menu’s' onder de noemer extra's plaatsten op de cover. Wel sinds deze aanduiding niet meer op de hoesjes terug te vinden is, zijn er ook effectief géén menu's meer te bespeuren. De 'hoofdstukindeling' staat er wel gelukkig nog op, maar het zou ons niets verwonderen als zelfs dat ooit nog zal verdwijnen!

CONCLUSIE
DOA: Dead Or Alive flopte radicaal, maar is met het verstand op nul best fijn vertier. Je kan namelijk in slechter gezelschap toeven dan bij Jaime Pressley en Holly Valance! Helaas is de DVD-versie van RCV te mijden als de pest. Zelfs voor een zacht prijsje! Het beeldformaat is niet alleen verknipt, er zijn bovendien geen menu's en nog minder extra's aanwezig. Terwijl de uitgaven van deze onnozele, doch lollige actieprent in de omliggende landen wél het 2.35:1-formaat behouden, geanimeerde menu's, soms zelfs DTS én daarbovenop nog extra's bevatten zoals een 'making of', trailers, interviews en weggeknipte scènes. The choice is yours!


cover
Studio: RCV

Regie: Corey Yuen
Met: Holly Valance, Jaime Pressly, Devon Aoki, Eric Roberts, Sarah Carter

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
4,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij