:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA, THE
THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA, THE
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2007-12-25
FILM
In de woestijn van Texas wordt een jonge Mexicaan doodgeschoten en snel begraven door zijn moordenaar. Pete Perkins, een plaatselijke cowboy (Tommy Lee Jones), komt de moordenaar op het spoor en kidnapt hem. Perkins dwingt de killer tot het opgraven van het lijk. Samen ondernemen ze een gevaarlijke reis te paard naar het geboortedorp van de overledene, alwaar hem een waardige begrafenis gegund wordt.

Het scenario is van de hand van Guillermo Arriaga, die eerder hoge ogen gooide met schrijverswerk voor 21 Grams en Amores Perros. In zijn bekende stijl haspelt Arriaga de chronologie van de verhaallijn van The Three Burials Of Melquiades Estrada stevig door mekaar. Ook nu weer is het resultaat zowel bevreemdend als intrigerend. Je zou deze vertelstijl inmiddels als een goedkope gimmick kunnen beschouwen, maar ook hier bewijst de formule opnieuw haar kracht door de stevig onderbouwde structuur van de prent die beetje bij beetje als een legpuzzel voor de ogen van de toeschouwer in elkaar schuift. De acteerprestaties van zowel Jones als Pepper zijn voortreffelijk. Beide heren geven zichtbaar het beste van zichzelf. Het enige kleine minpuntje aan de prent is de regie van Tommy Lee Jones. Als debuterende regisseur kiest hij niet altijd voor de meest doeltreffende camerastandpunten of beeldtaal, maar uiteraard geven we de man met veel plezier het nodige krediet en kijken we vol verwachting uit naar de volgende stap in zijn carrière.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld bevat een zeer degelijk constrast met volle, diepe zwartwaarden. Bepaalde shots zijn achteraf digitaal bewerkt met kleurenfilters en ondersteunen het op zich al rijke en warme kleurenpalet. De beeldscherpte is zeker naar behoren. Op het vlak van geluid excelleert de DTS-geluidstrack. Mooie omgevingsgeluiden omcirkelen de toeschouwer en het geluid van enkele geweerschoten in een verlaten dal zorgt voor heel wat mooie rondzingende reflectie.

EXTRA'S
De extra's op deze release stellen een klein beetje teleur. Naast een korte Making-of en de obligate bioscooptrailer bevat de disk nog drie korte interviews met Tommy Lee Jones, Guillermo Arriaga en Barry Pepper. Inhoudelijk voegen deze extra’s weinig of niets toe. Voor aanvullende productionele informatie zal je dus andere bronnen dienen te raadplegen.

CONCLUSIE
The Three Burials Of Melquiades Estrada is een boeiend drama dat het midden houdt tussen een hedendaagse western en een karakter gedreven roadmovie. Vooral het acteerwerk, de knappe structuur van het scenario en de mooie filmlocaties maken van deze dvd een must have. Alleen een beetje jammer van de weinige extra's.


cover
Studio: Universal

Regie: Tommy Lee Jones
Met: Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Julio Cedillo

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Making-of
• Interviews
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij