:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOUSE M.D. - SEIZOEN 3
HOUSE M.D. - SEIZOEN 3
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-01-03
SERIE
House: What the hell were you before you hit your head?
Patrick: "Hell" is a bad word.
House: So is "ass," "bitch," I could probably rattle off 50 much more complicated and disgusting ones, but then your dad would get pissed at me.


In vergelijking met de eerste twee seizoenen krijgen we tijdens dit derde seizoen weinig nieuws onder de zon. Niet getreurd echter want we kunnen met andere woorden nog steeds genieten van spannende verhaallijnen, bijtende humor en prima acteerprestaties. Het Michael Tritter-personage (goed neergezet door David Morse), te zien tijdens een aantal afleveringen, is een schot in de roos. De afleveringen 3.4. Lines In The Sand en 3.18. Airborne behoren tot het allerbeste dat we al te zien kregen van House M.D.

AFLEVERINGEN
Het derde seizoen bevat de volgende 24 afleveringen:

Disc 1:
3.1. Meaning
Hij mag dan wel herstellende zijn van diverse schotwonden, House vliegt er terug in met een nieuw elan. Cuddy en de andere stafleden vrezen echter een terugslag

3.2. Cane & Able
Zo een bizar geval hebben ze in het ziekenhuis nog niet veel meegemaakt. Een jongetje zweert dat hij ontvoerd werd door buitenaardse wezens en het team ontdekt medische bewijzen die zijn ontvoering ondersteunen.

3.3. Informed Consent
House en zijn team liggen met elkaar overhoop wanneer een patiënt eist dat ze hem helpen om euthanasie te plegen.

3.4. Lines In The Sand
Wanneer House een ongewone band ontwikkelt met een zwaar autistische jongen, ontdekt hij dat zijn persoonlijke ergernissen misschien wel de sleutel zijn om diens pantser te breken.

Disc 2:
3.5. Fools For Love
Wanneer een jong koppel verwante ziektebeelden vertoont, doorsnuffelt House aspecten van hun huwelijksleven die de meeste buitenstaanders nooit te zien krijgen.

3.6. Que Sera Sera
Schijnt bedriegt, vooral wanneer een man die driehonderd kilo weegt, weigert te geloven dat zijn recente coma iets te maken zou hebben met zijn overgewicht.

3.7. Son Of A Coma Guy
Familiebanden worden op de proef gesteld wanneer House een man uit een 10 jaar durende coma haalt om te ontdekken wat zijn zoon precies mankeert.

3.8. Whac-a-mole
Een jongeman ziet zichzelf voor het zwaarst mogelijke dilemma geplaatst wanneer de behandeling van House hem dwingt te kiezen tussen zijn eigen leven en de zeggenschap over zijn ouderloze broer en zus.

Disc 3:
3.9. Finding Judas
Om zijn behandeling te kunnen laten voortzetten, sleept House de ouders van zijn jong patiëntje voor de rechtbank.

3.10. Merry Little Christmas
Een tijd voor vrede en vreugde voor mensen van goede wil, maar House is bepaald van slechte wil wanneer hij ontdekt dat Wilson zijn Vicodinverslaving heeft verklapt aan inspecteur Tritter.

3.11. Words And Deeds
Hoogmoed komt voor de val. House weigert zich bij inspecteur Tritter te verontschuldigen en zodoende een celstraf te vermijden. Een brandweerman kiest een gevaarlijk behandeling om zijn schokkende geheim niet te moeten prijsgeven.

3.12. One Day, One Room
House houdt met tegenzin spreekuur in het ziekenhuis, als tegenprestatie voor Cuddy. Zijn behandeling van een verkrachte vrouw dwingt hem om even bij zijn eigen leven stil te staan.

Disc 4:
3.13. Needle In A Haystack
House en zijn team proberen een 16-jarige met interne bloedingen te helpen, terwijl zijn familie elke vorm van moderne medische behandeling weigert.

3.14. Insensitive
In het ziekenhuis werd een verkeersslachtoffer binnengebracht die immuun voor pijn blijkt te zijn. Levensgevaarlijk voor wie een sluitende diagnose wil stellen...

3.15. Half-wit
Een muzikaal genie wiens talenten op onverklaarbare wijze kwamen bovendrijven na een busongeval wordt behandeld door House, die zelf ook met gezondheidsproblemen blijft kampen.

3.16. Top Secret
Een ex-marine, pas thuis na een paar jaar dienst in Irak, lijdt aan een heleboel niet nader omschreven kwaaltjes. Het team vraagt zich af of zijn geval wel gegrond is.

Disc 5:
3.17. Fetal Position
Geen fraai plaatje wanneer het ongeboren kind van een bekende fotografe haar gezondheid, en misschien zelfs leven in gevaar brengt.

3.18. Airborne
Een besmettelijke ziekte verspreidt zich razendsnel onder de passagiers van een vlucht uit Singapore. House en Cuddy bevinden zich toevallig aan boord...

3.19. Act Your Age
Wanneer een zesjarig meisje plots instort, beseft het team van House al snel dat haar symptomen normaal gezien voorkomen bij veel oudere patiënten.

3.20. House Training
Foremans behandeling van een jonge, kansarme patiënt brengt herinneringen aan zijn eigen bescheiden afkomst naar boven. House snuffelt ondertussen in Wilsons romantische verleden rond.

Disc 6:
3.21. Family
Een jongen die beenmerg wil doneren aan zijn oudere broer met leukemie, wordt plots zelf ook ziek. Om beide levens te redden zijn extreme maatregelen nodig.

3.22. Resignation
House houdt koppig vast aan zijn eerste diagnose van een doodzieke studente, ondanks symptomen die erop wijzen dat de oorzaak elders ligt.

3.23. The Jerk
Een arrogant schaakwonder wordt met vreemde symptomen in het ziekenhuis binnengebracht, maar het kereltje slaagt er vooral in om de volledige staf tegen zich in het harnas te jagen.

3.24. Human Error
Een Cubaans koppel onderneemt een hachelijke oceaanreis om door House verzorgd te worden.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is wederom erg goed met een prima contrast, zwartniveau, veel scherpte en detail.We krijgen opnieuw de keus tussen een Dolby Digital 5.1-track en een Dolby Surround 2.0 stereo-track. Wij geven uiteraard de voorkeur aan de Dolby Digital 5.1-track omwille van de betere laag en spreiding.

EXTRA'S
We krijgen de volgende extra's:
• Disc 1: alternate take uit de aflevering Cane & Able (1 minuut)
• Disc 4: commentaar bij de aflevering Half-wit door bedenker David Shore en regisseur Katie Jacobs.
• Op de vijfde disc krijgen we de blooper real, de Soundtrack session: een blikje achter de schermen bij het opnemen van de muziek (7 minuten),
Open House - the production office: gedurende een drietal minuten krijgen we een rondleiding in de kantoren van de productie en een rondleiding in de rekwisieten afdeling (3 minuten).
• Disc 6: Anatomy of an episode: The Jerk (21 minuten) we krijgen een blik achter de schermen bij de opnames van deze aflevering

CONCLUSIE
Ook het derde seizoen van House M.D. staat weer garant voor heel wat uurtjes genieten.

Dr. Wilson: What are you doing down here? I thought you usually had lunch with Coma Guy?
House: This is Vegetative State Guy. He's better company.cover
Studio: Universal

Regie: Hugh Laurie, Omar Epps, Jennifer Morrison, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, David Morse
Met: Hugh Laurie, Omar Epps, Jennifer Morrison, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, David Morse

Film:
8/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
1050 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Featurettes,
• Alternate takes,
• Commentaar

Andere recente releases van deze maatschappij