:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MADONNA - THE GIRLIE SHOW - LIVE DOWN UNDER
MADONNA - THE GIRLIE SHOW - LIVE DOWN UNDER
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-08-01
FILM
Madonna, schokkend en erotisch; zo kennen we haar en zo bewijst ze zichzelf in The Girlie Show. Wat wil je als de helft van de songs op zijn minst van een zwoele tint voorzien zijn. Deze concertregistratie in openlucht is opgenomen in Australië. Het decor mag er wezen, maar het is vooral de choreografie van de dansacts die gewoonweg subliem is. De nummers Vogue en Holiday zijn daar het directe bewijs van. De kledij is eveneens spraakmakend.Madonna is een grote fan van Jean-Paul Gaultier en dat ze zijn creaties graag showt, merk je meteen. Maar Madonna is in de eerste plaats zangeres en dat ze kan zingen toont ze op deze dvd ruimschoots. Live klinkt ze bij wijlen net zo goed als op haar studioplaten. De track In this life (opgedragen aan 2 overleden vrienden) wordt met heel veel emotie gebracht; terwijl Justify my Love mannen doet kwijlen door haar zwoele stem. Ze is en blijft Madonna en zo hebben we haar graag!

Playlist:
Introduction
Erotica
Fever
Vogue
Rain
Express Yourself
Deeper and Deeper
Why's it so hard
In this life
The Breast Within
Like a Virgin
Bye Bye Baby
I'm going Bananas
La Isla Bonita
Holiday
Justify my Love
Everybody is a star

BEELD EN GELUID
Het beeld krijgt weinig of geen negatieve opmerkingen; dit is een perfecte transfer van de originele master naar dvd. Jammer dat we ons tevreden moeten stellen met een 4:3-formaat. De muziek komt voornamelijk uit de frontspeakers, wat een ruimtelijk geluidseffect oplevert. De surroundspeakers geven je het gevoel dat je het concert zelf bijwoont en er wordt veel aandacht geschonken aan de achtergrondgeluiden (applaus, fans die meezingen, etc.).

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Als je Madonna-fan bent, is deze dvd zeker een must! Anderzijds is deze concertregistratie ook een aanrader voor de niet-fans, want we zien Madonna op haar best.


cover
Studio: Warner Music Vision

Regie: -
Met: Madonna

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
1993

Leeftijd:
-

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
4943674000296


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Dolby Digital 5.1 (Kant 1)
Dolby Stereo 2.0 (Kant 2)

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Geen