:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CANNIBAL: THE MUSICAL
CANNIBAL: THE MUSICAL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-04-20
FILM
Alferd Packer (Trey Parker) gidst een kleurrijke bende goudzoekers door de ruige Rocky Mountains. Wanneer het eten op is tijdens één van de strengste winters in jaren, zakt het moreel van de groep onder het vriespunt. Er valt een dode en Alferd en zijn mannen besluiten om het lijk te roosteren en vervolgens te verorberen…

Je zou bijna denken dat het om de westernversie van Alive gaat, maar niets is minder waar. Hoewel... Cannibal: The Musical is eveneens gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Wat begon als een neptrailer, groeide na positieve reacties uit tot het heuse filmdebuut van Trey Parker en Matt Stone – de beruchte makers achter het hilarische South Park en cultkomedies zoals Orgazmo, BASEketball en uiteraard Team America: World Police. Het wordt snel duidelijk dat Cannibal: The Musical gerealiseerd werd met een erg laag budget en met mensen die weinig tot geen filmervaring hebben. Normaal is dat net de charme van Troma (de film werd verdeeld door de illustere New Yorkse onafhankelijke maatschappij), maar bij Trey Parkers eerste langspeler is dat niet het geval. Daarvoor zijn de liedjes en de teksten iets té onnozel (Shpadoinkle??). Bovendien is er behalve regisseur, schrijver en hoofdacteur Parker niemand die ook maar één simpele noot kan uitbrengen zonder dat het lijkt of er een kat brutaal gemolesteerd wordt! Het acteerwerk zal overigens niet alleen uw tenen doen krommen en alsof ons waslijstje nog niet lang genoeg was, moet ons nog van het hart dat de film bij momenten behoorlijk aansleept. Cannibal: The Musical lijkt maar niet op gang te geraken! Gelukkig zijn Trey Parker en Matt Stone er nog om het zinkende schip drijvende te houden met hun gepatenteerde vorm van bizarre humor. De grappen en grollen zijn flauw, grof én onnozel, doch charmant en onweerstaanbaar. Maar indien je niet houdt van hun vorige producten, zal Cannibal: The Musical je al evenmin bekoren. De kannibalenmusical is concluderend dan ook alleen maar aan te raden voor de diehard Troma-liefhebbers en de hardnekkigste fans van de heren Parker en Stone.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld is bevredigend scherp met een bij momenten iets te hoog contrast. Het schaduwdetail is behoorlijk, maar het zwartniveau had wat beter mogen zijn. De gebruikte print bevat sporadisch een klein vuiltje of krasje maar oogt verder proper. Wel duikt er redelijk wat filmgrain op en hebben we eveneens enkele compressiefoutjes opgemerkt. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt beperkt, maar voldoet voor een dergelijke lowbudget productie.

EXTRA'S
Het eerste wat we aantreffen is een stukje audiocommentaar, ingesproken door Trey Parker, Matt Stone, Dian Bachar, Jason McHugh en Andrew Kemler. Het geheel is vrij luchtig - aangezien er duidelijk alcohol genuttigd wordt tijdens het inspreken - maar dat neemt niet weg dat er redelijk wat interessante informatie over het maken van de film aan het licht komt. Vervolgens krijg je een blik achter de schermen (14 min.) en kan je elk liedje nog een keertje beluisteren in het handig submenu 'Special DVD Jukebox'. In een typisch chaotisch Troma-interview doen makers Trey Parker, Matt Stone en Jason McHugh nogmaals hun zegje (7 min.). Lemmy van de bekende hardrockband Motorhead, komt ten slotte een boodschap van algemeen nut verkondigen voor hermafrodieten (I kid you not!). Als kers op de taart zijn er nog twee originele bioscooptrailers.

CONCLUSIE
In Cannibal: The Musical zitten al duidelijk sporen van het komische talent van Trey Parker en Matt Stone. Helaas sleept de film een beetje aan en kunnen zelfs de bij momenten heerlijk plastic 'blood & guts'-sequenties de film niet redden uit de onderste rekken van de videotheek. De technische specificaties voldoen en het bonusmateriaal is leuk om te bekijken. Enkel voor de liefhebbers!


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Trey Parker
Met: Trey Parker, Matt Stone, Dian Bachar, Toddy Walters

Film:
5/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1996

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar
• Behind the scenes
• Special DVD Jukebox
• Interview
• Public Service Announcement
• 2 bioscooptrailers

Andere recente releases van deze maatschappij