:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CURB YOUR ENTHUSIASM - SEIZOEN 6
CURB YOUR ENTHUSIASM - SEIZOEN 6
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-05-18
SERIE
Zoals we eerder aangaven bij de bespreking van het vijfde seizoen hing het lot van Curb Your Enthusiasm een tijdje aan het zijden draadje maar uiteindelijk is, gelukkig, beslist om toch met de serie door te gaan. De twijfel over de al dan niet stopzetting heeft er wel voor gezorgd dat we een tijdje hebben moeten wachten op de tv-uitzendingen en de release van deze box. Wij zijn alvast verheugd vast te stellen dat deze 10 afleveringen het wachten waard waren. Naast de gebruikelijke gastrollen (John McEnroe, Vivica A. Fox) konden we ook nu weer genieten van spitse grappen en grollen.

AFLEVERINGEN
Disk 1:
6.1. Meet The Blacks
Na een aantal mislukte uitvluchten om aan een feestje te ontsnappen, heeft Larry het één en ander uit te klaren met Cheryl. Om het goed te maken nodigt hij de familie Black, die hun hebben en houden verloren tijdens de orkaan Edna, uit om een tijdje te komen logeren.

6.2. The Anonymous Donor
Larry besluit om zijn hart te laten spreken en een schenking te doen voor een goed doel. Wanneer hij echter "ontmaskerd" wordt als de anonieme schenker voor de nieuwe hospitaalvleugel is hij wel heel kwaad. Zijn problemen in de stomerij zorgen niet voor een beter humeur.

6.3. The Ida Funkhouser Roadside Memorial
Larry besluit Marty Funkhouser te helpen nadat zijn moeder in een gruwelijk verkeersongeluk om het leven is gekomen. Voorts krijgt hij het aan de stok met een andere klant in het ijssalon...

6.4. The Lefty Call
Al snel beklaagt Larry het zich dat hij de vriendin van Richard aan een job heeft geholpen... De hond van Jeff krijgt het moeilijk door een ober.

6.5. The Freak Book
Het verjaardagscadeau dat hij wil geven aan Ted Danson bezorgt Larry een pak problemen en niet alleen met Ted zelf. Ook John McEnroe raakt erbij betrokken.

6.6. The Rat Dog
Larry beledigt een doof meisje en haar hond. Met de hulp van een kapotte broodrooster bezorgt Larry Loretta en Leon een pak last.

Disk 2:
6.7. The Tivo-guy
Cheryl heeft haar buik vol van Larry als die meer aandacht heeft voor een tv-toestel dan haar door turbulentie getroffen vlucht. Larry zoekt troost in de armen van een nieuwe vrouw.

6.8. The N Word
Larry gaat naar het ziekenhuis om zijn nieuwe vriendin te bezoeken. Nadat Larry een gesprek heeft afgeluisterd, raakt Jeff in de problemen.

6.9. The Therapists
Larry probeert Cheryl terug te winnen door op een goed blaadje te komen bij haar therapeut. Larry en Marty krijgen een discussie over geld dat bestemd was voor het goede doel.

6.10. The Bat Mitzvah
Larry raakt depressief door zijn problemen met Cheryl en het nakende vertrek van de Black familie. Nadat hij er opnieuw in geslaagd is om een aantal mensen diep te beledigen, verspreiden die een gerucht over Larry en een gerbil.

BEELD EN GELUID
De scherpte en het kleurcontrast zijn goed. Ook met het ruis en het zwartniveau zit het snor. De Dolby Surorund 2.0-track geeft de dialogen weer zoals we mogen verwachten, de track voldoet zeker voor een dergelijke tv-serie. Wederom zijn de diverse afleveringen niet van chapters voorzien.

EXTRA'S
Net als bij de vorige release moeten we het stellen met een beperkt aantal extra's. Naast de gag reel (5.13 minuten) en on the set: Curb Your Enthusiasm (11.10 minuten) krijgen we ook nog een gesprek met Larry David en Sussie Essman dat live is opgenomen voor een publiek (22.44 minuten). Niet onaardig allemaal maar het kan uiteraard allemaal veel beter.

CONCLUSIE
We hebben er even moeten op wachten maar we hebben uiteindelijk serieus kunnen genieten van dit zesde Curb Your Enthusiasm-seizoen.


coverStudio: Warner

Regie: Larry Charles, Robert B. Weide, Alec Berg, David Steinberg, Tom Kramer, David Mandel
Met: Larry David, Jeff Garlin, Cheryl Hines

Film:
8,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
AL

Speelduur:
+- 300 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Featurette,
• Interview
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij