:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MANTIS IN LACE
MANTIS IN LACE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-07-22
FILM
Lila (Susan Stewart) is een stripster in een populaire stripclub. Ze heeft er echter haar hobby van gemaakt om onder de invloed van LSD mannen te verleiden en ze dan op uitermate bloedige wijzen om te brengen met een ruim arsenaal aan scherp tuingereedschap...

Mantis In Lace is een psychedelische exploitationprent (eind jaren zestig) in een regie van William Rotsler en geproduceerd door exploitationlegende Harry H. Novak (Kiss Me Quick!, Venus In Furs). Helaas is het resultaat een doodsaaie bedoening. Alles werkt eerder op de zenuwen, dan dat het entertaint! Waar moeten we beginnen... De montage is amateuristisch slecht, springt soms letterlijk van de hak op de tak en dat maakt het pijnlijk duidelijk dat de regisseur niet in staat blijkt te zijn om een verhaal vloeiend én vooral boeiend te vertellen. De soundtrack is afgrijselijk, het 'acteerwerk' op zijn zachtst gezegd slaapverwekkend en de dialogen tenenkrommend. Maar uiteraard worden exploitationfilms niet aangeschaft voor het fijnbesnaarde acteerwerk. Helaas zijn zelfs de moorden, het vrouwelijke bloot en de geleverde erotiek niet om over naar huis te schrijven. Wij hebben persoonlijk al meer horror, erotiek en sexappeal waargenomen in het plaatselijke rusthuis. Kortom, een gewaarschuwd man is er twee waard!

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld heeft een gedateerde aanblik met de typische sixties kleuren. De scherpte is voldoende, maar de diepte en het detail laten soms wat te wensen over. Het beeld bevat hier en daar beeldflikkeringen, filmgrain en soms een vuiltje of printbeschadiging. De Engelse Dolby Digital monotrack klinkt zoals te verwachten aan de beperkte kant, maar de muziek klinkt behoorlijk en de dialogen zijn verstaanbaar.  

EXTRA'S
Een resem promotionele trailers van andere gelijksoortige films die bij De Filmfreak zijn verschenen.

CONCLUSIE
Mantis In Lace is een platte en vooral vervelende (s)exploitation uit de jaren zestig. De dvd van distributeur De Filmfreak is voldoende qua beeld en geluid.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: William Rotsler
Met: Susan Stewart, Steve Vincent, M.K. Evans, Pat Barrington

Film:
2/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1968

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
•  Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij