:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MADONNA - DROWNED WORLD TOUR 2001
MADONNA - DROWNED WORLD TOUR 2001
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-03-31
FILM
Drieënveertig jaar is ze, en moeder van twee. Madonna is na al die jaren nog steeds superactief op muzikaal vlak, al scoort ze niet meer bijzonder hoog in de hitlijsten zoals dat in de jaren tachtig het geval was. Ze mag dan haar rebels uiterlijk vervangen hebben door een modernere en volwassener outfit, haar wilde haren is ze nog steeds niet kwijtgeraakt. Toen bekend raakte dat ze na een achtal jaren opnieuw de baan zou op gaan, waren de verwachtingen hoog gespannen. Dit concert tijdens haar Drowned World Tour 2001 vond plaats in Detroit en bevat songs uit haar laatste twee albums Ray Of Light en Music. Dat is dan ook het enige punt van kritiek op dit optreden. Goede momenten worden afgewisseld met flauwere periodes, mede te wijten aan het feit dat de songs op haar album Music levendiger en krachtiger overkomen dan die op het ietwat saaiere Ray Of Light. Madonna kan zeker putten uit een hele voorraad oude songs, maar maakt hier jammer genoeg amper gebruik van. De show heeft op zich dan wel meer dan voldoende spektakel te bieden: een geslaagde lichtshow, flitsende videowalls, leuke dansacts, een puik gechoreografeerde vechtscène à la Crouching Tiger Hidden Dragon, enzovoorts. Het optreden wordt afgesloten met La Isla Bonita, het swingende Holiday en het sublieme Music, waar bij deze laatste de glinsterende confetti naar beneden dwarrelt.








    Subsitute For Love
    Impressive Instant
    Candy Perfume Girl
    Beautiful Stranger
    Ray Of Light
    Paradise (Not For Me)
    Frozen
    Open Your Heart Swell
    Nobody's Perfect
    Mer Girl Part 1
    Sky Fits Heaven
    Mer Girl Part 2
    I Deserve It
    Don't Tell Me
    Human Nature
    The Funny Song
    Secret
    Gone
    Don't Cry For Me Argentina
    Lo Que Siente La Mujer
    La Isla Bonita
    Holiday
    Music





BEELD EN GELUID
Bij dit concert kan je kiezen tussen een DTS 5.1 (754 kbps), een Dolby Digital 5.1 (448 kbps), of een Dolby Digital 2.0 geluidstrack. Wij hebben de eerste twee beluisterd. Vooral de DTS klinkt heel goed. Muziek en zang worden in de voorste kanalen gepositioneerd en komen zeer goed tot hun recht. Gejuich van het publiek en geluidseffecten worden voornamelijk via de surrounds weergegeven. Een aantal songs waaronder Mer Girl Part 2 en Music hebben een stevige en strakke bass waardoor aanzienlijk diep in de lage tonen wordt gegaan. Draai het volume hier maar eens open! Het concertgevoel wordt in de huiskamer haast perfect benaderd. De DTS klinkt gedetailleerd en biedt een goede spreiding en dynamiek. De Dolby Digital 5.1 klinkt eveneens vrij goed, maar is toch iets ruwer en minder gecontroleerd dan zijn DTS-tegenhanger. Wat het beeld betreft kunnen we meegeven dat dit een redelijke kwaliteit heeft zonder echt te overdonderen. Het contrast is behoorlijk geregeld, kleuren ogen mooi, en er is voldoende detail aanwezig. Je merkt soms echter wel edge enhancement en bij een aantal scènes mocht het beeld zeker scherper. Vermits de beelden snel afgewisseld worden en men gebruik maakt van flitsende en felle belichting valt het ons iets moeilijker om een beoordeling toe te kennen.

EXTRA'S
Een povere weblink en een fotogalerij met recente en oudere foto's zijn de enige extra's op deze DVD.

CONCLUSIE
Madonna is nog lang niet uitgeblust, zoveel is duidelijk. Dit 105 minuten durende concert heeft zo zijn mindere maar zeker en vast ook goede momenten. Op technisch vlak springt het uitstekende DTS geluid er zeker uit, de beeldkwaliteit had wel wat beter gekund. De fans zullen dit kleinood zeker weten te appreciëren.


cover



Studio: Warner Music Vision

Regie: Hamish Hamilton
Met: Madonna

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2001

Leeftijd:
E

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
075993855821


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Fotogalerij
• Weblink