:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROYLE FAMILY, THE - SEIZOEN 1
ROYLE FAMILY, THE - SEIZOEN 1
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2008-10-23
SERIE
The Royle Family speelt zich af in één en dezelfde huiskamer en we volgen de dagelijkse beslommeringen van een familie marginalen die blijkbaar nog een uitkering krijgen om de hele dag voor de televisie te zitten. Vader Jim (Ricky Tomlinson) is een beroepswerkloze dikzak die eruit ziet alsof hij de laatste tien jaren niet in bad is geweest. Het schaarse inkomen dat de familie bij elkaar sprokkelt, wordt binnengebracht door zijn vrouw Barbara (Sue Johnston), die in een bakkerij werkt. Hun dochter Denise (Caroline Arherne) is een kettingrokend stuk trailer trash dat op het punt staat te trouwen met haar verloofde Dave Best (Craig Cash) en zich te pletter loopt te ergeren over zijn ex-vriendin. Jongste telg in de familie is tienerzoon Anthony (Ralf Little) die door zijn ouders als goedkope werkkracht voor vanalles en nog wat wordt ingezet. 

The Royle Family is het equivalent van aapjes gaan kijken in de zoo, die elkaars vlooien zitten te vangen, zij het dat de apen niet de hele dag voor de televisie hangen of voortdurend de asbak doen overlopen. Simplisme is troef in deze Britse take-on van series als Married With Children, evenwel zonder de bijtend sarcastische overtoon. Als dit verkocht wordt als innovatieve Britse comedy, zouden mijn mondhoeken toch minimaal één keer omhoog mogen krullen. Quid non. De verhalen slepen zich voort als een jichtige ezel, waarbij de hoofdpersonages elkaars scheten zitten te becommentariëren, zich vol junkfood proppen, de buren begluren en vooral lullen, lullen en lullen tot hun tong eruit valt.
 
BEELD EN GELUID
Gezien de ouderdom ziet het beeld er nog redelijk ongeschonden uit, alhoewel u een niet verwaarloosbare portie ruis er maar voor lief moet bijnemen. Het contrast is redelijk scherp en de kleuren zien er gelukkig niet al te zeer verouderd uit. De Dolby Digital 5.1-track is kunstmatig opgepompt en biedt geen meerwaarde; in feite klinkt het geluid zelfs bij momenten erg artificieel
 
EXTRA'S
Geen. Makkelijk.
 
CONCLUSIE
Het jaar dat deze serie winnaar was van de British Academy Of Film And Television Arts, zoals parmantig op de hoes te pronken staat, was er denkelijk maar één kandidaat.
 cover
Studio: Just Entertainment

Regie: Caroline Aherne, Steve Bendelack, Mark Mylod
Met: Ricky Tomlinson, Sue Johnston, Caroline Aherne, Ralf Little, Craig Cash

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
AL

Speelduur:
174 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij