:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOST BOYS 2: THE TRIBE
LOST BOYS 2: THE TRIBE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-11-28
FILM
Na de dood van hun ouders verhuizen ex-surfkampioen Chris Emerson (Tad Hilgenbrinck) en zijn zus Nicole (Autumn Reeser) naar het rustige Luna Bay. Al vlug kruisen Chris en Nicole het pad van de mysterieuze surfer Shane Powers (Angus Sutherland). Nicole is gefascineerd door diens verschijning, maar Chris heeft al snel in de gaten dat er iets niet klopt met Shane en zijn bende. Wanneer Nicole lijkbleek thuiskomt, blijkt ze twee kleine gaatjes in haar hals te hebben. Wanneer ze Chris aanvalt is het hek van de dam en roept hij de hulp in van Edgar Frog (Corey Feldman), de plaatselijke vampierendoder annex expert…

Corey Feldman was tijdens de jaren tachtig onnoemelijk populair dankzij rollen in genrefavorieten en onsterfelijke klassiekers als Friday the 13th Part 4, Gremlins, The Goonies, Stand By Me, The Burbs, The Lost Boys en License To Drive. In de laatste twee films speelde Feldman samen met de eveneens toen erg succesvolle en geliefde Corey Haim - die zijn populariteit vooral dankte aan Lucas en Silver Bullet. Vooral The Lost Boys (’87) van regisseur Joel Schumacher groeide in de loop der jaren uit tot een absolute 'eigthies'-classic. Toen uitlekte dat Warner Bros een sequel zou produceren met niet alleen Corey Feldman, maar dat ook Corey Haim én Jamison Newlander uit het origineel zouden terugkeren was de anticipatie onder de fans niet te stoppen. Helaas is er tijdens het productieproces het één en ander misgegaan, want het resultaat is op zijn zachtst gezegd 'middelmatig'. De scènes met Jamison Newlander blijken op de vloer van de montagekamer gebleven te zijn en door allerhande ongelukkige privéomstandigheden is het optreden van Haim beperkt gebleven tot een miezerige 'cameo'.

The Lost Boys 2: The Tribe is dan ook niet meer dan een goedkope poging om de beurs van de fans van het zo geliefde origineel te plunderen. Het lage budget, de onnozele dialogen, vreemde creatieve beslissingen en een resem non-acteurs wringen al vlug alle hoop op een degelijke vervolg de nek om. De zogezegd hip bedoelde montage is eerder slordig te noemen en de regie van ‘direct-to-video’-cineast P.J. Pesce is verrassend saai. Angus Sutherland (ironisch genoeg een halfbroer van Kiefer "Bauer" uit het origineel) is op zijn beurt helemaal niet angstaanjagend, laat staan geloofwaardig als de leider van de "verloren jongens". Het korte optreden van de legendarische effectenlegende Tom Savini is eveneens een verspilling van talent en is duidelijk enkel toegevoegd om een extra naam op de cover te kunnen vermelden. Het enige wat de meubelen nog wat kan redden zijn het uitstekende effectenwerk, het vele bloed én het zeer fijne weerzien met de sympathieke Corey Feldman. De man is weliswaar geen groot acteur, maar je merkt dat de jeugdheld uit de jaren tachtig alles uit zijn rol probeert te halen wat hij kan. Na al die jaren is Feldman nog steeds even bedreven in het geloofwaardig (lees: aanvaardbaar) brengen van onnozele oneliners en campy dialogen. Als er gelachen wordt in deze sequel is het ook dankzij hem!

Lost  Boys 2: The Tribe is helaas niet de perfecte opvolger geworden. Zélfs op een 'zo slecht dat het goed wordt'-niveau blijft de direct-to-dvd sequel haperen. Enkel een huurtip voor op een vervelende koude, donkere vrijdag. We zijn benieuwd wat WB voor ons in petto heeft voor het onvermijdelijke The Lost Boys 3!  

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld oogt goed scherp, met een prima contrast en idem voor het schaduwdetail. Het zwartniveau is eveneens solide en de kleuren hebben op hun beurt een natuurlijke aanblik. De gebruikte print is zoals te verwachten bij een recente film volledig vrij van vuiltjes en buiten wat minimale filmgrain kunnen we weinig op het beeld aanmerken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt op zijn beurt voldoende warm en dynamisch, met heldere en steevast verstaanbare dialogen. Die komen zoals het hoort netjes uit de centerspeaker. De subwoofer zorgt dan weer voor de nodige punch bij de actie- en horrorscènes.

EXTRA'S
Op de dvd werden bovendien enkele bonus features toegevoegd. “Lost Boys 2: Action Junkies” is een clipje van ongeveer 4,5 minuut waarin je te zien krijgt hoe diverse stuntscènes tot stand kwamen. “Edgar Frogg’s Guide To Coming Back Alive” duurt eveneens amper vijf minuten en is een ludiek stukje waarin Corey Feldmans personage prijsgeeft hoe je het beste een vampier of een “suckmonkey” het hoekje om helpt. Ook leuk zijn maar liefst twee alternatieve eindes mét gevallen jarentachtigidool Corey Haim, die duidelijk de deur openlaten voor een derde deel. Afsluitend zijn er een viertal videoclips (waaronder een update van het legendarische nummer “Cry Little Sister” uit de soundtrack van het origineel) en een resem cross-promotional trailers.

CONCLUSIE
Lost Boys 2: The Tribe is helaas een platte sequel, die nergens ook maar even kan tippen aan het leuke origineel uit de jaren tachtig. Toch is het leuk om Corey Feldman nog eens terug te zien als geschifte vampierenjager! Beeld en geluid zijn prima en er zijn een handjevol leuke extra's toegevoegd. Eerder een huurtip voor de échte diehardfans van de "verloren jongens".cover
Studio: Warner

Regie: P.J. Pesce
Met: Tad Hilgenbrinck, Autumn Reeser, Angus Sutherland, Corey Feldman, Corey Haim

Film:
5,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• 2 featurettes
• 2 alternatieve eindes
• 4 videoclips
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij