:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HE WAS A QUIET MAN
HE WAS A QUIET MAN
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-12-01
FILM
You may ask why I did what I did. But what choice did you give me? How else could I get your attention? All I wanted to do is exist in your world. Just one person, would take time to actually see me. Help me find a way out.

Bob Maconel (Christian Slater) is een onopvallende en vreemde man met een weinig interessante baan. Hij werkt in een grijs kantoor en is niet onmiddellijk populair bij zijn collega's, integendeel, de meesten zien en behandelen hem als een paria. Wanneer hij het totaal niet meer ziet zitten, besluit hij om een revolver mee te nemen. Hij zal eerst zijn collega's neerschieten en dan zichzelf het leven benemen. Wanneer hij , vlak voor hij met de schietpartij wil beginnen, een onder zijn bureau gerolde kogel zoekt, opent een al even wanhopige collega het vuur op de andere werknemers. Tijdens dit bloedbad doodt Bob de dader en wordt zo een onbedoelde held. Hij krijgt promotie op het werk, komt in de media en kan een relatie beginnen met de vrouw van zijn dromen. Of is dat alles te mooi om waar te zijn?

He Was A Quiet Man is een film waarover de meningen serieus verdeeld zijn. Het is zonder twijfel ook een film die voor verschillende interpretaties vatbaar is. De appreciatie van de film hangt dan ook  voor een stuk af van hoe men de film begrijpt of bekijkt. Zelf vonden we de film door de goeie casting en de relatief korte speelduur (90 minuten in plaats van de 99 die vermeld wordt op de hoes) toch wel aangenaam “weghappen”. Men kan dan wel eindeloos blijven discussiëren over de zin / onzin en de originaliteit van het verhaal, de sterke acteerprestatie van Christian Slater staat buiten kijf. Na het sublieme True Romance waren wij al overtuigd van zijn klasse en het was dan ook spijtig dat Slater de laatste jaren het verkeerde pad leek ingeslagen. We hopen dan ook dat He Was A Quiet Man een keerpunt kan betekenen voor hem. Heel wat minder enthousiast zijn we over Elisha Cuthbert die ons al geregeld doet kokhalzen sinds haar 24-periode. Toegegeven, hier wordt ze niet onmiddellijk geholpen door het betrekkelijk irritante personage dat ze moet vertolken. Jammer genoeg komt de fantastische William H. Macy weinig aan bod in He Was A Quiet Man. Wij vragen ons nog steeds of de belachelijke special effects (ondermeer het gebouw dat explodeert) dienen om de film een campy gevoel mee te geven (we zien niet goed in waarom men dit zou doen) of gewoon te danken zijn aan een gebrek aan middelen. Laat het u in ieder geval niet weerhouden om He Was A Quiet Man een kans te geven!

BEELD EN GELUID
We krijgen een redelijke transfer in het originele 1.78.1-formaat die bij projectie geregeld te kampen krijgt met een gebrek aan scherpte. Het kijkplezier komt gelukkig echter niet in gevaar. Ook de Dolby Digital 5.1-track is redelijk zonder echt indruk te maken.

EXTRA'S
We moeten het stellen met de trailer.

CONCLUSIE
We waren niet laaiend enthousiast om He Was A Quiet Man te bekijken, maar we zijn uiteindelijk blij dat we de film een kans hebben gegeven. Best wel een aangename verrassing met andere woorden. Ook bij een tweede kijkbeurt weet He Was A Quiet Man nog te charmeren, zeker omdat de kijker dan op zoek kan gaan naar de subtiele hints die de regisseur geeft met betrekking tot de ontknoping van de film.

There comes a time when the diseased and the weak must be sacrificed to save the herd.cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Frank Cappello
Met: Christian Slater, Elisha Cuthbert, William H. Macy

Film:
7/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij