:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THAT '70S SHOW - SEIZOEN 6
THAT '70S SHOW - SEIZOEN 6
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-12-08
SERIE 
Terwijl Red (Kurtwood Smith) goed hersteld van zijn hartaanval, hebben Eric Forman (Topher Grace) en Donna Pinciotti (Laura Prepon) het enorm druk met de voorbereidingen van hun nakende huwelijk. Dit brengt ook Jackies (Mila Kunis) knappe hoofdje een beetje op hol, uiteraard zeer tegen de zin van Hyde (Danny Masterson). Fez (Wilmer Valderama) is zijn gewoonlijke 'freaky' zelve en jaagt op alles wat borsten heeft. Michael (Ashton Kutcher) is ondertussen kadet op de politieschool geworden, maar probeert eveneens zoveel mogelijk tijd door te brengen bij zijn zwangere vriendin Brooke (gespeeld door Shannon Elizabeth). Hoe dichter het huwelijk komt, met hoe meer stress Eric te kampen heeft...

AFLEVERINGEN
The Kids Are Alright
Join Together
Magic Bus
The Acid Queen
I'm Free
We're Not Gonna Take It
Christmas
I'm A Boy
Young Man Blues
A Legal Matter
I Can See For Miles
Sally Simpson
Won't Get Fooled Again
Baby Don't You Do It
Who Are You
Man With Money
Happy Jack
Do You Think It's Alright?
Substitute
Squeezebox
5:15
Sparks
My Wife
Going Mobile
The Seeker

Hoewel het in het vijfde seizoen van de succesvolle sitcom That '70s Show er even op leek dat het vet stilaan van de soep was, is het zesde seizoen opnieuw om duim en vingers af te likken! De scenario's zijn erg spitsvondig geschreven en ongeacht de soms onnozele situaties, wordt er meermaals een gevoelige snaar geraakt. Het is een komische serie, maar mét de nodige emotie. Het is allemaal herkenbaar, maar tegelijkertijd hilarisch grappig. Topher Grace en zelfs Ashton Kutcher weten dit keer eens echt boven zichzelf uit te stijgen en de rest van de cast perfect aan te vullen. Iedereen krijgt een even belangrijke rol en er zit een duidelijk rode draad in het verhaal, wat het voor de kijker leuker maakt om een rits episodes in één trek te bekijken. Debra Jo Rupp gaat enkele keren op briljante manier compleet uit haar dak als de ondertussen licht gestoorde "Kitty" Forman, de moeder des huizes, en Kurtwood Smith heeft duidelijk veel plezier in zijn bijna legendarische personage "Red". Ook Don Stark, die Donna's beetje domme vader speelt, is geweldig en verdient sowieso een speciale vermelding.

Eveneens erg leuk is dat blonde stoot Christina Moore, die de verloren zus "Laurie Forman" speelt, sinds vorig seizoen een terugkerend rolletje heeft gekregen. Er zijn trouwens net als in de voorgaande seizoenen enkele uitermate grappige gastoptreden! En aan de hoeveelheid af te leiden, hebben de makers duidelijk knap zitten lobbyen voor dit zesde seizoen. Er duikt zodoende een indrukwekkende bende beroemdheden op zoals Estella Warren, Shannon Elizabeth, Alyson Hannigan, Billy Dee Williams, Brooke Shields, Seth Green, Luke Wilson en Morgan Fairchild. Vooral Brooke Shields is heerlijk als Jackies omhooggevallen moeder "Pamela Burkhart" en steelt hier en daar knap de show! De sterkte van dit zesde seizoen is de consistentie van de grappen en grollen en het sterke schrijfwerk. Doe daarbij de sterke seizoensfinale met een verrassend terugkeer die ik hier niet uit de doeken zal doen, en je hebt opnieuw een geweldig seizoen van het populaire That '70s Show. Dat wordt uitkijken naar de dvd-release van het zevende seizoen!

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld is scherp, met heldere en natuurlijk ogende kleuren. Diepte en detail zijn prima en de gebruikte print is vrij van storende onregelmatigheden. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt goed, met zuivere en goed verstaanbare dialogen. De muzikale nummers stellen niet teleur en ruis of andere oneffenheden hebben we niet waargenomen. 

EXTRA'S
Voor elke episode kan u opnieuw genieten van de bijwijlen erg komische previews en "Season 6 in 6 minutes" is opnieuw een bondige samenvatting van het besproken seizoen. Daarna is het de beurt aan Debra Jo Rupp (7 min.) en een erg ingetogen Kurtwood Smith (6 min.) om terug te blikken op het maken van de komische televisiereeks.

CONCLUSIE
Het zesde seizoen van That '70s Show is opnieuw erg sterk, mede dankzij spitsvondige dialogen en sterk geschreven scenario's. De beeld- en het geluidskwaliteit zijn beide prima en er zijn enkele kort, maar leuke extra's aanwezig. Ten zeerste aanbevolen!


cover
Studio: A-Film

Regie: David Trainer
Met: Topher Grace, Laura Prepon, Ashton Kutcher, Mila Kunis, Danny Masterson, Wilmer Valderrama, Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp

Film:
8/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
AL

Speelduur:
520 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Episode Previews
• Season 6 in 6 Minutes
• A '70s Flashback: Debra Jo Rupp
• A '70s Flashback: Kurtwood Smith

Andere recente releases van deze maatschappij