:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOTTIE AND THE NOTTIE, THE
HOTTIE AND THE NOTTIE, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-12-08

FILM
Al vanaf het eerste moment in de kleuterklas heeft de ietwat onhandige slungel Nate Cooper (Joel David Moore) een oogje op de blonde Cristabel Abbott (Paris Hilton), het mooiste meisje van de school. Een dikke twintig jaar later is dat nog steeds zo en wanneer Nate gedumpt wordt door zijn vriendin, besluit hij het er nog eens op te wagen en op zoek te gaan naar de 'perfecte' liefde van zijn leven. Maar de hemelse poort naar het hart van Cristabel wordt blijkbaar goed bewaakt door haar beste vriendin, June Phigg (Christine Lakin), met stip het lelijkste meisje van de buurt...

"Love never needed to be so blind"

The Hottie And The Nottie is een kleinschalige romantische komedie, die nog eens het verhaaltje vertelt over het lelijke eendje dat uitgroeit tot een mooie zwaan. Terwijl blonde bimbo Paris Hilton letterlijk niet meer moet doen dan mooi staan te wezen, blijkt Christine Lakin een behoorlijk charmante actrice te zijn. Ze maakt de metamorfose van monsterlijke doos, naar schoonheid op een geloofwaardige manier door en ook Joel David Moore is op zijn beurt prima gecast als de onhandige loser die eindelijk ontdekt wat échte liefde is. Echt schuddebuiken doe je nergens, daarvoor bevat de door Tom Putnam ingeblikte film te weinig verrassingen en is de zogezegd ondeugende humor véél te braaf.

The Hottie And The Nottie is clichérijk en eveneens voorspelbaar, maar toch blijkt het geheel niet de gevreesde draak te zijn en bevat de film zelfs enkele prima momenten. Kortom de liefhebbers van romantiek en humor kunnen het slechter treffen. Een huurtip voor de niet te veel eisende liefhebbers van romantische komedies!  

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een goed contrast en een dito schaduwdetail. Het beeld heeft verder een goede diepte en het zwartniveau stelt niet teleur. De aanwezig kleuren ogen helder, vol en realistisch. Het beeld is verder vrij van storende onregelmatigheden en ziet er over de hele lijn proper uit. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een goede weergave van muziek en zuivere, goed verstaanbare dialogen. Ruis is niet aan de orde. Er is eveneens een bevredigend Engelstalig 2.0-spoor aanwezig en verrassend genoeg ook een DTS-track. Aangezien The Hottie And The Nottie niet echt barst van de spectaculaire actiescènes en bijhorende explosies. De track klinkt weliswaar iets voller, maar echt wereldschokkend is het verschil niet. 

EXTRA'S
De aanwezige 'Making Of' blijkt een typisch promotionele featurette te zijn van amper 5 minuten. Het geheel is weinig diepgaand en na amper twee minuten is iedereen al schouderklopjes aan het geven aan Paris Hilton. Ook het 2 minuten durend EPK-interview met Paris Hilton én Christine Lakin heeft de diepgang van een badkamertegel. De originele bioscooptrailer is het laatste wat aanwezig is. Niet echt vet dus!  

CONCLUSIE
The Hottie And The Nottie was één van de grootse flops van het jaar in de Amerikaanse bioscopen, maar blijkt in realiteit niet de absolute ramp te zijn die we hadden verwacht. Het geheel is clichématig, maar bevat dankzij het talent van Lakin en Moore toch enkele leuke momenten. De beeld- en geluidskwaliteit van de dvd zijn prima, maar de extra features vallen helaas wat licht uit. Toch een huurtip voor de niet teveel eisende liefhebbers van humor en romantiek!
cover
Studio: Warner

Regie: Tom Putnam
Met: Paris Hilton, Joel David Moore, Christine Lakin

Film:
5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• 'Making Of'
• Interview met de hoofdactrices

Andere recente releases van deze maatschappij