:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ERIKA'S HOT SUMMER
ERIKA'S HOT SUMMER
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-01-07
FILM
Steve (Walt Phillips) is een fotograaf die geen gebrek heeft aan knappe vrouwelijke bedpartners. Hij maakt er bijna een sport van om met elk model de koffer in te duiken. Maar dit alles lijkt echter verleden tijd als Steve de knappe en mysterieuze Erika (Erica Gavin) op het strand ziet. Steve wordt tot over zijn oren verliefd op de volupteuze vrouw. Er hangt romantiek in de lucht, maar dan komt er plots een jaloerse minnares van Steve aanzetten...

"She Forced an Entire Lifetime of Passion Into One Lust Filled Summer!"

Om direct met de deur in huis te vallen: Erika's Hot Summer heeft als enige noemenswaardige wapenfeit dat de beroemde rondborstige actrice Erica Gavin (Vixen!, Beyond The Valley Of The Dolls) volledig uit de kleren gaat. Behalve dat is Erika's Hot Summer not so hot! Befaamd exploitationproducent Harry H. Novak en regisseur Gary Graver dachten dat ze absoluut goud aanboorden en namen niet eens de moeite om een verhaaltje te schrijven. Ze namen aan dat de starende fans wel genoeg hadden met wat loshangende en dromerige beelden van een naakte ronddartelende Gavin (én Merci Montello). Uiteraard hadden ze het compleet bij het verkeerd eind, want Erika's Hot Summer is een doodsaaie en amateuristische boel geworden. Dit ding heeft zo enorm weinig om het lijf dat de makers een boel hallucinante discoscènes in de film plaatsen (dit u overigens moet zien om het te geloven!) om effectief aan een fatsoenlijke filmlengte van 64 minuten (!) te geraken.

Als u mensen compleet wilt zien afgaan, dan bent u weer op het juiste adres bij Erika's Hot Summer. Gary Graver kan namelijk geen enkel shot boeiend - laat staan duidelijk - in beeld brengen en hoofdacteur Walt Phillips laat al het acteerwerk over aan zijn spectaculair mislukte kapsel. Niet geheel onverwacht was zijn carrière compleet over and out na dit misbaksel. Erica Gavin is een fraaie (voluptueuze) verschijning, maar doordat de film narratief een compleet rommeltje is, begint al dat weinig opwindende naakt snel te vervelen. De obligate seksscènes zijn eveneens weinig soeps en hebben de geilheidsfactor van een bejaardentehuis. Harry Novak en regisseur Graver deden hun best om deze fletse en veel te brave scènes zo goed en zo kwaad mogelijk te kruiden met obsceen taalgebruik, maar dat werkt eerder op de lachspieren. Erika's Hot Summer is dan ook géén aanrader. Zélfs niet op een 'so bad it's good'-niveau en dan blijven we nog héél beleefd!  

BEELD EN GELUID
Ook op het gebied van beeld en geluid is Erika's Hot Summer een miskleun. Het originele 1.33:1-beeld is troebel en onscherp met een beschamend contrast en lelijke afgewassen kleuren. Sommige fragmenten neigen meer naar de groezelig grijze kant, terwijl andere scènes compleet vergeeld lijken! Komt daar nog bij dat de gebruikte filmprint vol beschadigingen en vuil zit. Ook van de prestaties op het gebied van geluid worden we niet vrolijk. De Engelstalige Dolby Digital Mono-track klinkt behoorlijk dof met dialogen die opgenomen lijken in een kartonnen doos. Alles klinkt binnenmonds en gemompeld, zodat het soms een opgave is om te ontcijferen wat er gezegd wordt. Neem daarbij een boel ruis en gekraak en je weet het wel. Een erg povere beeld- en geluidskwaliteit!

EXTRA'S
Net zoals op de andere dvd's uit de Harry Novak-collectie van De Filmfreak zijn er enkel een resem promotionele trailers aanwezig van andere Novak- en exploitationfilms.

CONCLUSIE
Erika's Hot Summer bevat helemaal geen verhaal en is saai, vervelend en soms ronduit bizar. De regisseur en zijn crew slagen er helemaal niet in om zelfs maar één mooi shot af te leveren. En hoewel dat ongetwijfeld ook een 'kunst' is, waren wij verre van opgezet met deze afgrijselijke exploitationprent uit de seventies. Ook de dvd is armoede troef! Zowel beeld als geluid zijn - zelfs gezien het bronmateriaal - beschamend slecht en extra's zijn behalve wat trailers niet aanwezig. Wilt u de beroemde Russ Meyer-actrice Erica Gavin eens volledig uit de kleren zien gaan? Zoek dan ergens een 'best of'-clipje op het wereldwijde web en bespaar uzelf een uur van uw leven!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Gary Graver
Met: Erica Gavin, Walt Phillips, Merci Montello

Film:
1/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
4/10

Beeld:
2/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1971

Leeftijd:
16

Speelduur:
64 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij