:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> REST STOP 2 - DON'T LOOK BACK
REST STOP 2 - DON'T LOOK BACK
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-01-09
FILM
Een jaar geleden verdwenen Jesse en Nicole spoorloos. Na zijn thuiskomst uit het leger besluit Jesse's oudere broer Tom Hilts (Richard Tillman) samen met zijn knappe vriendin Marilyn (Jessie Ward) op zoek te gaan naar het spoorloos verdwenen koppeltje. Jared (Graham Norris), die al jaren stiekem verliefd is op Nicole, besluit eveneens mee op zoek te gaan. Helaas voor het dappere drietal dwaalt de meedogenloze en bloeddorstige moordenaar in de vuile pickuptruck nog steeds rond op zoek naar verse slachtoffers om te folteren…

De hedendaagse horrorfans krijgen klaarblijkelijk maar niet genoeg van SawHostelCaptivity en folterconsoorten. Het beruchte 'torture porn'-subgenre is ondertussen zelfs zo succesvol dat ook de videotheken overspoeld worden met allerhande gewelddadige horrorfilms waarin niet op een emmertje bloed meer of minder gekeken wordt. De eerste Rest Stop uit 2006 werd één van de meest succesvolle “Raw Feed”-films, het genrelabel van distributeur Warner Bros, en zodoende hebben we nu de sequel. Rest Stop 2: Dont Look Back gaat voort waar de eerste film stopte en het is leuk dat de makers grotendeels dezelfde acteurs wisten te casten. Het vervolg ziet er gelikt uit en voelt nergens goedkoop of direct-to-dvd aan. De cast levert bovendien bevredigend werk af en de muziek, de montage en speciale effecten zijn allemaal dik in orde. Verhaalgewijs is het allemaal iets minder sterk en hoewel de makers de familie en de mysterieuze Rest Stopmoordernaar een uitgediepte achtergrond wilden geven, loopt dat niet echt van een leien dakje. De logica gaat hier en daar overboord en net als in het origineel werkt de mix van folter- en bovennatuurlijke horror niet echt. Rest Stop 2: Don't Look Back is bovendien nergens spannend of sfeervol. Gelukkig bevat deze sequel opnieuw enkele prima gorescènes, zodat het geheel boeiend genoeg blijft en nergens tot stilstand komt.

Rest Stop 2: Don’t Look Back is weliswaar niet slecht, maar toch haalt de sequel het niet bij het origineel. Die had het voordeel van een prima actrice in een sterke vrouwenrol, waar je als kijker kon over juichen terwijl de bende in deze sequel stuk voor stuk grijze muizen zijn. Voor de completisten uiteraard een must, maar voor de rest eerder een huurtip. We zijn toch eens benieuwd of er nog stof is voor een derde Rest Stop en laten we hopen dat het dan effectief scheepsrecht is!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is best bevredigend qua scherpte, met een prima contrast en een voldoende schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en de overige kleuren ogen helder en realistisch. Vuiltjes en beschadigingen zijn gelukkig niet aan de orde. Digitale compressiefoutjes blijven beperkt tot het minimum, maar er is wel redelijk wat stillistisch toegevoegde korrel aanwezig om de grimmige sfeer op te wekken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt op zijn beurt warm en dynamisch, met helder klinkende dialogen. De achterkanalen worden gebruikt voor de aanwezige filmmuziek en de geluidseffecten, terwijl de subwoofer zorgt voor de nodige punch en ambiance tijdens de horror- en folterscènes.

EXTRA'S
Net als bij zijn voorganger zijn er behoorlijk wat goed uitgevoerde extra's aanwezig die de fans van deze films zullen plezieren. Buiten de bloederige ongeknipte versie is er een audiocommentaartrack die werd ingesproken door schrijver/producent John Shiban en regisseur Shawn Papazian. De heren vertellen hoe de sequel tot stand kwam aan de hand van allerhande weetjes en anekdotes. Hoewel er hier en daar stiltes vallen, is er genoeg trivia en info aanwezig om te blijven boeien. In de featurette “Doomed To Repeat” (12 min.) wordt de zogenaamde mythology van de beginnende horrorfranchise onderzocht door de betrokkenen. Hoewel er een massa scènes van de films in kwestie vertoond worden, krijg je ook een boel interviewsnippers. Er izijneveneens een hele verzameling deleted scenes (11 min.) en een alternatief einde (1 min.) aanwezig. De originele trailer en promotionele trailers voor de reeds verschenen “Raw Feed”-titels vormen de laatste extra’s op de dvd.

CONCLUSIE
Middelmatige sequel op de succesvolle "Raw Feed"-titel Rest Stop (2006). De beeld- en geluidskwaliteit is prima en er zijn bovendien enkele boeiende extra features toegevoegd. Voor de horrorcompletisten een must en voor al de rest eerder een huurtip.


cover




Studio: Warner

Regie: Shawn Papazian
Met: Richard Tillman, Jessie Ward, Graham Norris, Brionne Davis, Steve Railsback

Film:
6/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321916183827


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1



Ondertitels:
Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Pools, Hongaars, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Featurette
• Alternatief einde
• Weggeknipte scènes
• Trailer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij