:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OVER HER DEAD BODY
OVER HER DEAD BODY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-01-05
FILM
Het zit de knappe Kate (Eva Longoria Parker) niet mee. Ze komt op haar trouwdag op een bizarre en ironische manier om het leven. Haar verloofde Henry (Paul Rudd) blijft een jaar lang treuren en al vlug krijgt zijn hyperactieve zus er genoeg van. Ze is bevriend met medium Ashley (Lake Bell) en samen besluiten ze Henry om de tuin te leiden. Ashley kan Henry overtuigen dat ze in contact staat met het geestenrijk en dat Kate wil dat hij eindelijk voort gaat met zijn jonge leven. Maar dan duikt plots de geest van Kate op en die ziet het uiteraard niet zitten dat Ashley en Henry zo dicht naar elkaar toegroeien...

"Just because she's passed on... Doesn't mean she's moving on."

Hier op de redactie van DVD Info lopen wel enkele fans rond van Paul Rudd, de onderschatte acteur annex grapjas die sinds FriendsThe 40 Year-Old Virgin, Knocked Up en uiteraard Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy eindelijk ook bekend werd bij het grote publiek. We waren dan ook benieuwd naar Over Her Dead Body waarin de man een belangrijke rol vertolkt, ook al was het een vehikel om van wanhopige huisvrouw Eva Longoria Parker een 'respectabele' filmactrice te maken. 
 
De komedie is het filmdebuut van Jeff Lowell als regisseur, die zijn sporen verdiende als producent/schrijver van hitseries als Spin City en Just Shoot Me. Helaas is zijn Over Her Dead Body een mager beestje geworden. Toegegeven, Eva Longoria Parker is een spetaculair knappe verschijning, maar daarmee is in één klap haar grootste talent vermeld. Niet alleen is ze verre van een grote actrice, daarbovenop is ze al helemaal niet in staat om een film alleen te dragen. Paul Rudd, Jason "American Pie" Biggs en Lake Bell hebben gelukkig meer talent en springen Longoria bij waar ze kunnen, maar ook zij kunnen bitter weinig doen met het clichérijke materiaal dat maar voorhanden is. Het moet ons trouwens ook van het hart dat er weinig chemie is tussen Bell en Rudd. Af en toe schieten Rudd en co los in het doel en dan is er best wat pret te beleven, maar een paar goede grappen kunnen de meubelen niet echt redden.
 
Over Her Dead Body flopte genadeloos in de bioscopen en de prent werd unaniem neergesabeld door de critici. Het is bijna een mirakel dat de 10 miljoen dollar kostende komedie wereldwijd nog bijna 21 miljoen dollar wist binnen te rijven. De weinig eisende liefhebbers van komedie en romantiek zullen misschien nog het nodige plezier beleven aan deze nagel aan de doodskist van Longoria's filmcarrière, maar al de rest kan deze kelk beter aan zich voorbij laten gaan.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en een uitstekend schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide en ook de andere kleuren spatten van het scherm, met een warme en natuurlijke aanblik. De gebruikte filmprint is volledig vrij van vuil en beschadigingen. Ook filmgrain en digitale compressiefoutjes blijven beperkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en voldoende ruimtelijk, met heldere en zeer duidelijke dialogen. Die komen mooi uit de centerspeaker, terwijl de achterkanalen zorgen dat de filmmuziek en de geluidseffecten goed tot hun recht komen. Ruis of storingen hebben we niet waargenomen. 

EXTRA'S
Bij het opstarten krijg je drie promotionale trailers en daar moet je het mee doen. Er is zoals vaak bij RCV zelfs geen menu aanwezig.

CONCLUSIE
Over Her Dead Body bevat enkele degelijke grappen, maar ze liggen helaas te ver uit elkaar en het geheel is te voorspelbaar. Daarbovenop is Eva Longoria Parker geen memorabele leading lady. De uitvoering van RCV is een standaard barebonesuitgave, met een prima beeld- en geluidskwaliteit.  


cover
Studio: RCV

Regie: Jeff Lowell
Met: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs

Film:
5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij