:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JOEY - SEIZOEN 2
JOEY - SEIZOEN 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2009-02-09
SERIE
Televisiezender NBS beloofde na een teleurstellend eerste seizoen om Joey nieuw leven in te blazen. Joey krijgt er een nieuwe vriend bij: Zach (Miguel A. Núñez Jr.) en de populaire John Laroquette maakt een gastoptreden in twee afleveringen. De rest van de cast blijft intact en tot onze grote blijdschap stellen we vast dat Jennifer Coolidge een minder prominente rol speelt. Leiden deze ingrepen tot een betere serie? Helaas, pindakaas. Zowat alle tekortkomingen van het eerste seizoen blijven aanwezig. Het voornaamste verschil is de verhaallijn. Joey verliest zijn rol in de televisiereeks Deep Powder, maar krijgt zijn langverwachte kans om het te maken op het witte doek. Desondanks blijft Joey een saaie spin-off van de succesreeks Friends. De afleveringen van het tweede seizoen verschenen met horten en stoten op het Amerikaanse scherm. Het bericht dat er geen derde seizoen zou volgen, ging dan ook vrij onopgemerkt voorbij.
 
BEELD EN GELUID
De anamorfische 1.77:1-transfer is een heel seizoen lang van goede kwaliteit. Het beeld oogt scherp en bevat levendige kleuren. Printbeschadigingen blijven uit zoals het bij recente series hoort, maar er zijn wel sporen van edge enhancement. Ook over de kwaliteit van het Dolby Surround-geluidsspoor hebben we niet te klagen. Dialogen worden helder weergegeven en er zijn geen synchronisatieproblemen.
 
EXTRA’S
Deze uitgave bevat net zoals die van het eerste seizoen geen bonusmateriaal en dat vinden we net als bij het eerste seizoen niet eens zo erg.
 
CONCLUSIE
Het tweede seizoen van Joey is een overbodig vervolg op een al even overbodig eerste seizoen. De makers zagen het wellicht graag anders, maar hun hoofdpersonage was na 10 jaar Friends gewoon opgebruikt. De dvd geeft uitgesproken fans na bijzonder onregelmatige uitzendingen een kans om dit tweede en laatste seizoen volledig te bekijken.
 cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Matt LeBlanc, Paulo Costanzo, Drea De Matteo, Andrea Anders, Miguel A. Nez Jr.

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
6

Speelduur:
484 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.77:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij