:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SANTANA - SUPERNATURAL LIVE
SANTANA - SUPERNATURAL LIVE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-03-14
CARLOS SANTANA KORT
Santana werd geboren in 1947 in Autlan (Mexico) waar hij kennis maakte met muziek. Zijn vader liet hem viool spelen, maar na de verhuis naar Tijuana in 1955, werd Santana aangetrokken door rock 'n roll en verving hij de viool door een gitaar. Hij imiteerde artiesten zoals John Lee Hooker en B.B. King en op z'n dertiende trad hij op in clubs in Tijuana. In 1961 verhuisde z'n familie naar San Francisco, waar Carlos Santana gefascineerd werd door de muziekcultuur. Het daar waar hij de komende jaren zijn eigen muziekstijl zou vormgeven. In 1966 vormde hij samen met Gregg Rolie, Gus Rodriguez, Michael Carabello, en Danny Haro de Santana Blues Band. Hun debuutalbum werd in 1969 gereleased en kende zeer veel succes. daarop volgden zoals verwacht andere albums die het eveneens zeer goed deden. De naam Santana was gemaakt. Halfweg de jaren negentig kwam er dan een samenwerking met enkele bekende songwriters, wat resulteerde in het uiterst succesvolle album Supernatural.

 

CONCERT
Supernatural Live is opgenomen in The Pasadena Civic Auditorium (Californië) en het concert swingt van begin tot einde. Niet alleen de band, maar ook de gasten en het publiek hebben er duidelijk zin in. Carlos Santana wordt bijgestaan door de Santana band n door talloze gasten zoals Cee-Lo, Everlast, Lauryn Hill, Dave Matthews, Carter Beauford, Sarah McLachlan, The Product G & B, Wayne Shorter en Rob Thomas.

Playlist:
(Da Le) Yaleo
Love of my Life
Angel
Put Your Lights on
Africa Bamba
Do You Like the Way
Migra
Day of Celebration
Victory is WonMaria Maria
Apache
Smooth/Dame tu Amor
Gyspy Queen/Oye Como Va
Make Sompebody Happy/Right on be Free

BEELD EN GELUID
Wat ons aangenaam verrast heeft, is de uitmuntende beeldkwaliteit. Voor een muziek-dvd is de lat zeer hoog gelegd en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De bitrate ligt constant vrij hoog en dat merk je uiteraard. Het beeld oogt heel mooi, met veel detail en scherpte en met een diep en solide zwartniveau. De kleuren zijn helder, natuurlijk en vormen een streling voor het oog. Nergens merk je ruis, krassen of compressiefouten. Puik werk!

 

Niet alleen het beeld, maar ook het geluid is adembenemend. De Dolby Digital 5.1-track (448 kbps) klinkt zeer goed, waarbij de muziek en de songs netjes in de voorste kanalen geplaatst zijn en de lage tonen mooi tot hun recht komen, het gejuich van het publiek in de achterste. Tevens klinken de stemmen duidelijk en helder. De DTS-track (754 kbps) daarentegen klinkt nog beter met een iets betere spreiding van het geluid, het geheel klink ruimtelijker en verfijnder. Beide tracks voldoen aan de verwachtingen.

EXTRA'S
Ook muziek-dvd's lenen zich voor extra's en nu dit genre steeds meer en meer succes kent, doen de maatschappijen er zeker goed aan om deze titles dezelfde behandeling te geven als de gewone films. Santana Supernatural Live krijgt volgende en tevens Nederlands ondertitelde extra's: 4 muziekvideo's: Smooth, Maria Maria, Put Your Lights On en Corazon Espinado, Carlos Santana-interview en -fotogalerij (19 min.), Carlos Santana-biografie, Behind the scenes rehearsal footage (6 min. 30), Supernatural featurette (8 min. 30) en Song lyrics.

CONCLUSIE
Een leuk en swingend concert gepresenteerd op een schitterende dvd! Liefhebbers van deze muziek mogen deze schijf niet links laten liggen!


cover
Studio: Video Film/Express

Regie: -
Met: Carlos Santana, Cee-Lo, Everlast, Lauryn Hill, Dave Matthews, Carter Beauford, Sarah McLachlan, The Product G & B, Wayne Shorter en Rob Thomas

Film:
8/10

Extra's:
6/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5060009237116


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds
Extra's:
• 4 muziekvideo's
• Carlos Santana-interview en -fotogalerij
• Carlos Santana-biografie
• Behind the scenes rehearsal footage
• Supernatural featurette
• Song lyrics

Andere recente releases van deze maatschappij