:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STEP BROTHERS
STEP BROTHERS (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-19
FILM
Brennan Huff (Will Ferrell) is een 39-jarige loser met een afkeer van alles wat werkgerelateerd is, die nog steeds bij zijn moeder Nancy (Mary Steenburgen) woont. Dale Doback (John C. Reilly) is dan weer 49 jaar en heeft al in jaren geen job meer gehad. Hij woont bij zijn vader Robert Doback (Richard Jenkins), die hem met veel tegenzin nog elke dag onderhoudt. Wanneer Robert en Nancy elkaar tegen komen slaat de vonk snel over. Ze besluiten te trouwen en samen te gaan wonen. Daardoor zijn Brennan en Dale tegen wil en dank verplicht om zich als liefhebbende stiefbroers te gedragen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan en gauw beginnen hun dolle fratsen en grollen uit de hand te lopen. Het wordt zelfs zo erg dat Robert en Nancy tegen elkaar opgezet worden en stilaan maar zeker uit elkaar groeien. Als Brendan en Dale beseffen wat ze gedaan hebben, besluiten de twee 'broers' de handen uit de mouwen te steken en alles in het werk stellen om hun ouders terug bij elkaar te brengen…

"They grow up so fast!"

Will Ferrell... you either love him or hate him! Wij vonden zijn grootste kassuccessen Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby en Blades Of Glory fletse, potsierlijke en compleet niet-humoristische vehikels van een overjaarse puber in een volwassen lichaam. John C. Reilly daarentegen is een uitstekend karakteracteur, die de laatste jaren schijnt te menen een komisch genie te zijn - getuige zijn bizarre en kinderachtige rol in het misbaksel Walk Hard: The Dewey Cox Story. Je zou haast denken dat Step Brothers deze twee lelijkaards op het lijf geschreven is!
 
De keuze van Adam McKay als regisseur kon twee kanten op, aangezien de cineast zowel verantwoordelijk is voor het onnozele Talladega Nights, als voor het briljante Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy. Maar na het bekijken van Step Brothers kunnen we stillaan besluiten dat McKay in 2004 gewoon geluk had. Want Step Brothers is behoorlijk flauwe kost. Het scenario is niet meer dan een kapstok, zodat de beide heren hun routineuze grappen nog maar eens kunnen bovenhalen. Heel af en toe schiet er eens een grap los in het doel. Het is voornamelijk dankzij enkele sterke acteurs in de bijrollen, zoals Mary Steenburgen, Richard Jenkins, Adam Scott en de geweldige Kathryn Hahn, dat er toch soms nog wat te grijnzen valt.

Step Brothers werd ondanks zijn flauwe en bij momenten echt onvolwassen humor toch nog een behoorlijke hit in Amerika, met een opbrengst van meer dan 100 miljoen dollar. Hopelijk zijn we in België iets slimmer!

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld is haarscherp, met een goed contrast en een uitstekend niveau van zowel diepte als detail. Het zwartniveau en de schaduwen hadden dan weer wat beter mogen zijn, terwijl de overige kleuren helder en natuurlijk ogen. Filmgrain blijft binnen de perken en de print is vrij van vuiltjes. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt voldoende warm en dynamisch met een goede weergave van de muziek en de heldere dialogen. Er is goed wat richting en de subwoofer doet op de juiste momenten ook zijn duit in het zakje. Ruis en andere oneffenheden zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Er zijn behoorlijk wat extra’s aanwezig op deze Blu-ray. Buiten de standaard bioscoopversie bevat de schijf ook de ‘unrated version’ die bijna tien minuten langer duurt. Verwacht u dus aan een boel ranzige grappen en grollen die niet door de beugel konden voor vertoning in de bioscoop. Een geweldig originele muzikale audiocommentaar door regiseur Adam McKay, de twee hoofdacteurs (Will Ferrell en John C. Reilly) en speciale gast Baron Davis,  bekend van de NBA. Op muziek van Jon Brion zingt iedereen luidkeels nummers over hoe de film tot stand kwam (I kid you not!). Hilarisch en je moet het echt horen om het te geloven! Exclusief voor de Blu-ray is de "Boats ‘n Hoes Music Video Editor", waarmee je zelf een eigen versie van deze clip uit de film kan maken. Voorts zijn er een hele verzameling weggeknipte (en uitgebreide) scènes (17 min.), de originele "Boats 'n Hoes"-videoclip (1 min.) en een featurette, getiteld “Line-O-Rama” (6 min.) met alternatief beeldmateriaal. Ook in “Dale Vs. Brennan” (7 min.) valt te ontdekken dat er behoorlijk wat geïmproviseerd werd en dat er veel materiaal op de monagetafel gesneuveld is. In "The Making of Step Brothers" (22 min.) kan u aan de hand van allerhande setbeelden, interviews en natuurlijk filmfragmenten ontdekken hoe de film tot stand is gekomen. Best boeiend is de featurette "The Music Of Step Brother" (18 min.), die ons een blik gunt in het brein van componist Jon Brion. We zien een heleboel beelden van Brion en McKay tijdens muziekopnames in de studio en je krijgt een idee hoe de soundtrack zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen. Een viertal minuten aan bloopers en een verzameling cross-promotional trailers vormen de kers op de taart.

CONCLUSIE
De film is dan misschien maar flauwe kost, op de Blu-ray is bitter weinig aan te merken! De beeldkwaliteit is bevredigend, de geluidskwaliteit prima en de extra's zijn zelfs boeiender dan de hoofdfilm.


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Adam McKay
Met: Will Ferell, John C. Reilly, Mary Steenburgen, Richard Jenkins, Adam Scott

Film:
4,5/10

Extra's:
8,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Duits Dolby TrueHD 5.1
Italiaans Dolby TrueHD 5.1
Engels Audio Descriptive DD5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Unrated versie
• Muzikale commentaar
• Boats 'n Hoes Editor
• Weggeknipte scènes
• Videoclip 
• Line-O-Rama
• Uitgebreide scène
• Dale Vs. Brennan
• Making Of
• The Music of Step Brothers
• Bloopers
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij