:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHILDREN OF HUANG SHI, THE
CHILDREN OF HUANG SHI, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-18
FILM
George Hogg (Jonathan Rhys Meyers) is een beetje een verwaand journalist die in het door Japan bezette China op zoek is naar allerhande spannende primeurs. Wanneer hij in de handen valt van de Jappaners, lijkt het alsof zijn laatste uur geslagen is. Gellukkig voor Hogg duikt de dappere verzetsstrijder Chen (Chow Yun-Fat) op het juiste moment op en redt hem uit de gevangenis. Nadien komt Hogg in een klooster terecht in de provincie Huang Shi, waar een hele groep oorlogswezen samen gepakt zit. Tegen wil en dank besluit hij de zorg over de door oorlogsgeweld getekende jongens op zich te nemen. Hoewel de wantrouwige jongens in eerste instantie niets van George en zijn liefdadigheid willen weten, wordt hij toch een echte vriend en leerkracht voor hen. Af en toe krijgt Hogg hulp van Lee Pearson (Radha Mitchell), een knappe avonturierster, die in samenwerking met Chen en de rebellen het weeshuis bevoorraadt. In 1944 krijgen Hogg en Lee te horen dat het weeshuis op het pad ligt van de Japanse troepen die steeds dichter naderen. Hoewel het een erg gevaarlijke tocht zal worden over de koude, ruwe Chinese bergen, besluiten Hogg, Chen en Lee de jongens in veiligheid te brengen...

"War made them orphans, one man made them legends!"

Het prachtige en vooral hoopgevende The Children Of Huang Shi, vertelt het waargebeurde verhaal over de Britse journalist/avonturier George Hogg die in zijn ééntje zestig Chinese oorlogswezen over de barre Chinese bergen helpt, waardoor ze uit de handen van de Japanse bezetters blijven. Jonathan Rhys Meyers, die u ongetwijfeld nog kent uit Match Point en August Rush, is goed gecast en levert geloofwaardig acteerwerk af. Hij wordt bijgestaan door klasbakken als Radha Mitchell, Chow Yun-Fat en Michelle Yeoh, die eveneens laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben.

Regisseur Roger Spottiswoode (Tomorrow Never Dies, The 6th Day) propt zijn eerste bioscoopfilm in jaren tot de nok vol met authentieke locaties en laat deze grauwe, doch prachtige natuurbeelden voor zichzelf spreken. The Children Of Huang Shi heeft erg goede production values, drijft op een erg mooie soundtrack en gaat ondanks de lange speelduur vlot vooruit, zodat je je geen moment zal vervelen. De film werd geen kaskraker, maar laat dat u vooral niet tegenhouden.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en een prima schaduwdetail. Diepte en detail zijn dik in orde en het zwartniveau is solide. De kleuren ogen helder en natuurlijk. Soms is er wat minieme filmgrain aanwezig. Digitale compressiefouten en vuiltjes vormen gelukkig geen probleem.

EXTRA'S
Enkel en alleen de typische automatische promotietrailers.

CONCLUSIE
The Children Of Huang Shi is een goed gemaakt en diepmenselijke oorlogsdrama, met een sterke bezetting. De beeld- en geluidskwaliteit zijn prima, maar voor de extra's moet je deze uitgave niet in huis halen. Een huurtip!


cover
Studio: RCV

Regie: Roger Spottiswoode
Met: Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell, Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Guang Li

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij