:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MECHANIK, THE
MECHANIK, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-15

FILM
De voormalige Spetznaz Nikolai Cherenko (Dolph Lundgren) verliest vrouw en kind bij een mislukte drugsdeal. Hij besluit wraak te nemen op de daders, maar hij weet niet dat de meedogenloze topcrimineel en het brein achter de drugsdeal Aleksandr 'Sasha' Popov (Ivan Petrushinov) levend achterblijft op het slagveld. Dat ontdekt Nikolai wanneer hij ingehuurd wordt voor een gevaarlijke missie in Sint-Petersburg. Daar moeten Nicolai en een bende huurlingen - waaronder de vuilbekkende William Burton (Ben Cross) - een jong meisje redden uit de handen van de bewuste drugsdealer...

"They took his family. Now he's out for revenge!"

Met één blik op de cover (en als dat nog niet genoeg is, zal de bovenstaande tagline het wel duidelijk maken)  weet je waar je aan toe bent met The Mechanik. De regie van deze clichérijke actiefilm was in handen van de nog steeds erg imposante Lundgren en alsof dat nog niet genoeg is, werkte de uit Zweden afkomstige spierbundel ook mee aan het verhaal van de film. Gelukkig weet Lundgren voor welk publiek hij films maakt, waardoor hij nergens zinloos omheen draait en onmiddellijk overgaat tot de orde van de dag, namelijk actie en nog wel met de hoofdletter A! De kogels vliegen dan ook lustig in het rond en er zijn explosies dat het niet mooi meer is.

Dat The Mechanik zo lekker wegkijkt is vooral te danken aan de atletische boomstronk Lundgren - die duidelijk waardiger ouder is geworden dan Steven Seagal en onze eigenste Jean-Claude Van Damme - en zijn strakke regie. Hoewel Lundgren verre van een groot acteur is, heeft hij charisma te over. Ben Cross (The Order, Star Trek) is eveneens prima op dreef en geeft de actieprent een beetje extra waardigheid. Een huurtip voor de liefhebbers van rechttoe, rechtaan actievertier!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is redelijk qua scherpte, maar behoorlijk flets en teleurstellend qua schaduwdetail en diepte. De kleuren ogen op hun beurt natuurlijk, maar de overduidelijke digitale compressiefouten en de aanwezige filmgrain maken het beeld niet echt prettig om naar te kijken. De Engelse Dolby Digital 5.1- en DTS-tracks klinken beiden bevredigend, zonder echt veel te presteren. Het geheel klinkt voldoende helder, zonder dramatische storingen en steevast verstaanbare dialogen. Er is een beperkte spreiding en ruimtelijkheid, met hier en daar wat ondersteuning van de subwoofer. De eveneens aanwezige Engelse Surround 2.0-track stelt niet teleur. 

EXTRA'S
Een vijftal promotionele trailers voor andere releases van Bridge, waaronder zelfs een PC-spelletje!

CONCLUSIE
Hersenloze actiefilm van en met de Zweedse actieheld Dolp Lundgren (Universal Soldier, Men Of War) die lekker zal wegkijken op een regenachtige vrijdagavond. De beeldkwaliteit is voor een recente dvd-uitgave behoorlijk plat en teleurstellend, zodat we deze versie moeilijk kunnen aanbevelen.
cover
Studio: Bridge Entertainment

Regie: Dolph Lundgren
Met: Dolph Lundgren, Ben Cross, Ivan Petrushinov, Olivia Lee

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij