:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HELL RIDE: SPECIAL EDITION
HELL RIDE: SPECIAL EDITION
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-01
FILM
Pistolero (Larry Bishop) staat aan het hoofd van een beruchte motorbende. Hij en zijn mannen leven op voet van oorlog met de rivaliserende bende van de gevreesde Billy Wings (Vinnie Jones). Ondanks dit conflict doet Pistolero er alles aan om de daders van de moord op een oude vriendin te pakken te krijgen...

"Bikes, babes and blood!"

Het ambiteuze Grindhouse-project van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino - dat bestaat uit Planet Terror, Death Proof en een resem fictieve trailers - mag dan misschien financieel geflopt zijn, het heeft toch een heropleving teweeggebracht van afgewassen exploitationfilms zoals die vroeger in het circuit gedraaid werden. Nog dit jaar krijgen we Bitch Slap en Lesbian Vampire Killers op ons bord, terwijl we nu al kunnen genieten van babes, geweld en de comeback van Larry Bishop in het door Quentin Tarantino geproduceerde Hell Ride!

De film is duidelijk een product van Tarantino en doet qua stijl en opzet wat denken aan Kill Bill Vol. 2. Het scenario heeft bitter weinig om het lijf en heeft gewoon als bedoeling om de personages van A naar B te brengen. Uiteraard dient het eveneens als kapstop om zoveel mogelijk zweverige dialogen, geweld en strakke kontjes aan op te hangen. Bishop heeft genoeg regietalent om de film vlot vooruit te laten gaan en het is dankzij de geweldige acteerprestaties van oudgedienden als Michael Madsen, Dennis Hopper en David Carradine dat Hell Ride zo genietbaar is.

De actiescènes zijn heerlijk rechttoe rechtaan en door het zichtbare enthousiasme van Larry Bishop, kan je het fletse acteerwerk van Vinnie Jones en Eric Balfour door de vingers zien. Kortom, aangenaam B-vertier voor de liefhebbers van cult en exploitation!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld ziet er goed uit, met heldere en levendige kleuren. De scherpte is prima en het beeld erg contrastrijk. Filmgrain en digitale compressiefouten blijven binnen de perken en vuiltjes vormen geen probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een fraaie weergave van de motorgeluiden en heldere, goed verstaanbare dialogen. De subwoofer zorgt op zijn beurt voor de nodige onderlijning, terwijl ruis of andere onvolmaaktheden geen probleem vormen. De aanwezige Engelstalige DTS 5.1-track biedt op zijn beurt iets meer detail en ruimte, maar de verschillen zijn niet wereldschokkend.

EXTRA'S
Het siert distributeur DFW dat ze een nette en boeiende selectie extra’s hebben toegevoegd aan deze speciale editie. Naast een boeiende en enthousiaste commentaartrack (ingesproken door Larry Bishop en cinematograaf Scott Kevan), zijn er maar liefst vier featurettes. In "Making of Hell Ride" ontdek je hoe de film tot stand is gekomen, met een boel cast- en crewinterviews. "The Babes of Hell Ride" gaat dan weer dieper in op het schoon vrouwvolk dat in de film zit, terwijl "The Guys of Hell Ride" ons meer info verschaft over de hoofdacteurs.  Waar het in "The Choppers of Hell Ride" over gaat, kan je ongetwijfeld wel raden! Ook aanwezig is een leuk videodagboek van de altijd geweldige Michael Madsen, een erg Grindhouse-achtige bioscooptrailer en een hele collectie promotionele trailers van andere films die zijn verschenen bij dezelfde distributeur.

CONCLUSIE
Hell Ride is aangenaam B-vertier uit de stal van Quentin Tarantino. De fraai vormgegeven speciale editie heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit, met daarbovenop een collectie goed uitgevoerde extra's. Een aanrader voor de liefhebbers!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Larry Bishop
Met: Larry Bishop, Michael Madsen, Eric Balfour, Dennis Hopper, Vinnie Jones, David Carradine

Film:
7/10

Extra's:
8,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar
• The Making of Hell Ride
• The Babes of Hell Ride
• The Guys of Hell Ride
• The Choppers of Hell Ride
• Videodagboek Michael Madsen
• Bioscooptrailer
• Liner notes
• Photo gallery
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij