:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MR. WOODCOCK
MR. WOODCOCK
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2009-04-29
FILM
Elke dertiger kan zich wellicht nog levendig de turnlessen tijdens de middelbare schooljaren voorstellen. Tussen de lessen wiskunde en geschiedenis door eventjes 2 uurtjes op blote voeten rondhuppelen in een kleffe, duf ruikende sportzaal. Touwtje klimmen, de bok over, trampolinespringen, die verdomde rekken aan de muur, het zijn maar een paar herinneringen die voor eeuwig gestockeerd zitten in ons langetermijngeheugen. Bovendien was de turnleraar meestal ook nog zo'n afgeleefde prille vijftiger die de frustraties van z'n gemiste carrière als topatleet
botvierde op een groepje trillende leerlingen. Dit stereotype is dan ook het uitgangspunt van deze Mr. Woodcock, een humoristische prent over geconfronteerd worden met de (turnleraar-)'demonen' uit je verleden.

John Farley (Seann William Scott) had destijds de meest afgrijselijke turnleraar ter wereld: mijnheer Woodcock (Billy Bob Thornton in zuivere Bad Santa-stijl). Farley, niet de meest atletische student, werd les na les zodanig afgebeuld en belachelijk gemaakt door Woodcock dat hij er een dot van een trauma aan overhield. 13 jaar later heeft hij z'n traumatische ervaringen echter gebruikt om enkele 'zelfhulpboeken' te schrijven, stuk voor stuk bestsellers. tijdens de promotietournee van z'n meest recente boek krijgt hij een uitnodiging van z'n geboortedorp om langs te komen. Hij kan promotie voeren voor z'n boek, een locale prijs in ontvangst nemen en ondertussen z'n moeder (Sarandon) bezoeken, ideaal ! Het draait echter iets anders uit als hij aankomt en voor de grootste verrassing van z'n leven komt te staan: de nieuwe vriend van z'n moeder is niemand minder dan Woodcock himself. Eenmaal van de verrassing bekomen probeert Farley er het beste van te maken, enkel en alleen om z'n moeders geluk niet in de weg te staan. Dat blijkt algauw onbegonnen werk en reeds na enkele dagen vervallen de leraar en z'n oud-student in hun gewoontes van een tiental jaren terug. Het hek gaat helemaal van de dam als Woodcock aan Farleys moeder vraagt om in het huwelijksbootje te stappen. Farley zet uiteraard alles in het werk om toch maar te voorkomen dat z'n moeder een rampzalige toekomst tegemoet gaat...

BEELD EN GELUID
Op het geluid valt weinig aan te merken. Af en toe worden de achterste speakers goed aangesproken, iets wat niet evident is in het komediegenre. Er is een mooie spreiding van de muziektrack en de dialogen klinken helder en duidelijk. Net zoals het geluid is er ook weinig mis met het beeld. Geen ruis, geen edge enhancement en een goed zwart- en kleurenniveau. Af en toe was er een onscherp beeld aanwezig, maar dat komt te weinig voor om er een punt van te maken.

EXTRA’S
Geen

CONCLUSIE
Mr. Woodcock is zeker geen hoogvlieger, maar eerder een doordeweekse nobrainerkomedie. Af en toe valt er serieus te lachen, maar het is allemaal net iets te weinig om er een kooptip van te maken. Op beeld- en geluid valt weinig aan te merken, liefhebbers van bonusmateriaal komen echter niet aan hun trekken. Fans van 'The Stifler' raden we zeker een huurbeurt aan.



cover




Studio: RCV

Regie: Craig Gillespie
Met: Billy Bob Thornton, Seann William Scott, Susan Sarandon

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
6

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045212520


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij